Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Pohádka
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (80)

plakát

Pravý rytíř (2016) (TV film) 

Pravý rytíř je Lukáš Vaculík. Tečka. Ostatní byl balast. (Včetně pana Hanzlíka, bohužel.) Ale pohádka nebyla tak blbá, takže 2*.

plakát

Bajirao Mastani (2015) 

Velice opulentní film. Jde vidět že dlouhé pomalé záběry mají Indové rádi - až to působí směšně. Ostatně úvod ve stylu PC her také. Jinak písně, tance, kostýmy, scenérie jsou nádhera. Usuzovat dle filmu na historii ale nelze, ani na nějaký velmi silný příběh. Stejně tu je také nejsympatičtější postava Priyanky Chopry, která ale i na plakátech je v pozadí, protože jak jsem pochopila má jít o tragicko-romantický milostný vztah k jiné ženě. Jenže se to člověku nechce věřit. Válečník, nájezdník bude hlasatelem náboženské tolerance? Proč ne, tady to ale nesedí. Za půvabné představení indické kultury dávám 3*.

plakát

Johančino tajemství (2015) (TV film) 

Za prvé: je nutné se dívat v originále. Čeština pohádce opravdu ubližuje. Jinak velké překvapení! Motivy si pohádka vypůjčila z jiných (hlavně Tři oříšky pro Popelku a Královský slib). Ale zdá se jako by tvůrci alespoň pochopili co v nich funguje. Mezi hlavním párem to jiskří. Sudička je osvěžující. A konečně tu není tolik trapnosti. Trochu to kazí až ten turnaj a v některých chvílích hudba. Jinak velmi dobře! Musela jsem se podívat ještě i na scény v češtině s Vetchým. Byl výborný!

plakát

Korunní princ (2015) (TV film) 

Ty tři hvězdičky si zaslouží. Je určitě lepší než jiné současné (i minulé) televizní pohádky. Patrik Děrgel určitě. Byl překvapením. Dokonce i těžce LOTR Abrhám. Kříž jako Pakosta také. Zato ten turnaj.. Nápisy v davu, který (předpokládám) stejně neumí číst ani psát. Asi bylo tvůrcům líto vymyšleného písma. Roztleskávačky a turnajová hudba byly vrchol. Jinak hezká výprava! Ale pohádka nějak neměla spád, a u Princezny a Písaře jsem se nasmála opravdu víc. Komu hudba připomínala Forrest Gump?

plakát

Svatojánský věneček (2015) (TV film) 

Poněkud zbytečná pohádka. Mám dojem, že je to tu moc překombinované: Jirka Mádl chce být plavcem, zatím je kuchtíkem (spoiler: zdá se, že mu to nějak nevyšlo, když se stane králem). Liška je tu bohužel trapný a nepůsobí nijak originálně a také je někým jiným než chce. Bolek Polívka má roli jak z Kouzelného měšce, ale je hodně civilní. Banda nápadníků byl nepovedený nápad. Do toho Morena, služka, Vondráček jako komoří (mám na něj od Tajemství lesní země alergii)... Příliš nedotažené. Jen Eliška Jansová potěšila. Škoda, že neměla více prostoru. Byla milá, hezká a hrála opravdu dobře. Zatím jsem nezjistila, proč je Jirka Mádl tolik obsazován do hlavních rolí pohádek, tady jeho neherectví příliš nefungovalo. Pokud máte rádi Ivana Trojana stojí za shlédnutí. Pohádka by se měla jmenovat: Aneb jak si v Čechách představujem Talíána.

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) odpad!

Strašný. Doufala jsem, že to bude aspoň moderní stláskanina, která se na klasické pohádky dívá z patra (Láďo, ty jsi princezna také byla takový moderní pokus). Ale ne. Ty dialogy musel psát někdo pod vlivem 20% blatouch 80% leknín. Opravdu se divím účasti paní Bydžovské v tak odporném kuse. Pro děti ani omylem! Přidala bych tomu * a vysílala po 10 hodině. A to ještě s upozorněním, že se jedná o pobavení pro milovníky zvrhlého humoru v pohádkovém hávu. Jo a za zvuk mínus hvězda.

plakát

La gata (2014) (seriál) 

Telenovela je žánr poplatný sám sobě. Ale tady hlavní hrdina nebyl ani sympaťák, Maite byla na proplesknutí a ostatní také nefungovalo. A přitom to mělo potenciál vytěžit z neobvyklého prostředí skládky něco víc. Ale tady i splašky byly čisté. Škoda. Dala jsem jen pár dílů kvůli Maite, která se někde nechala slyšet, jak náročná to byla pro ní role.

plakát

Láska na vlásku (2014) 

Hodně natahovaná pohádka. Hlavní hrdina nebyl špatný, ale na to že hrál dvojroli to chtělo asi vybrat nějakou výraznější postavu (někoho jako Oldřicha Kaisera za mlada), a prince hrát jinak než kováře. Krásná byla výprava. To mě Slováci vždy potěší. Dokonce tu nebyly ani nijak trapné postavy. Ten konec je neudržitelný... Vzhledem k tomu, že příběh nebyl humorný (to úmrtí už se dlouho nevidělo) tak na závěr ta vtipnost je poněkud rozpačitá.

plakát

Tři bratři (2014) 

Celá pohádka je taková rozpačitá. Určitě je lépe zpracovaná, než jiná soudobá tvorba. Výprava dobrá, herecké obsazení také. Plus je za málo trapnosti. Ale postrádá hybnou sílu, která by ty tři příběhy spojovala. Pokud to má být pan Svěrák, tak by tomu slušel spíše televizní háv. Hudebně obstojné. Akorát ta "červenáááá"... Věkový rozdíl Zdeňka Piškuly a Karkulky mi nevadí. Stejně tu vypadá na 15, takže max. rozdíl bude 8 let.

plakát

Duch nad zlato (2013) (TV film) 

Klasická televizní pohádka. Zdlouhavé scény (nejhorší jsou ty s létajícím kobercem), trapné momenty a hlavně recyklované motivy. Preiss je tu dobrý, ale hvězdných kvalit nedosahuje. Jinak opravdu obyčejná pohádka.