Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Fantastická psychologická hra, kterou podle předlohy Dennise Lehaneho zrežíroval Scorsese je geniální! Je pravdou, že jsou malinkaté chvilky kdy příběh trošku stagnoval a poskytnul prostor pro pár zívnutí, ale u stopáže dlouhé téměř 140 minut to není nic trastuhodného. Leo DiCaprio válí jako nikdy a i když jesm byl dříve jeho silný odpůrce, dnes již tomu je jinak a Prokletý ostrov to jen potvrdil. Vedlejší role namátkou Ben Kingsley či Mark Ruffalo, jsou zahrány tradičně přesvědčivě (Scorsese přece ví kam sáhnout) a dobře sekondují hereckému koncertu DiCapria. Trošku jsem se obával jestli nebude konce nějaký moc přehnaně komplikovaný, nepovedený, to se však nestalo ba naopak. Závěr filmu je naprosto strhující a řekl bych, že asi každý na to zíral s otevřenou pusou až do závěrečných titulků. Protože takto povedený konec jsem už dloooouhou dobu neviděl. Díky Lehane i Scorsese!

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Jednoznačně můj nejoblíbenější film všech dob! Viděl jsem ho snad desetkrát a nikdy mě nenudil. Každá scéna je perfektní. Výběr herců naprosto famózní. Přesto Benicio Del Toro asi vyčnívá nejvýš. Hraje pouze vedlejší roli přesto pro mě nezapomenutelnou. Rodriguez mě fakt potěšil a už se těšim na pokračování.

Sedm

Sedm (1995)

Nejlepší krimi/thriller všech dob!!! Není co víc dodat. Kdo neviděl, dělá velikou chybu..Kdyby to bylo možné hodnotím sto hvězdiček. Bohužel mohu pouze pět :-)

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Nejlepší česká komedie posledních 20let!!! A jedna z nejlepších vůbec. Hřebejkův naprostý vrchol! Hřebejkovi se podařilo obsadit role vynikajícími herci,především již zesnulí Jiří Kodet svou postavu stvárnil nezapomenuelným způsobem a byl za to poprávu obměněn. Pelíškovské hlášky už také dávno zdomácněly. Hřebejk i přes další kvalitní filmy, jakými jsou Musíme si pomáhat či Pupendo,Pelíškovské kvality nedosáhl. Uvydíme jestli se mu to v budoucnu podaří. Přeji mu to!

Insidious

Insidious (2010)

Pro mě jeden z nejpovedenějších a nejstrašidelnějších hororů posledních let. Wan je borec a umí pracovat s atmosférou i vytvořit skvělý příběh. Ke všemu v hororu nadstandartně výborní herci. Také musím ocenit celkový příběh a děj, protože ve filmu snad není scéna navíc, která by nudila. Zhruba po patnácti minutách už se jede naplno až do konce filmu. Těším se na druhý díl, strach jsem při koukání na ten první měl opravdu krutý :-) a to se mi nestává.

Hastrman

Hastrman (2018)

Divácky ne úplně jednoznačný snímek, který možná nenadchne hned při svém shlédnutí, ale nutí na něj ještě dlouhou dobu vzpomínat. Havelkův styl je neokoukaný, sází na poetiku venkova v komorním sepjatém hávu, který je pro tuzemskou kinematografii netypický. Líbil se mi i výběr neokoukaných herců a jediný, kdo mi do struktury neseděl byl Maryško, který svým groteskním herectvím svého učitele spíš parodoval. Ani černobílá postava Norberta Lichého mě moc nebavila. Zbytek osazenstva byl ovšem excelentní v čele s geniálně zahraným Hastrmanem Karla Dobrého ale i Katynka Simony Zmrzlé byla zahrána překvapivě sugestivně. Mnozí kritizují absenci silnější zápletky, ale ona tam je. Jen není prvoplánově vyobrazena. Ekologický přesah se spojí až se závěrečnou scénou, která filmu dodává melancholickou pachuť. Za mě jeden z nejlepších tuzemských filmů posledních let.

Prometheus

Prometheus (2012)

Hutná, temná atmosféra, která je prolnuta v každém záběru v každém momentu. Pěkné triky i dobré obsazení. Hlavně Idris Elba je opravdový tahoun, ovšem kdyby stejně jako ostatní herci dostali více prostoru. To vidím jako obrovskou chybu Promethea. Herci jsou jen jako figurky a ne charismatické postavy, někteří se chovají tak že by nikdy na takovou výpravu proboha nemohli. Z tohoto hlediska to Ridley nezvládl. Ke zbytku nemám zásadnější výtku. Možná jen propracovanější scénář...dalo by se najít několik nelogických a nedotažených chvilek. Ps.: Po pár dnech zvyšuji na pět hvězd, protože mi Prometheus nedá chvilku abych na něj nemyslel. Stále mě i po tolika hodinách neopouští ten tísnivý pocit, který mě sužoval při filmu v kině. Snad se dočkámě natruc odpůrcům pokračování.

Velká nádhera

Velká nádhera (2013)

Popis nelhal. Z Velké nádhery vám skutečně může puknout srdce. Takto silný materiál, dokonale zrežírovaný, jsem dlouho neviděl. Servillo je neskutečný herec s neskutečným šarmem a předvádí zde svůj geniální výkon hodný všech cen světa. Tohle je jeden z nejlepších evropských filmů, který byl za poslední dobu natočen, bez diskuze.