Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (138)

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Velmi povedený film, brilatní režie, kamera, většina herců, scénář atd. Jen je příběh dost nestabilní, v polovině se něco přelomí a film nabere jiný směr, v závěru se mu to však povede napravit. Zcela jistě nejoriginálnější československý snímek a jediné, co mohu teď ještě říct, je to, že tolik tvůrčích nápadů se jen tak nevidí a určitě se na to podívám znovu.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Dlouho jsem váhal nad hodnocením. Jokera jsem si zamiloval, až by snad bylo možné mě označit za sympatizanta terorismu a anarchie. Jen bych smazal posledních 20 minut, akční scény mě již nudily a propletenost nabírala již moc velká sousta pro můj filmový žaludek. Ve všech směrech velmi povedený scénář bych přesto na některých místech proškrtal a naopak ho doplnil ještě o více strachu, obětí a chaosu. Temný rytíř je filmem, který funguje ze všech úhlů, ze kterých by kvalitní film fungovat měl. A taky filmem, na který se musím podívat znovu, protože jsem přesvědčen, že v něm najdu mnoho dalších skrytých překvapení a odkazů k zamyšlení.

plakát

Okouzlení slony (2006) (TV film) 

Vynikající dokument, který nevyniká formou ani tématem, kterým se zabývá, nýbrž právě praktičností a hlavně dojemným působením na divákovi city. Při tomto dokumentu to nešlo jinak, než že jsem si zamiloval slony stejně jako Martyn Colbeck, přestože jsem s nimi nestrávil 15 let, ale pouze 49 minut.

plakát

Sejmi je všechny (2007) 

Tohle je nářez. Vůbec jsem se na to netěšil, 3 měsíce to odpočívalo v mé filmotéce až jsem se teď trochu z donucení odhodlal podívat a nemůžu si to vynachválit. Spousta věcí jiště šla udělat lépe, ale i tak je tahle oddechovka pro mě překvapením. Clive Owen coby famózní frajer, Monica Bellucci jako kur.. tedy vlastně starostlivá matka a Paul Giamatti jako parchant. Nedovedl jsem si ho představit a už vůbec ne doufat, že by do odvážné skládanky Michaela Davise mohl zapadnout alespoň s přimhouřeným okem, jenže právě on tomuto filmu dodává šťávu. Akce, akce, trocha hudby a akce. Nenudil jsem se ani chvíli. Uvidím, co po dalším zhlédnutí udělám s hodnocením. Podle mě může jít i nahoru. // Po několika dalších zhlédnutích to tedy musím zvednout!

plakát

Americká krása (1999) 

Brilantní film! Úžasné dialogy, vtip na každém filmovém políčku a přitom obrovské drama. Mírně provokativní příběh donáší potenciál tohoto filmu do výšin Mount Everestu aniž by se cílový divák cítil znechucen, jelikož si uvědomí, že sleduje to, co se všude okolo běžně děje. Uvědomíte si, že svět stojí za hovno, ale nadruhou stranu je docela fajn, pokud donutíte vaše vědomí myslet si to. Filmy Sama Mendese mi připadají většinou nudné, ale tohle je výjimka, na kterou nedám dopustit. Čím to? Sám nevím. Ale.... znovu říkám, je to prostě brilantní film!

plakát

Úhel pohledu (2008) 

Chaos, panika. Přesně tohle se děje na plátně a přináší mi to nadšení, kvůli kterému se přece na filmy dívám. Tempo příběhu je vysoké stejně jako krevní tlak při pohledu na poněkolikáté vybuchující bombu. Ano, prostředek snímku sice trochu opouští nasazenou laťku a padá do průměru, obzvláště když se začne zaobírat detaily, na které vlastně čekáte, jenže s sebou přináší mnohá klišé. Na konci si nás tvůrci udobří automobilovou honičkou v klasickém stylu a co na tom, že konec není podle představ většiny filmových nadšenců, kteří jsou podobnými závěry již přesyceni. Hlavně, že jsem se dobře bavil a ještě lépe, že stopáž je pouhých 90 minut, protože i vteřiny navíc, by kazily dojem.

plakát

Hooligans (2005) 

Film o mužských věcech, který nemá režiséra, ale režisérku. Jakkoli se to zdá být pro muže noční můra, opak je pravdou. Režisérka Lexi Alexander věděla, co se nám bude líbit. Rozhodně to nepojala stylem: "Tak jo, máme tu pár herců, dají si do držky, natočíme to a bude to OK." Tak by to totiž možná pojal chlap. A proto díky režisérce, scénáristům a skvělému castingu, že zapojili do filmu trochu psychiky, i když určitě tu nenajdete odpověď na některé otázky, co se týče hooligans obecně. Jedná z hlavních rolí jako stvořená pro Elijaha Wooda, ale překvapivější je Charlie Hunnam, kterého jsem neznal. 4.5 *

plakát

Sunshine (2007) 

(Původní komentář jsem smazal, měním názor.) Až teď mi došlo, že je to skutečně dechberoucí sci-fi, které chci vidět znovu.

plakát

Spin (2005) 

Nejlepší krátkometrážák, co jsem kdy viděl.

plakát

Let číslo 93 (2006) 

Tohle není film. Ani dokument. Dokonce ani nic mezi. Je to prostě příběh, který sledujete před očima a nepotřebujete žádný složitý komentář. 4,5 *