Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krátkometrážní

Deníček (9)

-

Menší hudební intermezzo. Kdysi jsem miloval Muse. Hodně. Desky jako Origin of Symmetry a Absolution byly boží, živáky typu Hullabaloo či HAARP jakbysmet. Pak se ale něco podělalo. Zaryté fanynky se drbou rozpačitě na kebuli a opatrně brblají něco o vývoji, faktem ovšem je, že jde o vývoj volným pádem přímo do žumpy. Resistance měla být varováním. Nebyla. Aktuálně Muse vydali desku The 2nd Law, jejíž existenci může omluvit snad jen fakt, že Bellamymu už ty jeho vesmírný žalozpěvy definitivně vlezly na mozek. Co to sakra je? Po druhém poslechu jsem na jakoukoliv snahu o obhajobu rezignoval a připustil, že jde v kontextu s očekáváním patrně o nejhorší desku všech dob. Když došlo na skladbu s výmluvným názvem "Save Me", říkal jsem si, že by mě někdo mohl zachránit před realitou a namluvit mi, že skuteční Muse někdy v roce 2008 zhebli při autonehodě. Tak či onak, pokud si tuhle bezradnou trendy příšernost pořídíte, netvrďte mi, že jsem vás nevaroval.

-

!

Začínam mít strach z vlastních hypergigantických očekávání...

-

Zemřel Bronislav Poloczek. Jedna z těch sympatických/charakteristických tváří, které utkví v hlavě a k nimž chovám úctu, aniž bych byl zarytým obdivovatelem konkrétního díla. R.I.P.

-

-

Krátkometrážní doporučení: The Terrible Thing of Alpha-9!

-

R.I.P.

30. července zemřel ve věku 23 let Václav Kresa, gurmán především přes filmové soundtracky. Zde na CSFD téměř neaktivní, na lide.cz vystupující pod ikonkou klauna z Kingova TO. Znal jsem ho 4 roky, bohužel jen přes internet; k několikrát plánovanému setkání nikdy nedošlo. Nechť má tam někde bohatou zásobu filmů a filmové hudby. Já si na jeho počest musím konečně pustit jím oblíbený film KDO SEJE VÍTR ze šedesátých let. 

 

R.I.P., Šášo...

Prometheus

Teče mi slina. Sotva jí utřu, teče další. A vůbec se za to nestydim, OK?

Prometheus

-

Po dohrání druhého dílu PC hry F.E.A.R. mi zůstává otázka - proč to ještě nikdo nezfilmoval? Samozřejmě, kdyby se kolem rozproudila rušnější debata, mohlo by se to donést až ke strejdům Uwemu a Paulovi, což by bylo mrzuté. Na druhou stranu, první díl hry má velice dobrý příběh na pomezí Akt X a libovolné asijské duchařiny (to první nakonec trochu převažuje, nicméně podobné přirovnávání je hloupé, jelikož si hra našla vlastní a velice svébytnou tvář), který poskytne nejeden zajímavý zvrat (dokonce jeden zákeřný po závěrečných titulcích!) a v druhém díle je rozváděn cestou vskutku zajímavou. Jinak pro všechny pařany upozornění - třetí díl, pokud nedojde k dalšímu odkladu, vychází koncem června.

-

Bacha hele...

SPOILER

Bacha hele...

-

Naší cestu do kina na Social Network zastavila cedule "DISTRIBUTOR NEDODAL FILM". Digitalizace kin by si měla pospíšit...