Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Jízda s ďáblem

Jízda s ďáblem (1999)

A sakra, tohle jsem nečekal. Pro mě snad nejlepší film svého svého žánru. Naprosto skvělá hudba, sympatičtí herci (ze kterých je nutno vyzdvihnout velmi netradičně hezkou, neokoukanou, a navíc ještě velmi dobře hrající Jewel Kilcher), příběh s mnoha výbornými a silnými momenty. Každý zdařilý film, který si musím pustit vícekrát, je pro mě pochopitelně výjimečný, a tento mezi ně rozhodně patří. Je ovšem možná více než jinde třeba, aby divákovi dobře sednul do nálady, jinak spoustu věcí ani nepostřehne nebo nedokáže dostatečně prožít. 90% a třeba i více, podobný film se nepovede každý rok.

Bratrstvo vlků - Hon na bestii

Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001)

Tady měli tvůrci velkou odvahu pustit se do něčeho nestandardního, jak je vidět i na leckdy rozporuplných reakcích. Někomu to může způsobit psychický šok, někomu se film zalíbil naopak velice. Já se počítám k té druhé skupině. Beru ho totiž čistě jako fantazii, která velmi volně vychází s historických skutečností a nehodlám se rýpat ve stovce dalších možných nesrovnalostí. Co je na něm výjimečné je jeho atmosféra, pak samozřejmě kamera a SKVĚLÁ hudba – asi jedna z nejlepších, co jsem ve filmu slyšel. Tyto klady přebíjí vše, co by mi vadilo – včetně někde slabší trikové stránky. A ten konec také zasluhuje vyzdvihnout – přesně takový, jaký mi sednul. Žádný happyend, ale trochu jako ze života, nepříliš jednoznačný a pro některé hrdiny i tragický, a zčásti je na každém, jak si ho domyslí. 85%

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Nádhera. Knižní předlohu znám dobře a proto mohu říci, že byla do filmové podoby převedena naprosto skvěle, lidsky a citlivě. Vůbec skvěté je i obsazení a celou partu ze Zelené míle si hned oblíbíte; samozřejmě kromě Percyho... Tom Hanks zcela bezchybný, jak kdyby to bylo napsáno pro něj. Funguje tady všechno, byť se mi zdá, že přecijen tvůrci mohli ubrat a netlačit až tolik na pilu v slzopudných momentech. Ale to nic nemění na faktu, že si Zelená Míle svoje vysoké hodnocení stoprocentně zaslouží. A je celkem jedno, zdali uvidíte první film nebo přečtete knihu, protože o skvělý zážitek nebudete ochuzeni ani u jednoho.

Poklad z Yankee Zephyru

Poklad z Yankee Zephyru (1981)

K tomuto filmu mám vztah více než vřelý. V době, kdy šel v kinech, to byla absolutní špička ať už se zábavy nebo akce týká. Hlavně způsob vyprávění příběhu je mi velmi sympatický, včetně výborně nasnímaných akčních scén - takto se má točit aby si to divák užil, a ne koukat na nějaké epileptické záchvaty kameramanů ve filmech z poslední doby. Herci a jejich postavy jsou také dostatečně sympatičtí, a film pro mě neztrácí na atraktivitě ani po letech, a to už nějaký ten pátek za sebou má. V rámci svého žánru klidně 90% nebo i trochu více.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Hodnocení nemůže být jiné, tím spíše, pokud se hodnotí prodloužená verze. A tento jediný ze všech 3 filmů byl pro mě nejsilnějším zážitkem, protože jsem před tím o něm nic nevěděl a Tolkiena jsem nečetl. Takto nepřipravený divák má šancï mít opravdu silný zážitek, a podle reakcí v kině jsem nebyl sám, s otevřenou hubou tam koukalo - již do titulků - třičtvrtě lidí kolem. U dalších dvou filmů se tato unikátní atmosféra neopakovala, protože jsem bohužel začal sledovat dění kolem nich. Což je chyba moje, ne těch filmů.

Pravdivé lži

Pravdivé lži (1994)

Zaručeně nejvelkolepější komedie, Schwarzenegger se pro tuto roli snad narodil. Na poprvé je to úplná bomba, ale i opakované shlédnutí neubírá příliš ze zábavnosti snímku. Prostě jak někde figuruje Cameron, tak to něco do sebe vždy má. Na rozdíl od jiných komedií tady není vtipů zas až tak moc, ale když už, tak to stojí za to. Minimálně 90% si to ode mě odnese.

Pes baskervillský

Pes baskervillský (1983)

Paráda. Skvělá hudba a atmosféra, sympatičtí herci. Ne že by se to povedlo příliš často, ale tady televizní produkce poráží mnohý nabubřelý velkofilm. Tohle dílko jsem viděl několikrát v kině a pak také v televizi, ale má to prostě něco do sebe víceméně se to ani neokouká, i když první shlédnutí je vždy neopakovatelné. Lze jedině doporučit. 85%.

Rambo: První krev

Rambo: První krev (1982)

Pro mě jeden z klenotů akčního žánru. Vůbec ne hloupý a podaný způsobem, který nemá chybu. Pro mě bylo vždy sledování prvního Ramba radostí a je pro mě ukázkou toho, jak se má akční film točit aby i po letech neztratil vůbec nic ze své působivosti. Zážitek z filmu samozřejmě umocňuje horské prostředí, kde se převážně odehrává.

Ovládací panel
1 bod

Fanklub

(1)