Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (142)

plakát

Alois Nebel (2011) 

Síla Aloise Nebela tkví zejména v atmosféře, která je silná a hutná. I jako doslova zkreslená dobová sonda zaujme a mnohé napoví. Vůbec ne černobíle.

plakát

Americká krása (1999) 

Pro mě jeden z nejlepších, ne-li nejlepší, film, který jsem doposavad viděl. Navzdory vyumělkovanosti, která je mu zde vyčítána a kterou z filmu necítíim, se jedná o počin, jenž mě emočně silně zasáhl. Vůbec nenabízí pohled pouze na Ameriku samotnou či jejího ducha, ale odkrývá nitro duše vyhořelého člověka, který by se mohl objevit s obměnami v jakékoli době na jakémkoli místě.

plakát

Americká noc (1973) 

S tímto filmem jsem se setkal na kurzech Cinema Studies, kdy nám ho představil pan režisér Hřebejk. Francois Truffaut ve mně do té doby nevzbuzoval mnohé sympatie, ale po tomhle díle jsem se do něho musel zamilovat. Film o filmu v pravém slva smyslu, tepe do všechno, co se kolem filmu od jeho objevení děje. Postavám se smějete i fandíte, ikdyž je všem jasné, že dílo, které vytvářejí, se jasně žene do záhuby. Nádhera. Takové filmy se už dneska bohužel nedělají.

plakát

Andělská tvář (2001) odpad!

Tento je film je neskutečný, koukal jsem a žasnul. Jediný film, kde to z Vranova nad Dyjí trvá k moři přesně jeden střih.

plakát

Andělské oči (1994) 

Nemůžu si pomoct, ale tohle není film hodný Pabitélů. Možná mám jenom averzi proti Dušanu Kleinovi, ale i přesto mně přijde, že se to těžce minulo a tim pádem nepovedlo.

plakát

Anděl u moře (2009) 

44. KVIFF - Výkon chlapce i jeho filmového otce mně přišel perfektní, ovšem celý film spíše slabší. Možná, že není dobré vždy nic neříct přímo a trochu diváka usměrnit, asi sem blbej, ale já se v tom docela ztrácel

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Ano, Šéfe, pro mě mělo vždycky dorbý standart a věděl jsem, co do něho čekat. Ale druhým dílem čtvrté série jsem byl úžasně překvapen, málo hudby, hodně emocí a bylo to celé dokumentární takové. Na konci si říkám, že je to jako by to dělal Klusák, a vono jo. To je skloubení, které si dám hodně líbit. Ano, šéfe povyšuje!

plakát

Antoine a Colette (1962) 

Druhý díl(ek) z Doinelovké pentalogie. Krátké, lehké, překlenovací, nádherné. Taky bych chtěl bydlet v hotelu naproti. Naproti čemukoli.

plakát

Audience (1990) (divadelní záznam) 

Krásně vožralej Lanďák, dávám jenom ****, byť tu hru miluju, ale tohle zpracování mně nesedlo.

plakát

Avatar (2009) 

Gigantická, nádherně do posledního detailu vycizelovaná bublina, která při zhasnutí promítačky /alespoň pro mě/ splaskla. Jak je film vizuálně silný, tak je příběhově slabý. Pocahontas v modrém.