Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (57)

plakát

Delegace (2023) 

Klidně bych si s touhle partou ještě jeden výlet dal. Jen by si konečně mohli vyříkat ten nekonečný vztahový řetěz a užít si více… béžové.

plakát

Mamacruz (2023) 

Celé se to dlouho profiluje jako komedie, perfektně to jako komedie funguje, chytře, laskavě… a pak vás to na konci úplně rozbombí. Více takových filmů na filmovce a v distribuci!

plakát

White Plastic Sky (2023) 

Maďarské Last of Us / Horizon Zero Dawn z Wishe. Ten námět je naprosto fantastický a kdyby se ho ujalo HBO a udělalo z toho šestidílnou minisérii za 300 míčů, byl by to instantní hit. Takhle vzniklo cosi, co se snaží kombinovat low-poly modely z Unity storu s kreslenou 12fps grafikou a výsledek bych se nebál nazvat odpudivým. V traileru ovšem tyhle sekvence, kterých je 80 % filmu, neuvidíte. Bizarní je také konec, který je zcela v rozporu s dosavadním děním a motivacemi postav.

plakát

Kodaň neexistuje (2023) 

Několik dní trvající výslech nespolehlivého vypravěče charismatickým balkánským mafiánem a jeho synem, prefektem ze Zmijozelu, je natočený fantasticky. Jenže katarze je tak nesmyslná, že nefunguje ani emočně, ani detektivně, a celý film úplně sestřelila do šedi průměru. Škoda, zůstalo jen řemeslně perfektní... nic.

plakát

Aftersun (2022) 

Četl jsem desítky nadšených recenzí, vyrazil na potenciální filmovou událost roku a… nic. Dlouho mě žádný film neminul tak jako právě Aftersun. Snímek jako stvořený pro festivaly typu LFŠ, kde divák autoru rád odpustí, že se na celovečerní stopáži nestane vůbec nic, když je ono NIC podáno poutavou formou. Tohle byl ale jen zvláštní způsob, jak v nás, co jsme vyrůstali na konci devadesátek, opět probudit dlouho zakořeněná traumata a připomenout, že být chudej tehdy bylo (ostatně jako vždycky) pěkně na hovno.

plakát

Strachy v nás (2021) 

Další rok, další filmovka, další neskutečná pecka Dawida Ogrodnika. Tentokrát mrazivé obrazy z vesnice, kde má život vlastních LGBTQ+ dětí menší cenu než prase domácí...

plakát

Miss Viborg (2022) 

Celý snímek budete mít úsměv na rtech... A pak přijdou dvě scény se dvěma zcela odlišnými interpretacemi písně I'm gonna be (500 Miles) a zcela vás sundají. Jen kvůli nim stojí za to, film vidět.

plakát

Insiders (2021) (pořad) 

Skvělá Najwa Nimri, zajímavý koncept, ale to je bohužel všechno - jinak je to k uzoufání nudné, nezajímavé a překombinované. A to říkám jako někdo, kdo si v trash reality TV libuje.

plakát

Začátek (2020) odpad!

Pomsta paní Dolotiny divákům letošní LFŠ. Kdo neodešel v průběhu projekce (a že těch lidí nebylo málo, zejména na poměry jinak velmi tvárného publika filmovky), dlooouze po odchodu z kina kroutil hlavou.

plakát

Hlouběji! (2020) 

A Whiter Shade of Pale už nikdy nebude znít stejně.