Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (59)

plakát

Annie Hallová (1977) 

Intelektualni pohled na neintelektualni lasku. Spousty dialogu hodnych zapamatovani!

plakát

Buchty a klobásy (2016) 

Velké zklamání. Moc fekálního a sexistického 'humoru'. A to vadilo i mně jakožto člověku perverznímu a zvrhlému. Všeho všudy jsem se zasmál asi dvakrát. Dokonce jsem na pár minut u filmu usnul, probrala mě až grupač party na konci.

plakát

Café society (2016) 

Prázdnota, předvídatelnost, po sté ty samé Allenovy témata, i dialogy slabší než je u Woodyho zvykem. Postavy absolutně bez hloubky.

plakát

Crisis in Six Scenes (2016) (seriál) 

Jeden z lepších Allenových počinů posledních let. Rozhodně není formátem seriál, ale spíše delší film. Allen projel snad všechny své oblíbené témata - válku, lásku, nihilismus, smrt, uberintelektualnost. K tomu se ale začal vyrovnávat se svým stárnutím (a už ve filmu opravdu staře a rozklepaně působí). Miley Cyrus se mně nezdála jako velký castingový přešlap. Svou postavu odehrála věrohodně a zaníceně. Začátek průměrný, prostředek horší, konec výborný. Vyzdvihl bych interakce mezi Woodym a Miley, a pak taky vynikající poslední díl.

plakát

Deadpool (2016) 

Nemám rád komiksové filmy a ani většinu akčních filmů nemusím, takže jsem od filmu moc neočekával a pustil si ho především kvůli tomu, že měl být natřískaný humorem. Napoprvé jsem usnul po 40 minutách. Jsem ale rád, že jsem po půl roce dal filmu druhou šanci a dokoukal, protože druhá půle je o dost svižnější a nadupanější vtipama než první. Film moc dlouho příliš suše a zdlouhavě vysvětloval, proč teda vlastně deadpool. Roztáhnout křídla mohl až v klasických akčně-komiksových scénách, kde si mohl vzít všechny klasické žánrové představitele na paškál. Cením si popkulturních narážek. Plus za každou scénu, ve které se vyskytovala sprostá a slepá černošská bába.

plakát

Dobytí severního pólu (2006) (divadelní záznam) 

Cimrmana jsem viděl poprvé. Velmi se mi líbilo rozdělení představení na dvě části - přednáška a hra. Přednáška měla nápaditou formu, bohužel obsah a vtipnost značně zaostávaly. Samotná hra se mi také příliš nelíbila, protože největší hlášky už jsem znal od kamarádů a ostatním forum jsem se jen usmál, nebo nad nimi zakroutil hlavou. Příběh ve hře v podstatě minimální a o ničem. Radši mám Svěrákovu a Smoljakovu filmovou tvorbu.

plakát

Halt and Catch Fire - PC Rebelové (2014) (seriál) 

Must watch pro každého ajtáka. Z konvence použiju termín ajťák, ale pro hodně lidí zabývající se softwarem/hardwarem/teoretickou informatikou/jinými vědeckými oblastmi je to termín nadmíru pejorativní. (přeložen do normální řeči něco jako kopáč, mačkač čudlíků, atd.) Občas mi vadila přílišná dramatická rozvleklost typická pro seriály z dílny AMC. Ale to je asi jen proto, že jsem tam chtěl co nejvíc assembleru, návrhu, pájení a sexu. :D Jinak si myslím, že počítačová komunita té doby byla vykreslena více než dobře. {souboj gigantů (spíše gigantu v podobě IBM) a aspirujících osobností, které vše dělali srdcem a přirozená zvědavost, kam až lze technologii dotáhnout je hnala kupředu}.

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Pilot mně stroprocentně chytl, konec první serie už bylo pouze plácání na místě. Druhou serii jsem si pustil z povinnosti a byl jsem příjemně překvapen, protože díly byly svižné a stavěly na informacích pečlivě vybudovaných v první serii. Taky se mi líbila větší epizodnost v druhé serii. Konec druhé serie je potom jeden z nejlepších serialovych cliff hangers.

plakát

Hazard v Las Vegas (2007) (TV film) 

Chápu, že se někomu jeho reportérský/dokumentaristický styl líbit nemusí, ale pro mě je to absolutní TOP. Nepodsouvá, nekritizuje své objekty sledování, nevytváří pro diváka žádný ucelený obrázek, ale vše nechá na divákovi. Otázky mně občas přijdou až dětinské, ale právě z odpovědí na tyto otázky se potom nejvíc dozvím. Na konci každého jeho dokumentu člověk nemusí váhat, jestli si náhodou dokumentarista celou pravdu/reportáž trochu neohl. A kdyby jo, tak i v tom je Louis mistr!

plakát

Horší než smrt (2007) 

Některé vtipy sedly, některé ne. Za mě byly nejlepší: liliput, LSD a strejda. V americkém provedení se jednalo vyloženě o frašku, zatímco britský originál si zachoval uvěřitelné dekorum. Nic nebylo přeháněné, přehrávané ani vynucované. Prostě takový pohřeb se klidně mohl stát i Vám (uznávám, že se toho ale nakopilo až moc).