Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (267)

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Tak to byla fakt děsná hovadina. Ale stačilo se nad to trochu povznést a po vypnutí půlky mozku to překvapivě docela fungovalo. A to hlavně proto, že se film nebral vážně. Film si rozhodně zaslouží plusové body také za ústřední motiv hlavního "eko" padoucha. Konečně někde zazněla prapříčina, kterou se lidstvo podílí na globálním oteplování. To se jinak v dnešním hyperkoretním světě nesmí říkat moc nahlas. Dávám --- == 72 % == --- .

plakát

Toni Erdmann (2016) 

Zdejší nadšení nesdílím. Humor založený na trapnosti mi obecně nevadí, ale tady mi nesedl. Navíc byl film dost zdlouhavý. Dávám --- == 55 % == --- .

plakát

My tři, nebo nikdo (2015) 

Milý, vtipný a pozitivní film o ne moc veselých věcech. Nedivil bych se, kdyby Merkelová založila svojí politiku "vítáme každého uprchlíka" na shlédnutí tohoto filmu. Dávám --- == 77% == --- .

plakát

Věčně mladá (2015) 

Tak vysoké hodnocení nechápu. Film neskutečně trpí předvídatelností. Uměle vykonstruovaný příběh lepí jednu "náhodu" na druhou, tak aby dospěl až k závěrečnému happyendu. Zdůvodnění „věčného mládí“ Blake Lively jsem ještě dokázal zkousnout, ale násobně stupidnější zdůvodnění opětovného stárnutí už opravdu ne. To už prostě bylo navíc a film to v mých očích srazilo dolů. Pozitivem tak zůstává krása B. Lively a nadstandardní herecký výkon H. Forda. Ve výsledku to stačí na průměrných --- == 63 % == --- .

plakát

Píseň moře (2014) 

Grafické ztvárnění je prosté a uchvacující zároveň, jaké to osvěžení ve srovnání s mainstreamovými animáky americké provinience. Mýtický děj je prostinký a jednoduchý, zároveň však chytlavý. Film srší zajímavou magickou atmosférou. Pro dětské publikum působí ale až příliš depresivně. Pro dospělého je možná až příliš jednoduchý. A právě v zacílení vídím ten největší rozpor celého snímku. Dávám --- == 86 % == --- .

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Potvrdil se mi předpoklad, že tak vrstevnatou a a rozsáhlou předlohu je obtížné vměstnat do 2,5h bez zjednodušení a jistého sklonu ke klipovitosti. To má za následek, že některé postavy mají tak málo prostoru, že jejich existence ve filmu působí až zbytečně a lze ji obhájit pouze přítomností v předloze. Vlastní zpracování je na slušné úrovni. Lisbeth je dostatečně odpudivá, takže tak jak má být. Dávám --- == 75 % == ---, bez znalosti předlohy bych ale musel s honocením níž. Celovečerní film je prostě přílš krátky formát a předlohu pokryje spíše útržkovitě, takový desetidílný seriál by byl jistě vhodnější.

plakát

Fighting Lady: Letadlová loď Yorktown (1944) 

Je to sice čirá propaganda, ale po jejím odfiltrování musím i tak hodnotit velice kladně. Krom perfektních záběrů přímo z akce představuje film rutinní činnost posádky mimo vlastní bojové akce. A i tato část je velmi zajímavá. Dávám --- == 77 % == --- .

plakát

Rozkaz (2008) 

Námět je zajímavý a pro mnoho lidí, co netuší o o Finské občanské válce, může být ještě o něco zajímavější. Žánrově jde o zajímavý mix válečného filmu, dramatu a romance s nemalým množstvím sexuálních scén. Ústřední myšlenkou prolínající se celým filmem je pak Aaroův smysl pro spravedlnost a touha po zachování lidské důstojnosti v kruté době. Po technické stránce není filmu mnoho co vytknout. Kamera je působivá, hudba přijemná. Trošku mi ale vadil závěr, který byl možná až zbytečně dotlačen k dojemnosti. Dávám --- == 76 % == ---

plakát

Divoké historky (2014) 

Už titulky naznačují o čem to celé bude. O bestiích, které se skrývají v každém z nás. Stačí jen zabrnkat na tu správnou strunu, tím správným způsobem. A přesně to jednotlivé povídky činí. Vystavují své hrdiny situacím, kdy přeteče hranice jejich trpělivosti a divák se pak nestačí divit. Nedokážu říct, jestli autoři chtěli tímto přehnaným a cynickým způsobem nastavit zrcadlo nešvarům dnešní společnosti, problémům mezilidských vztahů a na to navazující touze po odplatě. Nebo prostě jen bavit většinového diváka a vydělat peníze, jakožto takový výrazně kvalitnější Kameňák. S nějakým morálním přesahem je to ale horší. S výjimkou příběhu inženýra, který touží po spravedlnosti v dnešní byrokracíí prolezlé společnosti. Takže to vidím spíš na to druhé. Některé povídky jsou slabší, některé opravdu zábavné a zběsilé. Já jsem se ve výsledku bavil tak na --- == 75 % == --- .

plakát

Raz, dva, tři (1961) 

One, Two, Three není komedie, ale plnohodnotná groteska. Celé dvě hodiny sází ve zběsilém tempu jednu hlášku za druhou. Tolik nekorektního humoru založeného na politických či kulturních předsudcích a stereotypech jinde nenajdete. Nejlepší na tom je, že nabízený humor je inteligentní a spousta vtípku a narážek do puntíku vystihuje rozdíly např. mezi kapitalismem a socialismem. Náramně jsem se bavil a dávám --- == 89 % == --- .