Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krátkometrážní

Recenze (1 880)

plakát

Aberdeen (2000) 

Na Aberdeen se hezky kouká, jinak ale svůj severský původ nezapře (doslova): je studený jako psí čumák. Samotný neoriginální příběh je oživován množstvím zajímavých situací, které bohužel jako vedlejší efekt přinášejí emocionální plochost. Titulní postava je nádherná ženská a ráda chodí před kamerou nahá, což nezabrání dojmu, že je tak trochu kráva - k závěru mi čím dál sympatičtější byla spíše postava Skarsgardova alkoholika. Samozřejmě, neutralita postav na polích dobra a zla byla záměrem, nicméně zajímavé stejně nejsou... jejich jediná zajímavost plynula spíše z určité nevěrohodnosti (neustálá Kaisina agresivita/Tomasova odevzdaná pasivita, v některých chvílích působící až křečovitě). Ve výsledku vím, co tvůrci chtěli říci, ale jakmile se objevily závěrečné titulky, šel jsem si udělat večeři a s hlavou zcela prostou myšlenek jsem jí snědl.

plakát

Aeon Flux (2005) 

Blbé. Fest. Charlize je jediná hvězdička, jak jinak.

plakát

Agent v sukni (2000) odpad!

Mrs. Doubtfire a Zamilovaný profesor v jednom, což už samo o sobě zní dost hrůzostrašně. Agent je navíc nejslabší právě v těch scénách, ve kterých měl ukázat své největší zbraně, tedy v těch, ve kterých dovádí falešná mamina. Hnus. Nedostatek tvůrčí promyšlenosti je vidět už v hrubých základech - zápletka i vývoj děje (včetně všech "vtipných" scének) je totálně absurdní a vše ostatní je zase strašidelně debilní a prvoplánovité. Závěr v kostele překračuje všechny meze - tak dementně provedenou moralistickou úchylnost by nesežralo ani šestileté dítě (kterému to naštěstí řádka hloupých sexuálních fórů neumožňuje vidět). Jediným droboučkým plusem je Paul Giamatti a krásná Nia Long.

plakát

Agora (2009) 

Náboženství versus jiný náboženství - náboženství versus věda - náboženství versus člověk - všechno jsou to strašlivě smutný příběhy a Agora je památným dokumentem toho, jak hnusnou zbraní náboženství je. Jo, zbraní - jelikož člověk ho stvořil, člověk mu uvěřil, člověk ho stanovil jedinou pravdou a člověk ho použil proti jinýmu člověku. Mocnej závěr filmu je výmluvnou esencí všeho, co může fanatismus zahubit. Vizuál a herecký obsazení super.

plakát

Agrometal - Soutěž (2023) (epizoda) 

Tak nám po nedávném mysliveckém průseru spáchalo sebevraždu i prostředí vesnických bigbítů, přičemž jde o zářez dost lajdácký (což je teda proti přeafektovaně uřvanému Revíru docela úleva). Herci fajn, scénář hrůza. Dějové obraty a nápady někde na pomezí bezradnosti, ochotnictví a... NUDY.

plakát

A Horrible Way to Die (2010) 

Pokud si přečtete obsah filmu, provedete svému zážitku medvědí službu - absolutně totiž zavraždíte půlku napětí už tak minimalistického příběhu. Což je dost kontraproduktivní zjištění, protože bez přečtení obsahu o tuhle málo známou festivalovku s mizivým rozpočtem hned tak někdo nezavadí. Ta se přitom může chlubit zdařilou náladou situace, v níž jsou všichni v prdeli, zatímco na vrátka klepe ještě větší průser. Herci dost dobří a kamera, která trpí záměrnou neschopností zaostřit či udržet záběr v klidu, do toho kolotoče anonymních alkáčů, ztroskotanců a smrti vlastně docela dobře sedí.

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Jestli má být Filoni považovaný za spasitele SW kvůli tomu, že píše mizerné scénáře, tak to potěškoště. Na druhou stranu, čemu se divit u člověka, který svou éru začal stvořením tak obskurní sračky, jakou byl pilotní film Klonových válek. Chudák Ahsoka! Tenhle seriál totiž má dobré postavy a zajímavé konflikty v rámci zavedených SW pravidel, taky má úžasný soundtrack a efekty, ale dál už nic moc. Jako blesk z čistého nebe přijde jen pátá epizoda, jejíž završení s purrgily vyvolává masivní porci fascinace, úžasu a dojetí z něčeho až mystického - téhle jedinečné chvíli se seriálu ovšem už nepovede znovu byť jen přiblížit. První série je vesměs plastikový produkt s odstředěnou duší, jehož prázdnota se dá "omluvit" snad jen tím, že bude pokračovat dalšími deseti sériemi s obsahem pro série tři. Win-win jak sviňa, fakt - ale rád se nechám překvapit. RIP, Ray.