Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krátkometrážní

Recenze (1 880)

plakát

Vrchní, prchni! (1980) 

"Tak vrchní mají dneska sjezd.. to je krásný povolání..."

plakát

Krotitelé duchů (1984) 

Hrůzostrašně zestárlé. Ze všech hitů, který dnes masivně uctívá eighties kult (do kterýho víceméně taky patřim), mi přijdou Krotitelé zaručeně nejotravnější. Zábavy není zase tolik, komediálnost místy sklouzává do trapnosti a triky už taky spíš pruděj, než že by vykazovaly roztomilost svým stářím, či dokonce ohromovaly nadčasovostí. Výjimkou budiž obří nafouklík v závěrečným bossfightu. Opěvovaná herecká skvadra OK - ale stejně by si zasloužila lepší film.

plakát

Vesničko má středisková (1985) 

"Tobě se nelíbí ta naše vesnička... krásná... středisková?" Líbí. Menzel a Svěrák v životní formě, fantasticky trefné herecké obsazení a zásobník hlášek, které tě neohromí, ale dojmou (a pobaví). Film obdařený takovým fištrónem, že byl považován za kritiku i oslavu vesnice za časů soudruha. A to vznikl doslova omylem - jako práce na nechtěnou zakázku.

plakát

Childhood's End (2015) (seriál) 

Sice to spíše než k hard sci-fi inklinuje k líbivé popkultuře (citově pohnutý farmářský hezounek jako mluvčí mimozemšťanů - ehé?), nicméně výsledek je v kontextu adaptací sci-fíček překvapivě uspokojující - navzdory poněkud povrchnímu klouzání přes mnohé zajímavé motivy se dostavila obstojná atmosféra i audiovizuální zpracování (Karellen - pěkná práce). Závěr potěšil. Škoda jen, že bez znalosti předlohy nemusí být mnohé z příběhu srozumitelné (případně se může interpretace lišit); tahle zbraň je každopádně dvojsečná, jelikož mnohým čtenářům bude pro změnu vadit - a vadí - již zmíněné převedení látky do limonádovějších vod. 7/10

plakát

Ptáčátko (2016) 

Vážně mě nenapadá nic lepšího než: "Jako předfilm naprosto dokonalé."

plakát

Hledá se Dory (2016) 

Sklerotická ryba Dory je tu kupodivu snesitelnější než v prvním filmu, přestože z plátna v podstatě nesleze/neodpluje a nepokrytecky přiznávám, že mě tohle pokračování bavilo víc než Nemo všeobecně. Deprimovaná chobotnice táhne zábavu nahoru, radarová běluha pro změnu zase dolů, nicméně výsledný dojem je dobrý navzdory zápletce, která zčásti recykluje a zčásti jede na autopilota. Hvězda navíc za retardovanýho lachtana a Wonderful World.

plakát

Legenda o Tarzanovi (2016) 

Skarsgård plus mínus OK, Jackson si vedlejší roličku komického souputníka vychutnal, Waltz si jede svůj spolehlivý standart a Margotka s Djimonem přinejmenším vizuálně potěšili (heh). Škoda, že na tu CGI sebranku afrických živočichů už tak radostný pohled není. Absolutní brakovost chvílemi nádherně evokuje atmosféru naivních dobrodružných románů z minulého století, nicméně je pravda, že minimálně na pěti místech jsem se uchechtával věcem, kterým jsem se určitě uchechtávat neměl. I když, kdo ví... nejsem si úplně jistý, že jde o brakovost přiznanou.

plakát

Horká kaše (1988) 

Doba extrémně nesnesitelného "hevymedlu" Vitacitoidního ražení je naštěstí dávno pryč. Obsahově vymeteno, s výjimkou nicneříkajícího "tendlecten brajgl jsme tenkrát začali dělat, koukni". Jako sociální sonda dost prázdná nuda, jako cokoliv jiného... taky nuda.

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Šestáková fantasy v digitální marmeládě. První Warcrafty jsem sice hrál, nicméně za znalce světa orků a lidí se fakt považovat nemůžu, následkem čehož mi zřejmě unikají subjektivní radosti důkladně zasvěcených. A je mi to celkem jedno. Jediným výraznějším kladem pro mě osobně zůstávají působivě rozpohybovaní orkové.

plakát

Hudební masakry (2013) (pořad) 

Forma nic extra, argumentům taky občas schází odvaha říct to na plnou hubu, nicméně dokud si do tlejících "kulturních" paskvilů v týhle zemi bude chtít někdo po zásluze rejpnout, má mou plnou podporu. Pravdou ovšem je - jak ostatně padlo v jedný z epizod - poptávku zákonitě doprovází nabídka. Jarouš je každopádně fajn nerd.