Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (2 271)

plakát

Cesta do fantazie (2001) 

Asi netřeba více dodávat. Nádherný, fantazií přeplněný animák, který ani po letech nesešel stářím. Nádherná záležitost.

plakát

Sběratel Ruben Brandt (2018) 

Nejlepší a nejnápaditější animák vůbec! Sakra jo! Pokud přistoupíte na dadaisticko-kubistickou hru s určitou dávkou schizofrenie, dostanete neskutečně silnou a propracovanou nálož nápadů, originálního autorského rukopisu a neotřelého vtipu. Ruben je geniální ve své překvapivosti. Neservíruje žádná klišé, ale přehlídku nápadů, nad kterými není možné nežasnout. Každý obraz je propracovaný do nejmenších detailů a zaslouží si zvláštní pozornost. Navíc na první podívání není možné všechny momentky zachytit, teprve další promítání postupně poskládá celou animátorskou práci.

plakát

Čarodějnice školou povinné (1998) (seriál) odpad!

V dobách své "slávy" na České televizi mi byly Čarodějnice skutečným trnem v oku. Žádnou z několika mála vteřin, které jsem musel vytrpět při občasném přepnutí, mi už nikdo nevrátí. Hrůzný počin.

plakát

Aquaman (2018) 

Efektní to je. Triky fakt hezký, ale příběh...achjo. To je prostě klišé nad klišé. Nic překvapivého, zajímavého, neotřelého. Originalita zase nulová. Prostě další zboží. Filmovost takřka nulová.

plakát

Vykopávky (2021) 

Posmutnělé, docela atmosférické, ale až moc poklidné a příliš upravené.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Na tenhle film jsem se dlouho těšil a nechával si ho schválně trochu v záloze. Výsledek je dobrý, byť úplně odvařený jsem z něho nebyl. Konec slušný, ale zejména první část mě moc nebavila. Alespoň Caine je zárukou.

plakát

Pach krve (2021) 

Pravda, s původním Wrong Turnem to nemá vůbec nic společného. Snad jen kulisy kdesi v amerických lesích. Postupem času šla série Wrong Turnu někam do céčkových vod a nápad sérii restartovat nebyl vůbec špatný. Proč příběh pojali úplně jinak je mi záhadou, ale film jako takový je dobrý. Kvalitně zahraný, napínavý a se solidními gore scénami. Za mě dobrý, ale klidně to mohlo být pod jiným jménem.

plakát

Nový svět (2005) 

Typický Malick s jeho obvyklými lyrickými obrazy, doteky, božským promlouváním a detaily lidství a přírody. Film má mnoho rovin, podtónů a barev a ukazuje to děsivé i hezké z nás. Využil k tomu kulisy Nového světa a staré Anglie, které příběhu Pocahontas velmi sluší.