Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (419)

plakát

Aberdeen (2000) 

Můj oblíbený Stellan opět nezklamal. Jeho podání alkoholika bylo tak přesvědčivé, že ho podezřívám z jeho vlastních zkušeností. Já je tedy mám...Je to velmi silný příběh, který je mistrovsky natočen i nasnímám kamerou. Hlavní hrdinka mi byla velmi sympatická a od chvíle, kdy seřvala tu paní na letišti, se mi líbila ještě víc Pro mě nejkrásnělší scéna byla jezero a sobi.. Jediný malý zádrhel byl v tom, že člověk tak nějak tuší, k jakému to spěje konci. Ale i tak je to 4 a1/2 hvězdy.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Viděno podruhé a ještě umocnilo zážitek ( možná zkušenost z mateřské lásky ? ). Nádherný příběh, nádherné zpracování, úžasný Haley. Občas mi běhal mráz po zádech z technologií, které možná brzy přijdou. A taky z toho, jak jde propojit pohádku o Pinociovi s klučičím robotem z budoucnosti...

plakát

Amadeus (1984) 

Můj srdeční film. Jednoznačně nejlepší ze všech! Tak obdivuhodně poskládaný celek ,který funguje po celou dobu prostě jinde neexistuje. I kdyby už Forman potom nenatočil vůbec nic, tento film mu zajistí nesmrtelnost. Nejdřív jsem měla pocit, že se film líbí jenom mně, protože od mládí Mozarta miluju, ale pak mi došlo, že ten film přitáhl i lidi, co vážnou hudbu moc neposlouchají. Osobně mi na filmu přijde nejlepší kombinace hudby s jednotlivými scénami. Občas mi připadlo, jakoby snad musela pomáhat nějaká nadpřirozená síla. Nejlepší scéna je ta, kdy Mozart diktuje Salierimu Requiem. Cítím hrdost nad tím, že se některé scény natáčely v Kroměříži a že jsou tam vidět čeští herci. Je to klenot mezi filmy všech dob.

plakát

Americká fabrika (2019) 

Vzhledem k tomu, že dokumenty moc nesleduju, se mi do toho  nechtělo. Ale nakonec  jsem  byla v šoku. Jestli je to tím, že nesleduju zprávy nebo jsem prostě naivní, to nevím. ale jisté je, že jsem neměla ani potuchy o tom, že se něco takového děje. Nejsilnější moment byla návštěva v Číně.

plakát

Amores perros - Láska je kurva (2000) 

Zajímavě propojený děj tří příběhů, které samy o sobě by mohly vydat na celovečerní film. V každém z hrdinů si najdete něco ze života. Některé scény jsou pozoruhodně natočené, ale 2 věci mě zarazily a nedokázala jsem je skousnout. Kdo by si proboha nechával v bytě díru do parket, když pod nimi byly krysy ? A jak je možné, že pes přežil přímý zásah z asi 5m bez operace ?

plakát

Andělé všedního dne (2014) 

Těšila jsem se na další film od Alice Nellis, ale jednoznačně mě zklamal. Zdá se mi, že nějak nedrží pohromadě. Od začátku jsem čekala na nějaký zlom, který ovšem nenastal. Příliš zdlouhavé vyprávění jako úvod do děje, jakoby to vyprávěl někdo, komu se to vyprávět ani nechce...A když už se začínám orientovat, kdo je kdo,tak se blíží závěr .Za zmínku stojí jen výkon Vojty Dyka, který mě mile překvapil a který , zdá se, oživil celý film svým svérázným andělem. Bolek se pro tuto roli vůbec nehodil a Javorský jako roznašeč pizzy ? Korunu tomu všemu nasadil závěr, kdy narychlo vymyšlenou verzi o jízdě autoškoly spolkli policajti i manželka. To si proboha nikdo nevšiml, že to auto patřilo té pasažérce vzadu ?

plakát

Andersonovy nahrávky (1971) 

Jeden z mých oblíbených Conneryho filmů. Myslím, že trochu nadčasový, ten teda nezestárne, i když publikum si bude hledat těžko. Kdyby hudbu dělal někdo jiný, dávám 5 hvězd. Takto je hudební doprovod místy uši drásající, a to mi vadí. Odvádí pozornost od děje a mozek trpí. Neuvěřitelně mistrovské jsou scény při samotném vykrádání jednotlivých bytů a vylíčení různých charakterů. A ten překvapivý závěr, to je lahůdka...

plakát

Arrietty ze světa půjčovníčků (2010) 

Nádherný poetický film. Nenacházím slov. Ta síla příběhu, ta detailní animace...to je pro mě Mijazakiho vrchol. ( ale neviděla jsem ještě všechny jeho filmy) Ten smutný výraz ve tváři nemocného kluka, na ten nejde zapomenout. A jeho rozjasnění pokaždé, když spatří Arrietty...nevím jak pro vás, ale pro mě je toto vysoká škola animace.

plakát

Avatar (2009) 

Na tento film jsem nechtěla ani jít do kina, protože nemám ráda sci-fi. Byla jsem velmi mile překvapena, dostal mě hlavně silný příběh. Detailně propracované scény s avatary, jejich smysl života, člověk by se tam hned přestěhoval...Přestože nemám ráda příliš bojové nebo válečné scény, v tomto filmu působily naprosto přirozeně . Celkový dojem skutečně velmi silný, nutí člověka přemýšlet i několik dní po shlédnutí.

plakát

Avengers (2012) 

Film jsem shlédla kvůli dceři, ale pro mě to bylo tak přesycené akčními scénami, až to bylo nudné...obzvlášť když víte, jak to dopadne.