Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (442)

plakát

Pěreval Ďatlova (2020) (seriál) 

Tak tohle se povedlo! Dvě časové osy, rozdělené na barevnou a černobílou část, kdy barevná sleduje vyšetřování, černobílá pak mapuje postup výpravy. Herecky velmi dobré. Co mi ale trochu kazilo dojem, tak jsou příliš časté různé "efekty", které ale spíše odvádějí pozornost. Asi Rusové chtěli ukázat, že to taky umí, ale za mě je to spíše na škodu. Další výtku směřuji k některým nepochopitelným (nevysvětleným) věcem. Budu teď trochu spoilerovat, ale proč třeba utíkal ten bachař z toho lágru? Proč tam pak po všech střílel, jaký měl motiv? Ty dva umrzlé, které našli jako první, měli mít ohořelé ruce a nohy, ale v závěrečném díle sotva rozdělali oheň, tak z čeho byli ohořelí? A takových drobností je tam více, pro mě to lehce kazilo výsledný dojem. Ale jinak palec nahoru!

plakát

Oppenheimer (2023) 

Tak i já jsem se nakonec dostal do IMAXu. Bylo to vážně velké, po všech stránkách! Tedy technicky úchvatné, zvukově ohlušující, ale zase ne moc, všechno dotažené. Příběh sám o sobě je fajn, jaderná (kvantová) fyzika smíchaná s politikou už ale taková bomba není (teda bomba tam je a ne jen jedna). Je to hlavně z důvodu přehršle informací, které jsem (dle hodnocení ostatních nejen já) nebyl schopen vstřebat. Tedy minimálně ne při první projekci. Zkrátka jsem se v tom chvílemi trochu ztrácel. Ani ne s tím, co se kde dělo, ale s tím, kdo je kdo a jaké má úmysly. Prostě postav bylo opravdu hodně. Myslím ale, že ten film bude postupně zrát, tak třeba někdy příště hodnocení upravím.

plakát

Tenkrát v Americe (1984) 

Velmi ambiciózní dílo, které nevypráví zrovna příliš hezké věci. Ale kupodivu drží pohromadě, jen je to fakt nálož...

plakát

Misery nechce zemřít (1990) 

Z tohohle fakt až mrazí. Skvěle to ale graduje do silného finále.

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Výborný soundtrack podkreslující nepříjemnou atmosféru filmu. Bylo to hutné, mělo to několik velmi výrazných scén, ale něco málo tomu chybělo.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Tak já nevím. Film se tváří velmi profesionálně, ale i tak mám nějaké výtky. Předně, je to šíleně brutální, často hlavně na efekt. Dále, občas některé triky úplně nedopadly. Tak třeba v úvodní řežbě, jak padají koně do vody, jeden mě praštil přes oči, že to je nějaká gumová atrapa a bylo to hodně vidět. Snad jsem se nepřekoukl. Dále, scéna se lvem, nevím, ale působilo to strašně nevěrohodně, opět to tahalo za oči. Pokračujeme v některých nelogičnostech, třeba když Kateřina utíkala od Žižky, musela minimálně projít vodou, ale vypadala naprosto suchá, Žižka jakbysmet. Občas se člověk trochu ztrácel v ději nebo místě a tak podobně. Ale jinak to opravdu nevypadá trapně, herecky mi to taky celkem sedělo, soundtrack taky slušný. Škoda tedy několika přešlapů...

plakát

Vlákna (1984) (TV film) 

Znepokojivé až děsivé. Zub času je bohužel vidět, některé scény se moc nepovedly, ale ta odosobněná atmosféra to zachraňuje. Stylem mi to připomnělo Cestu, ale ta na tohle spíš navazuje a rozvádí to trochu jiným směrem. Každopádně zvláště v dnešní době, kdy mocnosti chrastí jadernými zbraněmi, velice znepokojující...

plakát

Code 8 (2019) 

Takový průměrný film o nechtěných lidech s různými schopnostmi, kteří nachází uplatnění většinou jen na druhé straně zákona. Není to úplně průšvih, ale zázrak to take není.

plakát

Na hory (2018) 

Krátké, silně odstrašující! Pro všechny věkové kategorie, vyjma těch nejmenších.

plakát

Charley Varrick (1973) 

Slušná stará klasika, bez kladných hrdinů. Nicméně ten závěr mi úplně nesedl. Parádní honička s autem a letadlem.