Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (794)

plakát

Black Widow (2021) 

Po déle jak roce. V Imaxu. Na Marvelovce. Byla to radost. Popkornový feminismus sice místy trochu přetekl, ale  opravdu jen místy. Spíš furt nechápu to s těma feromonama. A přijde mi škoda, jak povrchně snímek pracoval s konceptem osobní svobody. Florence Pugh byla supr.

plakát

John Wick 3 (2019) 

Na druhou stranu... zabít někoho koněm je cool.

plakát

John Wick 2 (2017) 

Na druhou stranu... proč?

plakát

John Wick (2014) 

Na druhou stranu... fakt to byl jen pes.

plakát

Pěna dní (2013) 

Ze snímku prýští imaginace a tvůrčí hravost v míře velkolepé až těžko stravitelné. CGI vždycky po pár letech zastará. Tato triková práce má myslím poločas rozpadu úplně někde jinde. I mně se vybavila podobnost se Švankmajerem. Ale to je pravděpodobně zkrátka tím, že moc jiných surrealistů jmenovitě neznám. ___ Gondry v první části Pěny dní diváka ponoří do bazénu lehkovážné, lelkující, nápadité a bezstarostné radosti ze života. Pomalu ale do té směsi dolévá kyselinu. A pak je najednou všechno šedé, dospělé, nemocné, bez slunce a radosti. Prostoupené bezesmyslnou povinností, nedostatkem a bezmocnou podřízeností vůli a cílům jiných a rozmarnému osudu. Díky tomu kontrastu jsem se se (neprávem) cítil podvedený. První část člověka zkrátka ukolébá. Gondry není feelin' good režisér. Je to fetišista konstrastů.

plakát

Krtek - špionem v Severní Koreji (2020) 

Nerozumím tomu, že při natáčení nikdo nezemřel. Je fascinující, že hranice mezi smrtelným nebezpečím, klaunskou trapností, smíchem a bezcitností je natolik tenká. Skoro doufám, že je příběh smyšlený, protože ta sestava tradičních "sprostých podezřelých" je až trapně kompletní. Nevím nic.

plakát

Léto v Kreuzbergu (2020) 

Nora si mě získala svou zvídavostí, odvahou a křehkostí.

plakát

Smolný pich aneb Pitomý porno (2021) 

Ježiš, to bylo tak dobrý. Radu Jude obrazy i slovem, intelektuálně sebestředně, šibalsky i zostra glosuje vše pokrytecké, co ho na formalistickém moralismu sere a v čem je mezi ním a mainstreamem jen těžko překlenutelná propast. Ve Smolném pichu je všudypřítomná frustrace (estetická, etická, morální, intelektuální, ...). Je cítit, že by autor v zoufalství nejradši propukl v neartikulovaný jekot, ale namísto čisté deprese ta energie (naštěstí) překapává v pronikavě černý humor. Všechny motivy se vrací k jednomu ústřednímu tématu: brodíme se v hovnech a přesto máme tu zaslepenou drzost poučovat ostatní, že si na prahu neočistili papuče. Nejslabším místem je okamžik, kdy se paní učitelka začíná obhajovat. (spoiler alert) Měla celou dobu mlčet a pak je akorát nakrmit tím dildem. Posílám péči!

plakát

Normální lidi (2020) (seriál) 

Fifty shades of anxiety pro hipster mileniály. Relatable. Hovoří obrazy.