Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi
  • Komedie

Oblíbené filmy (5)

Drive

Drive (2011)

Tolik emocí, tolik úžasné atmosféry... Hlavně závěrečná scéna vám řekne "Tak tady máš toho pravého hrdinu" úžasná záležitost.... Ryan Gosling mi dokázal, že ví co dělá.

Jde si pro nás noc

Jde si pro nás noc (2018)

"There is no way out of this" - Komentář píšu čtyři roky po prvním zhlédnutí (v průběhu času viděno desetkrát). The Night Comes for Us je pro mne absolutní vrchol akční kinematografie. V průběhu celého filmu si nemůžete ani na chvilku oddechnout a jenom vám chodí do hlavy myšlenka "prosím, ať tenhle snímek trvá věčně". Dech-beroucí choreografie všech postav. Ito je jednoznačně nejvíc badass hlavní postava, co jsem kdy viděl, leč jeho emotivní stránka charakteru mne ke konci malinko dohnala k slzám, a to je dobře!. Na můj vkus snímku nechybí absolutně nic, naopak mne mrzí, že pár scén bylo vystřižených (naštěstí jsou dostupné na YouTube) - Odkaz: Operátorka v obchodě - Konverzace mezi Bobbym a malou   Pamatuju si, když jsem před zhruba deseti lety viděl první The Raid a těšil se na The Raid 2, kterej bude rozvinutější a nikdy mne nenapadlo, že by mohlo přijít ještě něco o mnohem více nadupanějšího, co se týče akce (The Night Comes For Us je takovej mix těchto dvou dohromady s o chloupek lepšími gore elementy). Mít možnost na to jít do kina, jdu minimálně čtyřikrát po sobě. Závěrečný fight mezi Joe Taslimem a Iko Uwaisem nikdy nedostanu z hlavy, parádní řežba!

Gieokeui bam

Gieokeui bam (2017)

Zde není, co namítat, nic, co vyčítat, zde je všechno správně. Nejpromyšlenější film z Jižní Koreje a celkově z celé kinematografie, co jsem kdy viděl, tohle těžko někdo dokáže překonat. První půl hodina se jeví, jako takové rodinné drama, poté ale přijde spád všemi možnými způsoby, které nejdou předvídat. Snímek vás emocionálně chytí za všechny smysly a přestanete dýchat. Hlavní postava do detailu vykreslená, sympatická a její osud je až do nebe volající. Vrcholící film každou minutou, tam kde si řeknete "stop, sakra, tady není snad ještě, co vymýšlet, ne?" přijde další šokující rána. Od začátku do konce pulzující zážitek, kterej se nezastaví svojí dostačující stopáží. Správně v několika momentech brutální a nekompromisní, ale to je jenom taková třešnička na dortu, která mě poprvé v životě ve filmu nezaujala, tak jako celkové pojetí všech událostí. Soundtrack nádherný, kamera perfektní, herci správně vybraní. Mindfuck jak má bejt. Člověk ze začátku nedokáže rozpoznat, jestli kouká buď na horor, drama, nebo thriller, protože všechno se jeví podobně, dokud nepřijdou závěrečné titulky, u kterých se konečně můžete nadechnout. Snímek, kterej si určitě pustím ještě několikrát. Asi se odteď každej den budu modlit ať Hang-joon Jang zase něco napíše, protože prostě jednoduše wow, klobouk dolů. Oficiálně zasloužené místo v topce mých nejoblíbenějších filmů všech dob. Pět hvězdiček je málo.

Tenkrát v Hollywoodu

Tenkrát v Hollywoodu (2019)

Čtvrtá projekce Once Upon Time in Hollywood, mi definitivně potvrdila, že se jedná o opravdu nestárnoucí film (ano, dovolím si to říct, i když se jedná pouze o 4 roky starý počin). Já tam prostě miluju úplně všechno, do jediného záběru. Napodobení 60s, je tak neskutečně pohlcující. Každý detail má svůj význam. Dialogy vtipné, i vážné. Tarantino dokázal spojit spoustu žánrů, od westernovek po horor (ano, scéna na Spawnově ranči má hororový nádech). Moje oblíbené grafické násilí, se sice koná až ke konci, ale vůbec jsem se tentokrát na zmíněnou věc nezaměřoval, leč samotný příběh a herecké výkony Brada a DiCapria, jsou na špičkově bezchybné úrovni. Taktéž miluju detailní vykreslení všech postav a jejich "šťastně" zakončený příběh, který se ve skutečnosti odehrál úplně jinak. Jde o to, že Tarantino dokázal smutnou část reality sepsat na papír ve formě té lepší, a to se mu povedlo na jedničku. Samotnou režii nemusím snad ani zmiňovat, tam máme všichni jasno. Dočetl jsem si o vzniku snímku snad úplně všechno a největší rána pro mne byla fact, že se původně mělo jednat o seriál, který měl 20 hodin natočeného materiálu a Directors-Cut verze, měla mít 3 hodiny 20 minut, přičemž Tarantino musel zkrátit stopáž na 2 hodiny 40 minut (na výsledku je to občas hodně znát), snad někdy zmíněné verze vyjdou. Je to pro mne velice obtížné takový počin vůbec hodnotit, nezaslouží si totiž pět obyčejných hvězd, ale pět zlatých. Pro milovníky černého humoru, behind the scenes scén z natáčení a klasických chlapských keců, můžu film určitě doporučit. Zasloužené místo v mé TOP 10.

John Wick 2

John Wick 2 (2017)

A tohle je totální skvost! Ten Adrenalin, který film nabírá od cca čtvrtky filmu je až do konce neuvěřitelnej. Velké uznání režisérovi a Keanu Reevesovi za snahu, trénink, "gun-play" a přenádherné krvavé přestřelky, kterých je tam požehnaně + furt měnící se lokace. Těším se na Chapter 3, kterej určitě bude... Viděno v kině (Plzeň) - 22.2 (Předpremiéra 2D) a 24.2 (4DX) - 4DX = Luxusní zážitek. Ten, kdo dá míň, jak 4 hvězdy není fanoušek akčních filmů.