Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (419)

plakát

Benny a Joon (1993) 

Netradiční komedie o tom, že pomoc někdy přijde od toho, od koho byste to vůbec nečekali. Herecký koncert Johnnyho Deppa tento film vynáší o příčku výš než by se dalo čekat.

plakát

Po životě - Série 2 (2020) (série) 

Byla jsem zvědavá, co přinese druhá řada a jestli bude pokračovat ve sladkém happy endu posledního dílu.První díl mě trošku uklidnil, že tak sladké to zase nebude, ale další díly mě zase zklamaly, že nic nového se tady nekoná a všechno se točí pořád a dokola kolem Lisy. Malý náznak příběhů všech ostatních postav tady sice byl, ale kdykoliv se začal slibně rozvíjet, zase to skončilo u Lisy. A tak co mě dojímalo v první sérii, zdálo se mi opakované v druhé. Ale i tak jsem se těšila na každý díl , smála se Rickkyho nápadům a přála mu štéstí v novém vztahu.

plakát

Po životě - Série 1 (2019) (série) 

Jméno Ricky Gervais mi sice nic neříkalo, ale přece jsem se náhodou k tomuto seriálu dostala. A hned od pevního dílu pecka ! Geniální scénář, ani jedno hluché místo a vtipných hlášek nepočítaně. Užívala jsem si to až téměř do konce. Jakoby ten poslední díl napsal někdo jiný. Ne že by to bylo špatné, to vůbec ne, ale zkazil se dojem z realistického syrového příběhu. Ten sladký konec se tam prostě vůbec nehodil. I když jsem cítila, že by to bylo možné a bylo to moc krásné, prostě to bylo přehnané.

plakát

Orlí pero (1979) 

Filmu se nedá upřít jistá poetika. Krásný kůň, divoká příroda, krásná žena. Jednoduchý příběh téměř bez dialogů by mohl fungovat mnohem lépe, kdyby indiáni nebyli běloši v parukách s make upem.

plakát

Nebezpečné známosti (1988) 

Nějak jsem se nemohla přenést přes Johna Malkoviche v hlavní roli. Nechápu, která by se od něj nechala svést. Jeho nejlepší role je asi potrhlý Marvin v RED. Také způsob vyprávění příběhu mi neseděl, i když příběh samotný byl pravděpodobně lepší než ve Valmontovi. Ale film neobsahuje vůbec žádné scény, které by byly něčím výjímečné a člověk by si je pamatoval ( ve Valmontovi je jich hned několik ). Moc by mě zajímalo, jak by film dopadl s Alanem Rickmanem ( který by se na to hodil určitě líp ) v roli Valmonta. Jeho podmanivý hlas je tak nádherný....když si vzpomenu, že už není mezi námi, tak mi vždy ukápne slza.

plakát

Černý Petr (1963) 

Zlatý Forman - neuvěřitelné, jak některé scény jsou aktuální i dnes ( Petře pozdrav ! ) . Jak jiný je svět rodičů a jejich dětí... Film se táhne pomalu ale jistě , stejně tak jako čas dospívajících, kteří by už chtěli být dospělí ,

plakát

Tiché doteky (2019) 

Film se mi zdál poněkud nesmyslný svým dějem, pochopila jsem to až při závěrečných titulcích. Něco mi vadilo na zpracování, i když nevím přesně co to bylo...asi chování hlavní hrdinky, pro mě nepochopitelné.

plakát

Nesmiřitelní (1992) 

Jeden z filmů, ke kterým jsem se vrátila po letech a vidím ho jinak. Každý má svůj kousek pravdy a nic není tak černobílé jak se na první pohled zdá. ( Kid, který ještě nikdy nikoho nezabil. Fáma, že prostitutce uřízli uši i bradavky. Komplic viníka, který toho lituje a chce vinu odčinit...) Nakonec se ukáže, že největším padouchem je tady vlastně šerif a dostane se mu za to zasloužené odměny. A jako vždy největší hvězda je Clint. P.S. Nádherná hudba.

plakát

Valmont (1989) 

Když jsem film viděla poprvé, nemohla jsem Colina v té roli vystát. Podle mě to byl nejhorší Formanův film. Ale s přibývajícími lety jsem se rozhodla podívat se na něj znovu. Jaké bylo mé překvapení...film je totiž plný lásky a bolesti. A já hloupá si tenkrát myslela, že je to jen o přetvářce a sexu. Moc dlouho jsejm přemýšlela, kdo by byl lepší než Colin v roli Valmonta.( Annette byla vynikající ) Snad Stellan Skarsgard ? Možná by neměl dost něhy. Nezapomenutelná scéna : "Napsala byste snad dopis lépe ?" "Ne ? " "Tak pište !"

plakát

Velikonoční přehlídka (1948) 

Film jsem si našla kvůli Judy, abych nezůstala jen u Čaroděje. A byla jsem překvapena, že umí nejen zpívat, ale i tančit. Fred předvádí své nádherné taneční kreace a moc jim k té čtvrté hvězdičce nechybělo. Příběh je stokrát opakovaný, ale má i své kouzelné momenty....Judy se snaží upoutat pozornost mužů na přehlídce...a Fred : Why you didnt tell me I love you ? Jenom škoda že jich nebylo víc.