Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (174)

plakát

Cedulky (2008) 

V mnohém lepší než koukat třeba 120 minut na nějakou rádoby-romantickou srágoru...

plakát

Něco jako láska (2005) 

Velmi příjemná, ne násilně se podbízející, romantická ňamka. Asi proto dávám plný počet, protože moc romantických filmů takových není. Byl tady i jemný humor na takový mírný, dlouho trvající úsměv, s jednou výjimkou (prezentace), u které jsem se hodně pobavil. Jo, a scéna při fotografování v noci na Adamy a Evy!!... to by romanticky naladilo i medvěda, který se zrovna nachází v zimním spánku.

plakát

Billy Elliot (2000) 

Přibližně tři čtvrtiny filmu se jedná o solidní sociální drama, přesto nijak zvlášť vyzdvyhnutelné. Od scény tancování v tělocvičně před otcem a následným rodinným bojem o zajištění kluka na škole, začal ale snímek hodně silně působit a až do konce to je pak na kapesník... na dva kapesníky.... dva a půl.....

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

1. série 90%, 2. série 60%, 3. série 90%, 4. série 80%, 5. série 70%. První série je zatím určitě co se týče humoru a dějových linek nejlepší. Ta druhá , kdy Ted měl svý jistý a točilo se to spíše kolem Marshe a Lilly mi nějak nesedla, třetí série to zase nakopla a 4. pořád ještě se slušnými nápady a zajímavým dějovým pásmem kolem Teda. Ta 5. série už zase nic moc, jakoby dobíhala volnoběhem série předchozí, v podstatě se vývoj postav zasekne. Každopádně nadstardní komediální seriál - málokdy jdu u takového typu pořadu na 5 hvězdiček, ale tady musím.... píšu text obecně, abych neprozrazoval dopředu.

plakát

Navždy a daleko (1992) 

Kdysi jsem tento film letmo viděl a říkal jsem si: "Dobrý". Teď po pár letech si však myslím, že to je jeden z nejlepších romantických filmů vůbec a to hlavně díky dobře napsanému silnému vztahu dvou hlavních hrdinů, kteří ačkoliv si to vlastně nikdy neřekli, tak k sobě v té Americe patří a nemohou tam bez sebe být. No a to pro mě stačilo na plný počet....

plakát

Pravdivé lži (1994) 

Udělat takovouto kombinaci komedie a akčňáku... to snad nikdo už nepřekoná!!

plakát

Světáci (1969) 

Výborní herci, výborné hlášky, výborné téma. Během filmu jsem se smál hodně často a i teď, když si vzpomenu třeba na Menšíka ("z tohoto bytu se neodchází dveřmi, z tohoto bytu se odchází oknem..."), nebo Bohdalku co naklonovala dvě písničky Přenosilový do jedný atd., atd., tak se mi hned zlepší nálada. Vůbec z tématu ETIKETA se dá vytřískat hodně dobrá zábava a jsem rád, že nám to tady předvedla naše nejlepší komediální generace.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Na Tarantinovu hru jsem přistoupil a jsem velmi spokojen. S kapitolou 1 začnete pro tento film dýchat a i když to pak místy kolísá, tak za mě obrovské poděkování Quentinovi za jeho dialogy (zejména scéna v hospodě!!) a černý humor. Jediné co nechápu, je že Tarantino si pro Apače nedovedl představit nikoho jiného než B. Pitta....

plakát

Avatar (2009) 

Teda námět musel mít Cameron vymyšlený za čtvrt hodiny. Je tam spousta věcí inspirovaných jinými filmy. Ale ta technická dokonalost umocněná 3D podívanou.... nemohu jinak než za 5 hvězd. Chvílemi jsem měl z těch výšek, ve kterých tam občas běhali i závratě.

plakát

Melodie mého srdce (2007) 

Teda ... hudebně není tento film tak silný jako třeba Slavíci v kleci, ale ten neuvěřitelně vymyšlenej pohádkovej příběh mě i tak odrovnal. Rozhodně doporučuji všem romantickým, melancholickým duším. Kouknout můžou i racionální typy, ti však nesmí během sledování zapomínat, že to je pohádka, pohádka, pohádka a žádný jiný filmový žánr.