Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (81)

plakát

48 hodin (1982) 

Murphyho debut a klasická akční buddy komedie, která v rámci svého žánru nikterak nevybočuje a nijak neoslňuje. Nevybavím si žádnou zajímavější akční scénu, ani žádnou vtipnou, při které bych padal ze židle. Další zhlédnutí asi netřeba..

plakát

30 stříbrných (2020) (seriál) 

Po celou dobu slušně krvavý španělský nářez s lepšími či lehce horšími epizodami. Ovšem co mě zklamalo byl nemastný neslaný konec, co (bohužel) přímo vyžaduje další sérii.

plakát

Špindl 2 (2019) odpad!

Takže stručně a jasně - jestli hledáte film k pátečnímu zhuleníčku, radši zůstaňte u klasických béčkovek, protože tohle není dobrý nápad. Čistá šmíra a dno filmové pseudozábavy.

plakát

Hra o trůny - Rytíř Sedmi království (2019) (epizoda) 

Druhá epizoda se nese v podobném duchu jako ta minulá. Kdo čekal velkolepou bitvu, bude zklamán, ovšem dalo se čekat, že Benioff a Weiss nám ji nenaservírují hned na začátku nové série..Vcelku průměrný díl, nicméně v mnoha směrech emočně bohatý.

plakát

Mechanický pomeranč (1971) 

Tak tohle bylo..zvláštní. Clockwork orange je jednoznačně drzý a nápaditý, jak už je u Kubricka zvykem, ale mě neoslovil. Jediným kladem filmu pro mě byl McDowell, který svou roli zvládl na jedničku a já mu to věřil. Jinak zklamání, onen 'kontroverzní, kultovní a brutální' pomeranč má očekávání nenaplnil..

plakát

Zelená míle (1999) 

Po Shawshanku další mistrovský kousek.Standardně skvělý Hanks, který jako by se pro tuhle roli narodil a neuvěřitelný Duncan, který musí okouzlit snad každého. Co víc říct? Tenhle kingovský doják si prostě 3. příčku mezi TOP filmy rozhodně zaslouží..

plakát

BlacKkKlansman (2018) 

BlacKkKlansman mě dostal..Lee celé dvě hodiny servíruje slušnou krimi komedii, kterou však prokládá těžkými tématy a společenskými problémy (stále aktuálními). Žánry se zde každopádně mísí skvěle a všechno funguje jak má, takže film za celých 120 minut nenudí. Herci odvádějí skvělou práci - Washington je příjemným překvapením, Driver mu správně sekunduje. Uznávám, že cca poslední 3 ,,protitrumpovské'' minuty si Spike mohl odpustit, ale na druhou stranu je to režisérovo poselství a na kvalitě filmu nic nemění..

plakát

Romeo a Julie (1996) 

Shakespeare není moje krevní skupina, ale zajímalo mě, jak se s ním Baz popere. Musím uznat, že zasazení klasické otřepané tragédie do současnosti, kde Montekové s Kapulety představují znepřátelené gangy, je zajímavé a po Luhrmannovsku značně spektakulární..ale i přesto mě to nijak zvlášť neoslovilo. Po vizuální a hudební stránce perfektní, jinak nic, co musím vidět znovu..

plakát

Věčně tvá nevěrná (2018) 

Doufal jsem, že letos už nic Renčovu psychojízdu Zoufalých žen nepřekoná...bohužel se tak stalo. Věčně tvá nevěrná je opět podivnou splácaninou, která se marně snaží vypadat jako komedie. Klidně prominu fakt, že jsem se za celý film zasmál asi 2x..To, co mě ale skutečně vadilo byla debilita a nelogičnost děje. Co víc k tomu říct? Cieslar prostě natočil film o ničem a mě okradl o 90 minut života..

plakát

Amyino plodné lůno (2013) (seriál) 

Hromada trapných scének splácaných dohromady aneb půlhodinové inferno. Nejsem fanouškem Amyina humoru, to nepopírám. Ale tenhle pořad na mě už byl vážně moc.Ubohá ztráta času, kterou už znovu sledovat nemusím..