Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (164)

plakát

Tvoje srdce inkognito (1936) 

Budu stručná. Reálná délka filmu: 68 minut. Pocitová: 186 minut. Děj: netuším, ale myslím, že žádný. Za pozornost stojí pouze exteriéry a fakt, že byla ke slyšení hudba, která byla následně použita i ve snímku Andula vyhrála, což ve mě celou dobu vyvolávalo naději, že se každou chvíli někde vyloupne Hugo Haas a Věra Ferbasová a konečně se začne něco dít. Nestalo se.

plakát

Pokušení paní Antonie (1934) 

Nenadchne, neurazí (tedy mě rozhodně neurazí, mám na filmy pro pamětníky úchylku). Antonie Nedošínská skvělá, jako vždy. Lída Baarová by neměla zpívat. Jaroslav Gleich zpívat naopak umí, ale je otázka, jestli se do filmu ty jeho árie, a v takovém množství, vůbec hodily. Ale pro tu jednu vtipnou větu, která mi rozjasnila den, to za to stálo. Aneb je třeba zachovávat dekoltum.

plakát

Pán na inzerát (1978) (TV film) 

Vím, že jsem hodnocení trošku přestřelila, poctivější by asi byly tři hvězdy, ale mě tak překvapilo, jak se mi na to dobře dívalo. Má to v sobě něco nevyslovitelného, něco, co už není a nebude. Výborný Oldřich Vykypěl.

plakát

V síti (2020) 

Těžko mohu hodnotit jinak než plným počtem. Vít Klusák dosáhl myslím přesně toho, čeho chtěl. Tedy aby se o problému mluvilo. Četla jsem kdesi výtky, že bylo málo vysvětlovacích mluvících hlav a zůstává na povrchu problému a ještě mnohé další. Myslím, že cílem bylo, tento problém prostě ukázat, možná přimět rodiče, aby si trošku více všímali toho, co jejich děti "na síti" dělají. A jak se říká na konci: nezakazovat, ale mluvit spolu. To se myslím naprosto povedlo. Z hlediska diváckého zážitku si myslím, že byl film relativně vyvážený, že ta smršť kokotů tam byla ne proto, abychom obdivovali různé délky a tvary, ale právě proto, abychom si uvědomili, co se na ty děti valí. Tuto část jsem strávila vražená do opěradla a s rukou před obličejem, ne že bych se nekoukala, ale potřebovala jsem mírnou clonu. Vítejte ve světě, kdy Vás dojme k slzám, že je někdo normální. Není na panu Klusákovi, aby ty úchyláky dostal před soud, od toho jsou tu jiní. Závěrečná "diskuse" s úchylem z Ústí mě pak přiměla sedět na místě, ještě dlouho po skončení titulků.

plakát

Jeho temné esence (2019) (seriál) 

Nejsem typickou divačkou tohoto žánru, takže možná bude můj komentář mimo. Pozitiva seriálu: dobře zvolení herci, vybudování lehce temné atmosféry, celkově vizuál, na další sérii se rozhodně těším. Za negativum ale považuji, že knihy, pokud je mi známo, jsou určeny pro dětského čtenáře, ale seriál se mi zdá míří spíše na dospělé, no a tak se to chvílemi maličko tříští. Na jednu stranu z krizových situací hlavní hrdinka vyklouzne vždy zázračně jednoduše a bez jakéhokoli šrámu, na druhou stranu, zejména v závěru, už seriál obsahuje značné množství výrazně nedětských momentů (a nemyslím tím pouze smrt některých postav) a asi by do budoucna bylo dobré, aby se tvůrci rozhodli, pro koho to vlastně točí. Viděla bych to tak na 3 a půl hvězdy, ale protože se vážně těším na další řadu, tak zaokrouhluji na čtyři.

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Kdybych porovnávala pouze s loňským Žitem, tak bych možná ještě hvězdu přihodila. Ale když si uvědomím, že jediné pozitivní, co mohu říct, je, že jsem to dokoukala, tak to je na tři hvězdy málo. Nápad dobrý, ale na celovečerní film to nestačí. Tohle měla být padesátiminutová studiovka, které se točily dřív. Film je většinu času nudný, od počátku je naprosto předvídatelný. Možná chápeme, proč se nakonec princezna zamilovala do Honzy, ale proč vlastně by Honza měl milovat ji? Děj se dá ve své úplnosti vyjádřit zhruba pěti větami. Prostě na začátku bylo jen těch pět vět a zbytek jsou vycpávky. Žádná z postav není alespoň trochu propracovaná. Prostě nuda..nuda...komický výstup...nuda...nuda...rádobyvtipná "hláška"...nuda...atd.

