Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (62)

plakát

Braindead - Živí mrtví (1992) 

Na tenhle film asi nikdy nezapomenu. Hromadné promítání na Strahovských kolejích, spousta piv, smíchu a potoky béčkové krve. Svým způsobem je to geniální počin, ale dost se divím, že stejnému režisérovi svěřili o pár let později natáčení Pána prstenů...

plakát

Piráti na vlnách (2009) 

Film mě bavil moc, protože hudba tvoří podstatnou část mého života, stejně jako obdiv a respekt k létům šedesátým a sedmdesátým. Perfektně ztvárněná atmosféra a nálada na lodi svobody, kde platí jen ty zákony, jaké si schválí parta a kde není nikdo ničím pánem. Jo, tehdy ještě hudba psala lidské osudy a dokázala lidi sjednocovat. 100% bez dlouhého rozmýšlení. Až později jsem zjistil, že na režisérské židli seděl ten samý člověk, co má na svědomí i Lásku nebeskou - můj nejoblíbenější romantický film. Ten chlap je génius...

plakát

Zombieland (2009) 

Asi to nejvtipnější, co jsem za poslední půl rok viděl (je to i tím, že jsem za poslední půl rok viděl asi jen 4 filmy, z toho ještě 2 se Seagalem...). Postavy mi celkově dost přirostly k srdci, hlavně floridskej bouchač Tallahassee a uprděnej Columbus. A holky to taky nezahrály špatně. V paměti mi utkvělo dost scének, takže po téhle stránce film také splnil svůj účel. Celkově 100% - nemám tomu co vytknout a dokážu si představit, že si to za svůj život pustím ještě mockrát.

plakát

Avatar (2009) 

Asi nemá cenu cokoliv psát, protože se můj komentář mezi všemi těmi "Panebože!", "Nejlepší!", "Jsem v šoku a chci to vidět ještě padesátkrát!" stejně ztratí, ale něco bych přeci jen dodal. Nikdy předtím jsem na žádném 3D filmu nebyl, ale myslím, že i kdybych byl, líbit se mi to bude stejně. Pandora je nádherná, místní jsou srdnatí vlastenci, lidi kurvy. A dobro přeci jen nakonec zvítězí nad zlem... prostě taková hezká pohádka. Zaujal mě nápad s připojováním copu - lepší jak USBéčko :). Po vizuální stránce 100%, další věci nehodnotím, protože je to taková Pocahontas [-> bohužel nic originálního]

plakát

Strážci vesmíru (1993) (seriál) 

Prostě nemůžu jinak. Kdybych to hodil do odpadu, mé desetileté já by se přeneslo v čase a nakoplo by mě za to, co si to dovoluji :).

plakát

Prázdniny pana Beana (2007) 

Není to vyloženě špatné, ale na televizního Beana to nemá. I když některé komentáře pode mnou i nade mnou jsou také dost mimo - až taková katastrofa to také nebyla.

plakát

Pařba ve Vegas (2009) 

Potrhlé road trip komedie mě dost baví, když mají úroveň, a zrovna tahle patří k těm povedenějším. Určitě je to dáno i tím, že hlavní hrdiny jsem ještě neviděl hrát v žádném jiném filmu, takže jsem se jim snáz dostal pod kůži a věřil, že to jsou opravdu 3 obyčejní chlápci (+ 1 podivín :)) jedoucí na rozlučkovou pařbu do Vegas, která nejednomu obrátí život na ruby. Notoricky známých vtipů ohledně kocoviny tam naštěstí není tolik a převažují dost kvalitní až šílené nápady, takže se to hodí nejen jako oddechovka pro víkendový večer ;-).

plakát

Zálesák (1996) 

Chuck létá, kope, mění se v orla, tu zase v medvěda, proti němu stojící nesympatický záporák s doutníkem, kterému kryjí záda dva úlisní právníci s IQ na hranici imbecility, dlouho odolává a vysílá do hor své dřevorubecké nohsledy, až nakonec podlehne a dočista přijde o rozum. Zálesák je místy dost fantasy, občas až dětsky naivní, ale rozhodně si nezaslouží takovou pozici, na které se aktuálně nachází (v době psaní komentáře 122. z 200 nejhorších počinů). Být mi o nějakých 10 let méně, vsadím se, že by se náš tehdejší VHS přehrávač zavařil, jak bych si to pouštěl pořád dokola :). Vždyť v kom jiném by se měl budit zájem o ochranu přírody, když ne v dětech? Klerik to ve svém komentáři vystihl naprosto přesně - pod to bych se mohl podepsat. Takže proč tak nízké hodnocení? Že by nějaký "Walker, Texas Ranger komplex" aneb vše, kde hraje Chuck Nadčlověk Norris, hodíme automaticky do odpadu? P.S. Loretta Swit aka Major Margaret Houlihanová je boží :))

plakát

Vlasy (1979) 

Kdo by nechtěl být alespoň na týden hipíkem v San Franciscu v bouřlivých 60. a 70. letech, kamarádit s Bergerem a celý svůj život mít založený na spontánnosti, svobodě, přátelství a lásce? V dnešní době už tak bohužel žít nelze (a když jo, tak jako podivínský samozvaný pseudointelektuál - i když to by pak polovina uživatelů na čsfd byli hippíci :)), ale o to více si můžeme vychutnávat takovéto snímky. 5 hvězdiček jen za soundtrack, který jsem kdysi na gymplu poslouchal možná až nezdravě často, dalších milion hvězdiček za Formanovo filmové zpracování.

plakát

Sid a Nancy (1986) 

Gary Oldman se svojí role zhostil geniálně. Nevěřím tomu, že by si jen pročetl scénář a svou postavu ztvárnil tak, jak ji ztvárnil - prostě nevěřím. Ten člověk musí mít punk v krvi :). Vůbec bych se nedivil tomu, kdyby Oldmanova kariéra začala tak, že Alex Cox sebral jednoho dne na ulici zvracejícího punkera a udělal z něj hvězdu. Jinak co se týče dojmu z filmu samotného, velice zdařile popisuje tehdejší dobu a poměry v Anglii, trochu i zákulisí Sex Pistols samotných, ale hlavně vám nádherně představí Nancy - psychicky labilní hysterickou fetku a Sida - nejhoršího slavného basáka na světě a jejich heroinový vztah na hranici lásky a nenávisti. Moc se mi také líbilo ztvárnění Johnyho Rottena. Jen uřvaná Chloe Webb mě místy až neskutečně vytáčela...