Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (267)

plakát

The Baron of Arizona (1950) 

Film stojí za to už jen kvůli tomu, že vás seznamí s osobou jménem James Reavis. Takhle propracovaný podvod totiž jen tak někdo nevymyslí. Věnoval mu mnoho let úsilí a nechybělo mnoho, aby svůj mistrovský plán dotáhl do úspěšného konce. I přes značné stáří má film slušný spád a na první půlku se fakt dobře kouká. Druhá půlka je lehce zkažená Hollywoodským překroucením skutečnosti směrem do romantična. Ellen Drew vypádá jako Doña Sophia Micaela Maso Reavis y Peralta de la Córdoba vskutku krásně a vznešeně. Vincent Price se do role prohnaného a noblesního podvodníka skvěle hodí. I přes slabší momenty musím dát --- == 77 % == --- .

plakát

V kleci (1950) 

Rozhodně to není noir, ale je to perfektní drama, které názorně ukazuje, jak nápravný systém napravuje ty, co pohltí. Přeměna hlavní hrdinky z roztomiloučké ustrašené dívenky v cynickou mrchu byla perfektní a E. Parker jí zahrála skvěle. Z dnešního pohledu film lehce sráží jistá "jemnost", se kterou vykresluje podmínky ve věznici. Ale to je dáno dobou vzniku. Dávám --- == 82 % == --- .

plakát

Eso v rukávu (1951) 

Perfektní obžaloba vylhané žurnalistiky a jejího zvráceného vlivu. I přes úctyhodné stáří má film slušné tempo a po obsahové stránce je jěště aktuálnější, než v době svého vzniku. Snad jen tu úplně poslední scénu bych si odpustil. Dávám --- == 80 % == ---.

plakát

Na jezeře (2013) (seriál) 

Seriál je tu dost často srovnáván s True Detective. Podobnost, ale vidím pouze v hutné atmosféře anglofonního vidlákova. Na propracovanost zápletky True Detective Top of the Lake opravdu nemá. Dějová linka je načrtnuta velmi jednoduše a již od začátku dává jasně tušit, kam se bude děj ubírat. O to více se pak můžeme soustředit na vykreslení jednotlivých postav a především tu nádhernou přírodu okolo. Hlavní hrdinka mi nebyla dvakrát sympatická a chvílemi mi přišla i trošku tupá, protože jí nedocházeli věci, které by si měla rozhodně domyslet. I tak se mi seriál líbil a přes pomalejší rozjezd mě opravdu zaujal. Dávám --- == 77 % == --- .

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

K filmu mám dvě zásadní výhrady: 1) Je přehnaně "po bruselsku korektní". 2) Humor je místy lacinějšího rázu. Třeba postava faráře mi přišla, jak kdyby si jí vystřihl Troška. Z výše uvedéno tak vyplývá, že jde o "multikulti" sci-fi komedii pro masového diváka. I přesto musím uznat, že francouzi komedie tradičně umí a opravdu jsem se bavil. Některé hlášky a scény jsou skutečně povedené. Film za zhlédnutí rozhodně stojí a dávám --- == 74 % == --- .

plakát

Symptom Pandorum (2009) 

Má to hutnou a tísnivou atmosféru, to je velké plus. Je to však málo na zakrytí Béčkového děje. Zvlášť závěr, který se nám snaží vnuknout, že to celé mělo nějakou hlubší myšlenku, je dost bída a ještě k tomu pěkně zmatená. Dávám --- == 64 % == --- .

plakát

DobroDRUH (2015) (pořad) odpad!

Je jen málo pořadů České televize, u kterých hluboce lituji, že platím koncesionářské poplatky (zvlášť když ani nemám TV). Todle je ale do očí bijící příklad. Je mi zle z pomyšlení, že třeba jen jediná koruna z mých poplatků posloužila k proplacení dovolené téhle navoněné arogantní bábovce. Dávám --- == 5 % == --- , za odvahu vpustit na obrazovky koncept "rádoby cool pohádky o tom, jak se český hloupý Honza vydal do světa".

plakát

Have Dreams, Will Travel (2007) 

Je to roztomile naivní, vtipné a neskutečně pozitivní. Přemoudřelé a světaznalé řečy A.S. Robb opravdu stály za to, i když pro Bena to s ní občas muselo být k nevydržení. Oba "malí dospělácí" navíc podávají špičkové herecké výkony. Soundtrack je nenápadný a velice příjemný. Dávám --- == 88 % == --- .

plakát

Gebrian versus (2012) (pořad) 

Je dobře, že vznikl pořad, který se snaží o architektonickou osvětu pro laický lid. Když se rozhlédneme, tak téměř na každém kroku narazíme na nějaký příklad novostavby plné nevkusu. I tak, ale nelze s Gebrianem vždy souhlasit. Naprosto mě třeba nadzdvihl v díle o lávce přes Orlici v HK. Tvrdit, že je dobře, že lávka obnovuje mostní princip, kterým má být stoupání 6% na vrchol lávky, je skoro drzost. By si to měl zkusit vyjet na kole, pro babičky na ukrajinách je to peklo. Ten jeho mostní pricnip navychází z ničeho jiného, než neschopnosti dávných předků udělat únosný oblouk v kombinaci s vodorovnou mostovkou. Architektura nemá být samoúčelná, ale především funkční. Takže tak, pane Gebrian. Hodnotím Vás --- == 68 % == --- .

plakát

Garáž (2014) (pořad) 

Nejlepší motoristický pořad z česko-slovenské produkce. To samo o sobě nic neznamená, kvalita konkurence je totiž velmi nízká. Tento pořad je ale opravdu povedený. Dávám --- == 75 % == --- .