Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (442)

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

Totální hype všude kolem, nešlo tomu uniknout. Tak jsem tomu dal šanci. No, nedokoukal jsem ani třetí díl... Protože totální hype = totální nuda, opravdu strašná nuda...

plakát

M3GAN (2022) 

Celkem zajímavý námět (jasně, všechno tu už někdy bylo), ale i tak, zvláště v dnešní době boomu AI modulů a modelů, to dává docela zajímavý rozměr.  Provedení je fajn, ta "panenka" je dost hrůzostrašná sama o sobě, mně se to celkem líbilo. Ale myslím, že se z toho dalo dostat ještě o něco víc...

plakát

Stopař (1986) 

Celkem solidní psycho, které ale sráží naprostá debilita policejního sboru, který ve filmu vystupuje a pak taky hromada zkratek a nelogičností. Škoda. Kdyby to na sebe nějak logicky navazovalo a stopař se vždy někde náhodně neobjevil, mohlo to být mnohem uvěřitelnější.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Film se dá rozdělit na tři, zhruba stejně dlouhé, části. Pozor spoilery! Nejprve první, která v podstatě navazuje tam, kde minulý díl skončil a přenáší nás do "přítomnosti" nového filmu. Rodina se rozrostla, ale přišlo opět cosi shnilého z nebe. Tak se přesunujeme do druhé části, kde se seznamujeme s vodním světem a to musím přiznat, že byla radost se koukat. Spíše to vypadalo jako takový dokumentární film z produkce BBC nebo National Geographic. Tato část mě bavila hodně, i nějaké vztahy mezi dospívajícími se tam tvořily. A pak tato část postupně přešla až do závěrečné, nejakčnější, která chvílemi otevřeně kritizovala lov velryb, tu jakoby z oka vypadla z Titanicu (hele, stejný režisér, už ví jak to natočit), tu zase takové klišoidní. No, chvílemi to bylo trochu přehnané, ale celkové vyznění filmu spíše pozitivní. Doufám, že bude zrát jako předchozí díl, na který se rád podívám.

plakát

Zátopek (2021) 

Měl bych pár výhrad, ale celkově film velmi slušný, zvláště na CZ poměry. Bylo pěkné sledovat, jak to tenkrát "asi" bylo, každopádně jak se závodilo bylo super. A ten strhaný běžecký výkon v podání pana Neužila byl famózní :)

plakát

Luca (2021) 

Tak trochu oddechový, milý film plný přátelství a Vespy. Měl jsem trochu strach, co se z toho nakonec vyklube, ale příjemně překvapilo.

plakát

Třináct životů (2022) 

Intenzivní klaustrofobický zážitek, který nasadí tempo na začátku a poleví až na samém konci. I když si to člověk vybaví, že se o tom mluvilo, co to obnášelo, to většina lidí netušila, včetně mě. Skvěle, skoro dokumentárně, natočené a zahrané.

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Pohádka s potenciálem, který byl hrubě nevyužit. Příběh by ušel, ale několik tragických věci film strašně sráží. Pan Sokol šíleně přehrává, hlavní hrdinové jsou naopak velmi toporní, zvláště pak maminka Lidušky. Dabing lékárníka také trhal uši. Ale co bylo úplně nejšílenější, tak byly efekty. To snad tvůrci nemohli myslet vážně! Něco tak ohavného jsem dlouho neviděl. Zlaté staré dobré Krkonošské pohádky a jejich triky. Ve filmu pár odkazů na ně potěšilo.

plakát

Uteč (2017) 

Hodně zvláštní, houstnoucí atmosféra, no finále už trochu slabší, ale celkově zajímavé.

plakát

Poslední závod (2022) 

Na české poměry vcelku vkusně natočený film. Samozřejmě je tam několik scén, které mi neseděly, třeba většina s panem Kaiserem, i když je chápu, proč tam jsou. Nicméně, trochu to rozbíjí příběh. A pár věcí není podle mého gusta, ale i tak nadprůměr.