Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Tohle je nefalšovaná atmosféra Francie, 100% poetika a půvab. Amelie (Audrey Tautou) si svou dětinskostí, mírnou naivitou a hlavně odvážnými nápady získá srdce nejednoho diváka. Hlavní dějová linka je okořeněná řádkou vedlejších zápletek, které se postupně splétají v jeden příběh montmartské čtvrti. Film, byl, je a bude můj film číslo jedna.

Walter Mitty a jeho tajný život

Walter Mitty a jeho tajný život (2013)

Netrpíte-li averzí k lehce zidealizovaným filmům, či příběhům "znovuzrozených" kancelářských krys, je tento film ideální pro klidný večer s opravdu příjemným filmem. Walter Mitty zastupuje druh lidí o které v dnešní době není nouze. Jeho práce je jednotvárná, nic výjimečného nedokázal, nemá žádné cíle.. Až jednoho dne, se jeho život stane honbou za ztraceným snímkem, za jakousi vidinou lepšího života a za dobrodružstvím. The Secret life of Walter Mitty mě ale zaujal i prací kameramana s přenádhernými přírodními výhledy a skvěle zvolený soundtrack - Space Oddity (David Bowie). Pokud si někdo myslí, že film je zidealizovaný jako Ladovy zimní Hrusice, musím nesouhlasit, protože funguje jako skvělá motivace.

Tmavomodrý svět

Tmavomodrý svět (2001)

Mistrovské dílo režiséra Jana Svěráka, které se neomrzí ani po několika zhlédnutích. Film, využívající kontrastu „spokojeného" života pilotů RAF a zubožených obětí komunismu, bych si mohla zapsat na seznam nejdojemnějších kinematografických počinů. Další z důvodů mého nadšení, je bezpochyby neodlučitelná hudba J. Ježka, která nás filmem provází. Atmosféře dodává nový rozměr smutné idyly, která si mě,v tomto případě, nejvíce získala.

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

Dlouho jsem odkládala shlédnutí původní trilogie Hvězdných válek, a to především proto, že první 3 epizody mě úplně nenadchly. Po dlouhém čekání mě ale George Lucas víc než pozitivně šokoval. Na tyto kultovní filmy by si měl najít čas každý fanoušek i nefanoušek sci-fi, kteréhokoliv věku. I pokud zrovna neholdujete mezigalaktickému cestování, zaručeně si vás získá dvojice R2-D2, C-3PO... Co dodat? May the Force be with you!