Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Pohádka
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (80)

plakát

Žena z Korinta (1986) (TV film) 

Herecky a obsahem vynikající. Škoda že kulisy, oděvy, absence pohybu a ZELÍ, ubírají hře na hodnotě. Přitom paní Hlaváčová je zde úchvatná a pan Adamíra sympatický. Věřím tomu, že dnes by pan Daněk dostal k sobě i odpovídající tým, který by dohlížel na scénu a korigoval příliš divadelní vzhled. Otázka je, zda by to tak chtěl - protože si pohrával s myšlenkou divadla na divadle opravdu rád. 9/10

plakát

Koulelo se jablíčko (1988) (seriál) 

Vynikající večerníček! Ta slepice je úžasná a ten její smích! Je zajmavé, že si vždy vybavim hned několik osob, které mi připomene. Rozhodně velmi zábavné a i dnes se ráda podívám. Určitě jde o originální pojetí mezi ostatními večerníčky.

plakát

Hon (2012) 

Strhujicí. Vybavuje si mi srovnání s Children's Hour s Audrey Hepburn, ale tohle dílo je tak promyšlené do každého detailu a hraje si s divákem, že nelze než obdivovat režii. Jen ten konec by mě trochu namíchl (málo uvěřitelné), kdyby nebylo skvělé tečky na závěr.h

plakát

O princezně z Rimini (1999) (TV film) 

Skvělá televizní pohádka spíše pro dospělejší diváky, kteří ocení konverzační humor a výborné herecké výkony. Nezapomenutelný je asi Vladimír Dlouhý, jak pohazuje svou zlatou hřívou. :-) Překvapilo mě, že i pro zcela vedlejší role pan Ludvík Ráž vybral herce takového formátu jako je Radoslav Brzobohatý. Moc mile na mě působí i to, že to tentokrát není princ, který se rozhodne získat a napravit dívku svého srdce, ale princezna, jinak zcela rozumná. Další hvězdička je za umírněné, ale elegantní kostýmy a za to, že se v pohádce maluje.

plakát

Válka vypukne po přestávce (1978) (divadelní záznam) 

Pokud to, co jsem viděla byl divadelní záznam, nikoliv televizní inscenace, tak klobouk dolů. Daněk má určitě lepší hry. Ale pan Vinklář byl famózní a do divadla bych na to rozhodně šla.

plakát

Německé pohádky (1973) (seriál) 

Pohádky jsou hezké, milé. Nevím jestli fungovaly jako Večerníček? Každopádně představují u nás méně známé pohádky bratří Grimmů. Výběr herců je opravdu kvalitní. Na tehdejší poměry jsou kulisy a dekorace velmi dobré. Dnes už by musely být natočeny v svižnějším tempu.

plakát

Lolinka a kníráč (1998) (TV film) 

Tohle je pohádka pro milovníky komorních představení. Herecký duet Františka Němce a Jany Hlaváčové byl skvělý. Potěšil i Jan Šťastný, který ty své dvě role dokázal velmi dobře oddělit. (Nabízí se srovnání s novou pohádkou Láska na vlásku, kde dvojrole nebyla rozhodně tak výrazně odlišená.) Princezna je ukňučená, ale moc hezká a v druhé půli už i snesitelná. Vadil mi jen Pavel Kříž a ta jeho milá. Jinak moje oblíbená pohádka.

plakát

Čarodějné námluvy (1997) (TV film) 

Volné pokračování pohádky Co takhle svatba princi. Jana Brejchová je opravdu krásná dáma. Petr Nárožný ve své klasické póze, ovšem scénář mu předepsal několik opravdu vtipných hlášek, takže se zasmějete. Vetchý dobrý - na jeho mistrovské komediantství to není, ale s královskými rodiči si hezky notuje. Jen Nela Boudová mě trošku zklamala. Ale celková pohádka za tři a půl *.

plakát

Blázniví bažanti (1971) 

Vynikající zábava! Řekla bych Pati a Mati ve francouzském podání dotaženém k dokonalosti. Tolik scének, hlášek a nápadů.. To je oddychová komedie jak má být. Nutno dodat - příběh nečekat. :-)

plakát

Píseň pro Rudolfa III. - Dinosaurus (1969) (epizoda) 

Přála bych si, aby tento díl vysílali bez dabingu jen s titulky. Mám ty hlasy herců již tak naposlouchány, že ten originální zvuk už bych si doplnila. Nejlépe se povedlo napodobit paní Vostrčilovou, opravdu dobrá práce. Díl je spíše smutný, díky tomu že reaguje na smutnou dobu. Taky už v něm neúčinkuje takové množství "hvězd" jako v některých předchozích dílech a nezasahují do děje. Myslím, že i hodně humoru se vytěžilo z intonace pronesených vět. Třeba se za 50 let najde i zvuk.