Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (28)

plakát

Love, Death & Robots (2019) (seriál) 

Tenhle projekt mě hodně potěšil. Možná se po internetu podobných kraťasů válí plno, ale v takhle ucelený sbírce jsem si je nechal líbit a když skončil jeden, tak jsem se těšil jaká stylizace, příběh a pointa na mě čeká v dalším. Jsou tam méně dobrý, dobrý i skvělý kousky, ale bavilo mě všechno. Doporučuju nejen všem fanouškům fantastiky a animace. Navíc na Netflixu s CZ titulkama už od vydání. Osobní TOP 3: Secret War, Good Hunting, Zima Blue...

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Absolutni hodnocení tomu nedám, ale za výbornou atmosféru a kupu popkulturní pomrknutí si mě serie získala. Po úvodních dílech sem čekal malinko víc, ale i přes to je to serialové zjeveni tohodle roku. Soudtrack bezchybný včetně původní hudby.

plakát

Moulin Rouge (2001) 

V rámci žánru naprostá bomba. Vynikající zpěv a herecké výkony obou hlavních hvězd, spousta barev a skvěle navozená atmosféra tehdejší Paříže.

plakát

Matrix (1999) 

Vizuální orgie spolu s promyšleným a ve své době velmi originálním příběhem a dokonalým soundtrackem. Jedno z mála kyberpunkových děl vůbec. "Bratry" Wachovské budu za tenhle film milovat, i kdyby natočili film o kydání hnoje. Srdcová záležitost.

plakát

Clerks 2: Muži za pultem (2006) 

Film jsem viděl nedlouho po jedničce, z které jsem měl rozporuplné pocity, ale v Clerks II si mě Smith absolutně získal. Kombinace romantické komedie s místami až velmi drsným humorem, funguje bezchybně. Pro mě nejlepší Smithův film.

plakát

Zjizvená tvář (1983) 

Moje nejoblíbeňejší role Al Pacina. Příběh jak se jeden kubánec dostal "zo stoky hore" s výbornou dobovou hudbou a atmosferou Miami 70. let. Poslední scéna v Tonyho paláci je dokonalá.

plakát

Blade (1998) 

Jedna z prvních a nejlepších komiksových adaptací. Nekonečně stylovej Wesley generuje potoky krve a spoustu hlášek. Nikdy nezapomenu na výbornou úvodní "tanecni" scénu a povedené finále.

plakát

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 

Pulp Fiction má všechno co by měl film mít. Tarantino v tomto snímku potvrdil že je génius a už si u mě nemusí získávat můj respekt. Dokonalé dialogy, výborně napsané i zahrané postavy a v podstatě velmi jednoduchý, přesto úžasný příběh. Mimochodem jeden z nejlepších českých dabingů.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Tak setting už je jasnej: Rkovej rating, Ryan Reynolds, infantilni humor, čtvrtá stěna, akce. Divák znalý jedničky se nemusí nijak nechat překvapit, jenom čeká jak tvůrci poskladaj zmiňovaný zakladní prvky. Do dvojky silně promlouvá hlavní zaporák, kde Brolin nepřekvapuje, ale svoji roli zvládá s přehledem. Pak už tu máme jenom vrstvení vtípků na sebe, kde občas dvojka boduje kvantitou, zatím co kvalita chvílema pokulhává. Samotná zapletka, která ramcuje celej film je opět víceméně běžná, což mi přijde trochu škoda a jenom prohlubuje pocit, že s postavou Deadpoola by se dalo vymyslet trošku víc. Celkově si taky zaslouží film ocenit za balancování na hraně politický korektnosti, kdy je radost koukat na to, co lze ještě do současnýho blockbusteru nacpat.