Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Uprchlík

Uprchlík (1993)

Tento film se dosud v mém žebříčku umisťuje na 1. místě, tudíž se pro mě jedná o nejlepší film VŠECH DOB!!! A také jako jeden z kategorie nejlepších akčních filmů. Harrison Ford a Tommy Lee Jones jsou oba mezi nejlepšími herci, osobně mám radši Harrisna Forda, přestože Jones za tuto roli získal Oscara. Napínavý dramatický scénář, špičková hudba a nezapomenutelné hlášky T.L. Jonese. Úžasný herecký výkon v tomto filmu předvedl i Frederick Sykes, herecky známý jako Andreas Katsulas, který dobře zahrál neviňátko a pomohl mu k tomu Charles Nichols, kterého si zahrál Jeroen Krabbé. Na mě tento film udělal dojem jako vynikající zahraný akčňák s naprosto špičkovou zápletkou. Nestydím se dát jako možná jeden z mála 100%.

Hačikó - příběh psa

Hačikó - příběh psa (2009)

Naprosto zasloužených 5*.Úžasná hudba,dojemný povedený příběh u kterého se moje slzy neudržely a naprosto vyjímečný herecký výkon Richarda Gera,který se do hlavní role tohoto filmu naprosto hodil.Neuvěřitelné,jak může být pes věrný svému pánovi (neuvěřitelný silný vztah mezi psem a člověkem).Neexistuje jediná věc,kterou bych tomuto filmu vytkl.Hačikó stále čeká a čeká.Naprosto zasloužených 100%.

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992)

Naprosto jednoznačně nejlepší Sám doma.Nejlepší pasti.Dobře ukecal,aby mohl bydlet v hotelu Plaza a nejlepší na tom je,že se to odehrává v New Yorku.Byla sranda,že do role lupičů se zase vrhli Joe Pesci a Daniel Stern.U mě 3. nejlepší film,co jsem kdy viděl.Nejen na Kevina,ale i na mě udělalo dojem to překrásné Dankenovo hračkářství.V tomto díle toho odnesl víc Marv,když na něj spadne pytel cementu a 4 cihly a to už vůbec nemluvím o provaze namočeném do petroleje.Dobrej konec Marva a Harryho v parku,když je obalené v ptačím krmení okusovaly holuby.Nechápu,jak může mít víc % jednička,když tento díl je taky o nějakou dobu delší a vůbec nejdelší díl ze všech.Záviděl jsem Kevinovi tu luxusní limuzínu,co chybělo,tak ještě bazén.Chvilkami krásné záběry New Yorku,třeba když Kevin večer v hotelu před spaním řekl:"Dobrou noc mami".A pobavilo mě hodně i to DVD,kterému personál hotelu,který šel po Kevinovi uvěřil.100%.

Jak dostat tatínka do polepšovny

Jak dostat tatínka do polepšovny (1978)

Dvojka je mnohem záživnější a lepší,než jednička,kterou jsem ohodnotil 3*.Příjemně osvěžující hudba,při které jsem se kochal přírodou.Nemůžu si stěžovat na herce Tomáše Holého,Františka Němce,Janu Preissovou a Josefa Karlíka s tím,jak úžasně tuto komedii zahráli.Nejlepší chvíle filmu byla,když si děda hrál na vodníka.Naprosto zasloužených 5*.Kdyby šlo dát 10*,tak bych neměl problém je dát.Tomáš Holý je u mě nejlepší komediální herec,dokonce bych si ho dal do TOP 3 nejlepších komediálních herců světa.

Orphan

Orphan (2009)

Úžasný,děsivý,dokonalý horor.Perfektní práce scénáristů.Děsivě mě v tomto filmu Karel Roden zaskočil,díky němu vyšla na povrch ta strašlivá pravda o Esther.Je mi ale líto chudáka tatíka Johna Colemana,kterého si zahrál Peter Sarsgaard.K blížícímu konci se mi zdálo,že není viděno o Danielovi.

Drž hubu!

Drž hubu! (2003)

Depardieova role mě naprosto nadchla,zatímco Jean Reno tam hraje vedlejší roli kamaráda Kentana z Montargi.Spokojenost nadprůměr.90%.

96 hodin

96 hodin (2008)

Akčňák s Liamem Neesonem zahraný na jasných 5*.Neesonova drsňáctví na mě udělalo dojem.Jen se mi ta hodina a půl zdála hrozně krátká.87%.

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Celý film kecačka,která mě nutí dát 5*.Oscar 3 nominace:Herec HR Henry Fonda,režie,scénář.Ta napínavá psychologická atmosféra po celý film jestli je chlapec vinen nebo nevinen mi ukázala mistrovské kousky Fondových umění zahrát (životní role) a to samé,jen s menším potleskem platí i u Lee J.Cobba.Neuvěřitelné,co v té době dokázal vymyslet Rose,klobouk dolů i před Lumetem.Super,že měl tu možnost si zahrát jednoho z 12 rozzlobených mužů i Voskovec.95%.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Darabontův scénář mě oslovil ze všech stran, za takový kousek byl oceněn pouhými 7 nominacemi na Oscara. Morgan Freeman mě zde zaujal mnohem více než v Sedmičce. Kdybych byl prachatej, neuvažoval bych ani vteřinu a strávil bych celý zbytek života v místě, které nemá paměť: Zihuatanejo. Naděje je dobrá věc a dobrá věc nikdy nezemře. Naprosto souhlasím s hodnocením 95%.

Sedm

Sedm (1995)

Oscar : 1 nominace-střih.Když jsem to viděl poprvé ,tak to na mě neudělalo takový dojem a ani jsem tu zápletku tolik nepochopil.Walker,Pitt a Freeman si počali výborně, ale největší kandidát a držitel 2 Oscarů byl Kevin Spacey.Ta atmosféra po celý film byla nervydrásající a napínavá v posledních třiceti minutách.87%.

Ovládací panel
3 body