Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (174)

plakát

Milujte svého zabijáka (2002) 

Velké sólo pro Sama Rockwella s pár vedlejšími postavami. Nijak zvlášť mě film svým dějem nezaujal, nemělo to prostě šmrnc, jen trochu bláznivá kaufmanovina. VÍME O TOBĚ CHUCKU ÚPLNĚ VŠECHNO. I JAKOU RUKOU SI HO HONÍŠ ... LEVOU...

plakát

Před soumrakem (2004) 

Po filmu Před úsvitem jsem se moc těšil na jeho pokračování pln zvědavosti: Sešli se po tom půl roce nebo ne? Jak se teď vlastně po 9 letech mohou znovu potkat ve velkoměstě, snad do sebe nevrazí někde na chodníku? Bude to pokračování love story, nebo jen příjemné vyprávění? A nezklame mě to? ..... Nezklamalo, naopak. Další dlouhý rozhovor byl lepší než z prvního dílu. Neustálý limit hrozícího odchodu Jesseho na letadlo vybičuje obě postavy při procházce jedním koutkem Paříže k výborné sebereflexi. Ještě poznámka - před filmem se opravdu podívejte na dobu trvání filmu, abyste pak nebyli překvapeni jako já. Mě DVD ukázalo dokonce jen 75 min.!!! Típnul jsem sice trochu dřív titulky, ale těžko by šly ještě dalších pět ;-)

plakát

Před úsvitem (1995) 

Kéž bych byl tak ukecaný, jako oni. Kéž bych byl schopen nahazovat jedno téma za druhým a prokecat celou noc (s přestávkami na nějaké to "pomuchlování") s pro mě přitažlivou osobou. Tahle "roadmovie" po Vídni se příjemně sledovala i poslouchala. Jen škoda, že na té cestě z Budapešti to nejelo přes Prahu. Kdyby vystoupili tady, šel bych v hodnocení určitě výš ;-)

plakát

Studio 60 (2006) (seriál) 

Moc jsem tomu jazyku, kterým postavy většinou mluvily, nerozuměl. Tím jazykem nemyslím angličtinu. Zřejmě tohle hollywoodské tlachání z přípravy televizní show, která smíchy bourá Ameriku, moc nechápu. Třeba skeče, které se prolínají celým seriálem, mi nepřišly vůbec vtipné - ani jeden. Celkem jsem se zasmál za 22 dílů asi 6 x. Většinou to způsobily peripetie režiséra show (hadi, gilotina, kokosové ořechy, stávkující nápověda), což je přibližně pátá vedlejší postava. Drama? Ale jo, až v posledních 4 dílech to vyšroubovali do několika dramatických větví, které se všechny vyřešily v posledních cca 10-ti minutách skoro najednou. Nebo mysleli dramatem těsné scénáristické stíhání pátečních premiér - to přestane být zajímavé tak po 4. díle. Normálně bych dal 2 hvězdičky. Třetí přihodím za vánoční 11. díl, který snad jako jediný měl koule.

plakát

Létající Skot (2006) 

Příběhově mě tento film nějak zvlášť nenadchl. Prostě u hlavního hrdiny trocha vnitřních běsů, trocha tréninků, trocha závodů .... nic moc chvění a napětí, které mě obejme při (pro mě) zajímavějších a lepších filmech.

plakát

Piloti (1988) 

Minimálně za letecké záběry a souboje si Piloti určitý respekt zaslouží. Dějově nijak zajímavý film s celkem nečekanou sestavou, která válku nakonec přežije. Prosím nezatracovat jen pro rok vzniku a východní frontu. V situacích, které film nabízí nešlo o politiku, ale o přežití.

plakát

Letec (2004) 

To podnikání vlastně není tak těžká věc. Stačí si vybrat nějakou na tu dobu nezvyklou věc, která MÁ BUDOUCNOST, narvat do toho šílený peníze, a ono to po několika peripetiích vyjde, ne? Letec není opravdu žádná bomba, ale má srdce. Srdce Howarda Hughese, to bije pro letectví a krásné ženy, no a o tom to asi tak je.

plakát

Columbo (1971) (seriál) 

Nechápu to. Vadí mi herecký styl Falka, ta jeho věčně zvednutá ruka...; vadí mi, že jsem nikdy neviděl tu jeho manželku; že jezdí v popelnici; že jako policajt neumí střílet; že si na začátku vždy neomylně vybere vraha a vyšetřuje to spolu s ním - "a vysvětlete mi tohle, já to nemohu pochopit..."; každýmu čmoudí doutníkem pod nosem, v baráku a vadilo to jen v jedné epizodě; ty jeho věčné návraty - "ještě jsem se zapomněl zeptat....", je toho prostě víc. Přesto - tenhle seriál mám prostě rád .....

plakát

13 (2008) (TV film) 

V TV rozděleno do dvou částí - první mě celkem nadchla, je ve stylu Agenta bez minulosti, druhé části trochu docházel dech, ale jako celek to je lepší průměr. Kilmer tady vypadá už dost sešle.