Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (568)

plakát

31. Český lev - Ceny České filmové a televizní akademie za rok 2023 (2024) (pořad) 

Docela fajn předávání. Až na tu slečnu Darju - ten proslov čtený z mobilu si mohla odpustit, úplně to tam nepatřilo. Ale daleko horší bylo to okřiknutí a utnutí režisérem nebo nevim kdo to tam tak hnusně vyštěkl. Měli poslat moderátora aby jí nějak přerušil, ale tohle bylo hodně velké fopa... Moc jsem přál lva Regině Rázlové, ale Simona Peková byla tak šťastná a bezprostřední, že jí ho prostě nelze nepřát. A nějak moc nechápu míchání seriálů s filmama. Je jasný že např. vedlejší herec má v seriálu daleko víc prostoru než ten ve filmu. Celkově se na to ale dívalo dobře.

plakát

Český Slavík 2023 (2023) (pořad) 

Náhodou dobrý. V současné šedi a nudi televizní "zábavy" jako celku, to vůbec nebylo špatný. Nehodnotím jednotlivé oceňované, ale scenář, moderátory atd. Mělo to hezké momenty - Vašek Neckář s Martou Kubišovou, Dykova písnička, předání šeku do dětských domovů, vzpomínka na Vaša Patejdla a Yvonne Přenosilovou. To se povedlo. Helenka Vondráčková sice zaslouží obdiv, ale zpívala místy fakt falešně. On se prostě ten hlas ke stáru mění a ty dřívější výšky už jsou ty tam. P.S. Kdo kritizuje výběr oceněných, tak bohužel, každý může hlasovat pro toho svého favorita. A bohužel, ne každý umělec má takové publikum, které ve Slavíku hlasuje. A pak jsou zde zpěváci, kteří to asi vůbec neřeší a jsou rádi že lidi chodí na koncerty.

plakát

Mamacruz (2023) 

Moc hezky a citlivě zpracované téma unavené starší paní, které chybí chuť a jiskra do života. A kostel jí inu přílišného povyražení nedopřává. A pan choť je na tom obdobně, jen o tom neví. A takových jsou miliony po celém zhýčkaném světě. A nemusí být ani postarší. Víc vyprahlí a bez života mi spíš přijdou mladší ročníky než ty starší. Ale to odbočuju.... Zkrátka, ta "ospalost" provází celou rodinu a když čirou náhodou ona "Mamacruz" svou jiskřičku naděje rozdmýchá a chce s tou letargií neco dělat, nesetkává se to s přílišným pochopením a ohlasem.... Jak už bývá zvykem. Ale cestičku si najde a s pomocí nových kamarádek vyprahlá poušť pozvolna rozkvétá. Ale v tomto filmu to působí uvěřitelně, nenásilně, žádné velké rozhodné zvraty, tlusté čáry a nové starty jako v podobných komediích, kdy víte, že ve skutečnosti se tomu tak neděje. Tady tomu prostě věříte, protože to má všechno nějaký postupný vývoj, a o to více si hlavní hrdinku oblíbíte a snažíte se jí pochopit. Dojemná byla i závěrečná scéna matky s dcerou, kde se výtky změnily na pochopení. Moc hezky promyšlené, zahrané i natočené. Španělština se navíc tak krásně poslouchá.

plakát

Silvestr – pořád nás to baví (2023) (pořad) 

Tak jestli tomuhle v ČT říkají silvestrovská oslava 70. narozenin, tak to tu svojí televizi mají rádi asi hodně málo. Víc zábavy je snad i v kostele. Bylo to něco hroznýho! Pustit archiv, který jsme už tisícekrát viděli a k tomu rádoby vtipný scénky o ničem... To se jedním slovem NEDALO! Je to definitivní - už prostě nikdo neumí nic vtipnýho na silvestra natočit, hlavním heslem dnešních oslav je nikoho nepobouřit, neurazit, nezesměšnit a asi i nepobavit. VLÁDNE NUDA milí přátelé (nejen) z ČT.

