Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Mysteriózní

Recenze (21)

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Začátek je velmi vydařený ale tak cca od 27 minuty to začne být docela nuda. Pak se to zlepší, ale tenhle film mne přijde dost přeceňovaný. Na Delikatesy to nemá. Navíc mám dojem že Jeunet tam použil pár nápadů co už měl v jednom starším kratasu co běžel v pořadu Prology

plakát

Barevný závoj (2006) 

Kitty žije ve společnosti kde aby ji nemusela rodina živit je nutné se za každou cenu vdát a proto přijme první nabídku ke sňatku která ji potká od poněkud chladného a odměřeného bakteriologa Waltera. Vynikající drama podle předlohy Somerseta Maughama o lásce, nevěře, odpuštění a smíření hlavně díky hlavním představitelům. Ve vedlejší roli slabošského a poněkud zbabělého diplomata Liev Schreiber.

plakát

Čtyři pokoje (1995) 

Sabat čarodejnic 2 Psychosexuální dram+došel 3,5 Zlobivý děcka 5 Sázka a useknutej prst 5 P.S

plakát

Dvě Angličanky a kontinent (1971) 

Film natočený podle románu Henri-Pierre Rocheho (s zřejmě autobiografickými prvky) stejně jako asi nejslavnější Truffautův film Jules a Jim. Opět milostný trojúhelník, ale pohlaví prohozené aneb dilema muže, který se rozhoduje mezi dvěma ženami, která jsou navíc sestry. Hudba jednoho z nejvýznamnějších filmových skladatelů Georgese Delerua a nádherná kamera připominající obrazy impresionistického malíře se stejným křestním jménem jako hlavní hrdina filmu, opět představovaný Truffautovým alter egem Jeanem Pierrem Leaudem. Na rozdíl od Julese a Jima film nemá tak tragické vyznění, i když jedna z Claudových partnerek umírá na tuberkulozu. Milostná scéna na konci filmu do jisté míry vysvětlující psychosomatické problémy Muriel by potěšila jak slavného doktora z Vídně, tak představitelky lesbian movement. Dvě Angličanky a kontinent se mi líbily ještě o něco víc než Jules a Jim.

plakát

Hraběnky (2007) (seriál) 

Neviděl jsem z toho ani vteřinu. Ale zatím tady není moc hodnocení, tak jen testuju co to udělá.

plakát

Kabaret (1972) 

Asi vůbec nejlepší muzikál aspoň z těch co jsem zatím viděl.

plakát

Kinsey (2004) 

Celkem slušný životopisný film v mnohém podobný Čisté duši. Univerzitní profesoři nemusí být nutně nudní suchaři. Tenhle žánr moc rád nemám, vyjímky jako Derek Jarman potvrzují pravidlo.

plakát

Konečně neděle! (1983) 

Výborná detektivka napínavá od začátku do konce.. Truffaut Hitchcocka otrocky nenapodobuje a zůstává svůj. Dobrý nápad byl zvolit černobílou kameru. Podařené jsou i některé scénky které s hlavním dějem nesouvisí jako blondýna ucházející se o místo sekretářky v Trintignatově firmě rekordmanka v psaní na stroji jedním prstem nebo Albánec žádající něco před půlnocí o politický azyl na policejní stanici. Když je Fanny Ardant v bytě uvaděčky z kina vzpomněl jsem si na Lynchův Modrý samet i když tady nepřijde sadistický psychopat Frank ale úplně někdo jiný k tomu povedená pointa na konci filmu.

plakát

Městečko Twin Peaks (1990) (seriál) 

Pro mne naprosto přelomová věc. Viděl jsem to poprvé v roce 1993 a do té doby jsem až na pár vyjímek žánr TV serialu už několik let většinou ignorval. Je sice pravda že po "vyřešení" otázky Who killed Laura Palmer to trochu ztrácí ale závěrečný díl to dostatečně vynahradí. A vlastně Who killed Laura Palmer?

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Samotná zápletka jestli jsem ji pochopil správně je dost banální. Nenaplněné ambice - vražda - šílenství - sebevražda. Ale ta forma "vyprávění".