Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (13)

plakát

Terapie - Série 1 (2011) (série) 

Výborný seriál pro lidi, kteří se zajímají o psychologie a které baví pozorovat lidi, poslouchat jejich názory, vžít se do jejich situace. Roden - výborný jako vždy. Všichni ostatní herci hrají své role věrohodně, věřím jim, co říkají. Za mě dobrý, neuvěřitelně zajímavý seriál a navíc veřejně (prostřednictvím televize) prezentuje práci psychologa a dostává tak do vědomí veřejnosti, že není nic špatného na tom navštívit psychoterapeuta.

plakát

Wilsonov (2015) 

Jedním slovem - bláznovina. Film v podstatě nemá hlavu ani patu a kritiky, které se na něho hrnou jsou rozhodně oprávněné. Ale určitě si může najít i diváky, kterým se bude líbit. Podle mě se na něho dívat dá, představuje pro mě takovou oddechovku, i když musím přiznat, že mě k němu táhlo v podstatě jen hvězdné obsazení (Macháček, Pauhofová, Dyk, Kraus) a kdyby byl film obsazen jinými herci, asi by mě nezaujal vůbec.

plakát

Zbrusu Nový zákon (2015) 

Tak přesně na takový film jsem čekala. Absolutně mě dostal do kolen. Bavila mě každá chvilka. Ačkoliv uznávám, že je to trochu bláznivina, občas přehnané a vyhrocené do kýčovitých situací, za mě výborný snímek. Je v něm smutek, ale zároveň pobaví, je to film, který vás donutí přemýšlet, pokud se necháte donutit, pokud ne, umožní vám relaxovat. Skvělá myšlenka, má hloubku, je v něm humor. Určitě jde co vytýkat, ale nechci kritizovat, protože je to film, který mě velmi oslovil a nezaslouží si to.

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Na tento film jsem před shlédnutím slyšela jen samé chvály, možná z části i proto pak přišlo velké zklamání. Ano, je to smutný, dojemný, ale kolik je takových filmů a s daleko hlubší myšlenkou? Po všech těch doporučeních od známých jsem očekávala nějakou bombu, něco co mě lidově řečeno posadí na pr*el, šokuje, překvapí a nic z toho se nekonalo. Nechci odsuzovat celý film, role hlavních postav byly perfektně odehrané, líbilo se mi propojení s knihou, ale jinak nic převratného a omračujícího se nekonalo.

plakát

Martin a Venuše (2012) 

Upřímně, divím se, kolik negativních komentářů tady je. Já myslím, že tento film je přesně to, co typický český divák očekává a chce vidět. Já jsem se bavila, musím uznat, že bych se obešla bez "milostných" scén mezi Vendulou a jejím bývalým přítelem (pokud to dobře chápu), možná i bez scén s Vendulou vůbec, ale momenty, kdy se tatínek Martin staral o své dvě dcerky mi přišly bezchybné a nasmála jsem se. Neříkám, že bych se na to musela dívat pořád dokola, ale každý se chce někdy pobavit a scénky, které se stávají v běžném životě nás obyčejných lidí, pobaví vždy nejvíc.

plakát

Křídla Vánoc (2013) 

Na všech nových českých filmech se mi líbí, že jde vidět, kolik práce za nimi stojí, možná je to trochu způsobeno tím, že nejsou až tak dokonalé a vyšperkované jako zahraniční produkce, někomu by to mohlo připadat jako záporná stránka, já to vždy ocením a vážím si práce všech, kteří mají na filmu podíl. Na druhou stranu, Křídla vánoc jsou takový jednodušší film, bez nějaké pointy nebo hlubší myšlenky, trochu o ničem. Vica Kerekeš je kvalitní herečka, mně osobně velmi sympatická a příjemná, Krajčo s Prachařem, ačkoliv jsou neméně sympatičtí by se měli asi držet od práce herců opodál a věnovat se radši zpěvu.

plakát

Mezi námi děvčaty (2003) 

Žádné výborné herecké výkony ani hlubokou pointu nemůžete ani očekávat. Ostatně to asi u žádných filmů tohoto typu, přece ale dokáže právě tento zaujmout. Nejspíš je mé hodnocení zkreslené i "láskou" k Lindsay Lohan a možná by mě film tolik nepřitahoval, kdyby do její role obsadili někoho jiného. Troufám si říct že je to jedna z nejvydařenějších amerických komedií. Ačkoliv nejde o žádný promyšlený příběh, přece jen se nějaká myšlenka najít dá a věřím, že spoustu lidí přivede film k zamyšlení o jejich životě, vztahu s matkou nebo otcem, o tom, jaké by to bylo, kdyby se to stalo jemu. A tuto vlastnost u filmu vždycky dokáži ocenit.

plakát

RRRrrrr !!! (2004) 

Absolutní bláznovina. Buď ten film milujete nebo nenávidíte. Já jsem z té první skupinky diváků, ale plně respektuji a chápu, když někdo považuje tento film za odpad. Pro mě tento film znamená odpočinek, odreagování a sranda. Ačkoliv se někomu může zdát, že je to myšlené pro úplné tupce, spousta vtipů je spíše intelektuálního charakteru a má určitou "logiku". Mě osobně Rrr nikdy neomrzí.

plakát

V hlavě (2015) 

Za mě asi nejlepší animovaný film všech dob. Bavil mě do začátku až do konce. Možná že má co říct spíš dospělým divákům než dětem, připadá mi místy až moc komplikovaný pro dětské hlavičky. Absolutně mě položil slon brečící bonbony a smutek, zvaný depka. Je to film promyšlený do absolutních detailů a za mě velmi povedený.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Romantika, která nesmí žádné Vánoce chybět. Ve filmu se promítá spoustu příběhů a lidských osudů, tématicky řazených do vánočních svátků, což dodává ještě romantičtější a dojemnější atmosféru. Líbí se mi, že to není vyloženě "slaďárna pro holky", ale i muži si dokáží najít něco, co je pobaví, např. postavu Billyho.