Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (142)

plakát

Studoval jsem FLE (2005) (amatérský film) 

Nejlepší amaterský film všech dob

plakát

Houbaření (2012) 

47. KVIFF - Během projekce jsem pozoroval krásnou věc, tedy onen 'ostrůvkovitý smích', který dokazuje, že si vtip s divákem rozumí individuálně. Film o vážném tématu, ztraceném politikovi v lese, braný s krásným nadhledem a humorem. I thrilerová místa zapůsobila. Závěrečná řeč, nádherně vygradovala z filmového patosu v politikův patos.

plakát

Pod africkou oblohou (2012) 

47. KVIFF - Malinko přetažený dokument o krásném a kontroverzním počinu Paula Simona. Hudební význam je větší než politický.

plakát

Na slaměné cestě (2012) 

47. KVIFF - Těžko hodnotit tento film. Krásně jsem se u něho bavil, dostával jsem na balkoně Velkého sálu záchvaty smíchu a bylo mně pak krásně. Bohužel se zde jedná o kouzlo nechtěného. Snímek na mě působil snahou zaujmout za každou cenu a zdůraznit formu (bídnou) nad obsahem (nesmyslným). Detaily typu balíky slámy, parabela a strojově pletený svetr v roce 1908 tomu dodávají zvláštní říz.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Síla Aloise Nebela tkví zejména v atmosféře, která je silná a hutná. I jako doslova zkreslená dobová sonda zaujme a mnohé napoví. Vůbec ne černobíle.

plakát

Trafačka – Chrám svobody (2011) 

Ať žijí spontánně vzniklá místa tvůrčí svobody, nezávislá na penězích, a developeři nazdar.

plakát

Lekce běloruštiny (2006) 

Takovéhle filmy by měly být víc vidět. Jsou o něčem.

plakát

Šťovík, pečené brambory (2007) (divadelní záznam) 

Neměl jsem bohužel možnost vidět tento kus přímo v Dejvicích, ale i televizní záznam bylo úžasné sledovat, takže na divadle to musel být opravdu zážitek. Koncert pro tři rozhodčí, pro poměrně opomíjenou složku sportu, která dokáže být nevděčná a bolestivá, stejně jako návyková. A to nemám rád fotbal.

plakát

Plešatá zpěvačka (2009) (divadelní záznam) 

Absurdní drama je hrozně křehká látka, se kterou kdo nenakládá jemně, hrozně se spálí. Eugen Ionescu je jeden z mála lidí, kteří to opravdu umí a nebojí se ji vyhnat do extrému. Navíc v podání divadelního spolku Kašpar je to opravdu krásné.

plakát

Pokání (1984) 

Úžasný film, který nepřímo popsal všechno, čím se bolševismus zavrtal do hlav mnoha milionů lidí na mnoho let.