plakát

Tancuj Matyldo (2023) 

Film, který se mi sice moc líbil, ale na plný počet se mi to v prní chvíli nezdálo. Jakoby tomu něco chybělo. Stalo se ale něco nezvyklého. Postupně to ve mně jaksi doznívá, vrací se mi jednotlivé pasáže, skvělé výkony, scénář, hudba a i po měsíci to se mnou jaksi stále putuje a nemůžu se zbavit dojmu, že jsem viděl něco výjimečného. Teď už vím, že to je na plný počet. Tvůrcům vzkazuji "bravo" a "díky"! Připojuji nádhernou titulkou "Waltzing Matilda"...

plakát

Volha - FOXTERIÉRY (2023) (epizoda) 

Podle ukázek jsem si docela přál, aby se nestalo to, čeho jsem se víc než trochu bál. Efektivně sestříháná ukázka, která naláká masy, a pak 1. díl, který masy odradí. Jen tak mimochodem, na osmou večer je to hodně vulgární, což už ale asi nikdo neřeší. Však současný dětský slovník tomu plně odpovídá. A v kostce řečeno - může to mít skvělou výpravu, skvělé herce, ale když mi není ani jediná z postav sympatická, tak se mi s daným kusem většinou nechce ztrácet čas. A zde mi teda sympatický nebyl absolutně nikdo.

plakát

Andor (2022) (seriál) 

Parádní a depresivní, skvěle napsaná a zahraná, strhující a podmanivá jízda pod vedením nejslavnějšího vesmírného impéria. Co nebavilo jiné nevím, mě bavilo takřka vše. A soundtrack tomu dával skvélé grády. Těším se na další řadu.

plakát

Dexter - Otcovy hříchy (2022) (epizoda) 

Zdá se, že to nemohlo dopadnout jinak. Ale možná se to opravdu jenom zdá. Poslední tři díly byli moc nabušené a uspěchané, jak píšou ostatní - chtělo to víc natáhnout, víc konfrontovat, potenciál to mělo lepší. Dva díly navíc by tomu určitě prospěli. Nechci ale jen kritizovat, grády to mělo i tak. Spoiler: Pravda je ta, že se nikdo nechceme smířit s tím, že Dexter už prostě nebude. Ale nechat to zastřelit vlastním synem bez mrknutí oka?... Tomu jsem neuvěřil. Když už, tak Harison měl mířit, ale zastřelit ho měla Angela. Tak bych to viděl já. Dávalo by to větší smysl. Ale ne vždy je všechno podle nás. Že přátelé Dexterova klubu? :-D A jen tak nakonec mě napadá - co novou sérii s názvem "Son of Dexter "? Ne že bych si Harisona nějak oblíbil, ale na ledasčem se dá zapracovat...

plakát

Hodně štěstí, pane Veliký (2022) 

Inspirující pro všechny zabržděné, zamrzlé nebo uvízlé. Kloubouk dolů za odvahu obou herců, hlavně Emmy Thompson. Byli vážně skvělí. Scénář byl vypilovaný do vytříbenosti, žádná rychlokvaška. Mělo to přesah a hloubku a přitom to vyznělo autenticky. Bavilo mě to od začátku do konce a přál jsem si, aby to neskončilo.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Po některých zdejších komentech jsem takřka nabyl dojmu, že jít do kina bude naprostou ztrátou času, ale na poslední chvíli jsem si to rozmyslel a zase byl jednou celkem pyšný na český výrobek. Lidi vzpamatujte se, co byste ještě nechtěli. Tohle prostě mělo grády a až na jisté drobnosti jsem se skvěle bavil. Jáklovi tleskám, má být na co pyšný. A jestli jste na tom tu obrovskou práci a vložené miliony neviděli, tak já teda jo. Objektivně je to na 4*, ale jednu přidávám jen tak pro radost,