Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (28)

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Naivní, ošklivě vypadající film s nehrající Gal Gadot a Chrisem Painem s kocovinou. Dianiny proslovy tahají za uši a celkově film nedává smysl. Pokus o 80s stylizaci taky nevyšel a nezachraňuje to ani Pedro Pascal, kterému role záporáka moc nesedla. Pokud vznikne další WW film, tak doufám že se tvůrci poučí a pochopí že současný způsob pojetí postavy se zdá jako slepá ulička.

plakát

Uncharted (2022) 

Další zpackaná filmová adaptace videohry, kde to vypadá, že tvůrci nepochopili přednosti předlohy. Ve výsledku vznikla jen tuctová akční podívaná, kde nepřesvědčí humor, efekty ani samotné postavy. Casting a práce s herci jsou přinejmenším pochybné a i přes to že se u filmu pravděpodobně nebudete nudit, tak kroutit hlavou určitě budete. Radši se znovu podívám na o něco povedenější adaptaci Tomb Raidera.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) (seriál) 

V jednotlivostech skvělé, ale jako celek to zadrhává. Zvláštní dramaturgická volba, kdy minimálně třetina série je vlastně převlečená jiná série a velmi obyčejné finále tomu podráží nohy. Z Boba Fetta se určitě dá vymáčknout víc, jak ostatně v minulosti ukazovali i třeba komiksy. Za linii s Tuskeny a některé až dechberoucí vizuály si to ale pozornost Star Wars fanouška zaslouží.

plakát

Love, Death & Robots (2019) (seriál) 

Tenhle projekt mě hodně potěšil. Možná se po internetu podobných kraťasů válí plno, ale v takhle ucelený sbírce jsem si je nechal líbit a když skončil jeden, tak jsem se těšil jaká stylizace, příběh a pointa na mě čeká v dalším. Jsou tam méně dobrý, dobrý i skvělý kousky, ale bavilo mě všechno. Doporučuju nejen všem fanouškům fantastiky a animace. Navíc na Netflixu s CZ titulkama už od vydání. Osobní TOP 3: Secret War, Good Hunting, Zima Blue...

plakát

Smrtelné stroje (2018) 

Koukatelná fantasy/sci-fi/pohádka v neokoukanym prostředí. Ano scenáristicky občas zadrhává jak nepromazanej motor (haha). Ústřední herecké duo mohlo být charismatičtější a už mi není 15 abych se s ním dokázal ztotožnit, přesto jsem si ty 2 hodiny v Imaxu užil. Kdo šel na young adult a čekal něco ve stylu Mad Maxe, tak je blázen. Jo a díky za jasnej konec, další ságu co se možná ani nepovede ukončit svět nepotřebuje. Spokojenejch 3 a pul*

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Tak setting už je jasnej: Rkovej rating, Ryan Reynolds, infantilni humor, čtvrtá stěna, akce. Divák znalý jedničky se nemusí nijak nechat překvapit, jenom čeká jak tvůrci poskladaj zmiňovaný zakladní prvky. Do dvojky silně promlouvá hlavní zaporák, kde Brolin nepřekvapuje, ale svoji roli zvládá s přehledem. Pak už tu máme jenom vrstvení vtípků na sebe, kde občas dvojka boduje kvantitou, zatím co kvalita chvílema pokulhává. Samotná zapletka, která ramcuje celej film je opět víceméně běžná, což mi přijde trochu škoda a jenom prohlubuje pocit, že s postavou Deadpoola by se dalo vymyslet trošku víc. Celkově si taky zaslouží film ocenit za balancování na hraně politický korektnosti, kdy je radost koukat na to, co lze ještě do současnýho blockbusteru nacpat.

plakát

Tomb Raider (2018) 

Jak už tady můžete číst kolem mě, tak se asi opravdu jedná o nejlepší herní adaptaci vůbec. Nesnaží se to jít vlastní cestou jako AC, ani to není ambiciózní jako Warcraft. Alicia je skvělá, sympatická a uvěřitelná Lara v rámci nových rebootů od Crystal Dynamics. Z dvouhodinové stopaže si akce ukrajuje podstatnou část a nevypadá kupodivu vůbec špatně, jen se občas zapomene na fyziku a míru odolnosti lidského těla. Ale jedná se o adaptaci hry, a tyhle věci se jaksi očekávají. Kdo ne, tak šel na špatnej film. Jsem zvědavý co budou říkat kritici Alicie jako Lary, protože ve mně se všechny pochybnosti rozplynuly během prvni scény.

plakát

Legion - Chapter 1 (2017) (epizoda) 

Po delší době jsem dal šanci seriálu podle komiksu a po všech těch standardních konvenčních akčních sériích typu Arrow nebo Flash je Legion hodně jiná káva. Po prvním díle úplně nevím co si mám myslet a trošku se bojím že styl, do kterého první díl nakročil mi sedět nebude, přesto dám ještě pár dílům šanci.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Absolutni hodnocení tomu nedám, ale za výbornou atmosféru a kupu popkulturní pomrknutí si mě serie získala. Po úvodních dílech sem čekal malinko víc, ale i přes to je to serialové zjeveni tohodle roku. Soudtrack bezchybný včetně původní hudby.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Skvělá parta v čele s Harley a Deadshotem. Solidni hlášky. Bohužel samotnej ďěj je totalní průměr. Materiál s kterým se dalo naložit mnohem líp.