plakát

Děsivé dějiny (2009) (seriál) 

Nesmírně zábavné, nejen pro děti (nebo možná zejména ne pro děti). Pro pisatele negativní komentářů: chtěla bych upozornit, že se tato série, jak je již z názvu patrné, zaměřuje pouze na jisté negativní momenty z historie, není to tedy běžný pořad, který má děti naučit dějiny jejich země, ale záměrně ukazuje negativa z dějin, slavných osobností atd. Vyčítat tedy seriálu dehonestaci je trošku postavené na hlavu. Oni totiž nelžou, ukazují věci, o kterých se nemluví. Vyzývám ČT, aby se zamyslela nad českou verzí :).

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Sice to bylo očekávatelné od začátku do konce, ale hezky se na to dívalo a na rozdíl od některých recenzentů mi nevadí, že to nebylo o tom, jak chudák do ještě větší nouze přišel. Ano, nikdo neměl existenční problémy, všichni měli obrovské byty, a jásavé životy, ale u tohoto žánru se asi nic jiného nedá čekat. Klišé střídalo klišé, ale opakuji, nějak mě to neurazilo, asi proto, že jsem nic nečekala. Třeba se jednou najde borec, který natočí nešablonovitý romantický příběh plný neočekávaných zvratů, netradičních postav a zápletek, bude to mít špatnej konec a ještě ke všemu na to lidi budou chodit...no ale než se to stane, tak asi radši vezmu za vděk tímhle, než proboha Źenskou na vrcholu.

plakát

Špindl (2017) 

Tak sice to nebylo vůbec vtipné, ale tak nějak mi nevadilo na to koukat. A to jsem nečekala, po shlédnutí upoutávky kdysi před dvěma lety, jsem si byla jistá, že na tento film se nepodívám. Po letošním příšerném zážitku z Ženské na vrcholu jsem si řekla, že díla srovnám. A světe div se, Špindl vítězí na celé čáře minimálně o tři délky. A to opakuji, že jsem se u toho nezasmála.Čekala jsem to výrazně trapnější, takže asi za to ty dvě hvězdy.

plakát

Ženská na vrcholu (2019) 

Vezmu to trošku ze široka. Měla jsem to pochybné štěstí vidět tento skvost v předpremiéře v rámci jakési akce pro ženy, či co. Před promítáním se podávaly zdarma alkoholické nápoje od nejmenovaného sponzora. Proto byla většina sálu nachcaná a zřejmě se dobře bavila. Já už méně. Moje nálada se dostala na bod mrazu ještě asi tak 15 minut před začátkem filmu, neboť součástí akce bylo losování tomboly. Toho se chopil jakýsi nezadržitelně vtipný muž, který předváděl, kolik zná lascivních narážek na téma žena na vrcholu. Po tomto utrpení začal film a již po deseti minutách bylo jasné, že se věci k lepšímu nezmění. Mám pocit, že všichni přítomní mohou být považováni za dobré herce, nevím, jak se režisérce podařilo, že všichni hráli tak špatně, dokonce i Jana Preissová a to jsem si nemyslela, že je možné. Jediný, kdo snad zachoval jakýsi herecký standard byl Martin Dejdar. Všichni ostatní měli zřejmě velké problémy pronášet scénářem dané repliky. To, že se film snaží vykrádat Velrybu, bylo evidentní. Po zhruba 40 minutách, kdy jsem se opravdu ani jednou nezasmála, ba ani koutek mi necukl, jsem opravdu strašně moc chtěla jít domů, ale byla jsem na film pozvána a tak mi to bylo hloupé. Takže abych se v tom zbytečně nevrtala: herecké výkony strašné, děj byl poskládán z na sebe nenavazujících skečů, které ještě ke všemu nebyly ani minimálně vtipné. Z krásné okolní přírody jsme vlastně vůbec nic neviděli. Kameraman si liboval v detailních záběrech jednotlivých obličejů, což bylo chvílemi až děsivé, mohla jsem zúčastněným počítat póry. Scénárista by zasloužil exemplárně potrestat (nejlépe sledováním nekonečné smyčky tohoto kusu). Rozhodně nejhorší film, který jsem letos viděla. Uznávám, že nejsem úplně typ na romcom, ale sakra i tento žánry se snad dá udělat aspoň na tři hvězdy. Já dávám jednu a to jsem to ještě nadhodnotila.