Dobrý ročník (2006)
Nechala jsem si film uležet , abych nedělala ukvapené závěry, ale žádná velká změna se nekonala. Je to příjemný film, celkem i vtipný, výborné herecké výkony, kamera, ale něco mi tam chybělo. Možná jsem nebyla v tom správném rozpoložení na takový film, jinak by určitě dostal 4 hvězdy.Některé scény byly nádherné, např. tančící Ludovica nebo Russel na dně bazénu, ale některé mě nudily. Russel mi tam moc neseděl, líbil se mi mnohem víc v Gladiátorovi nebo v Čisté duši. Když se tak zamyslím, tak se mi mnohem víc líbily scény se vzpomínkami na dětství, dětský představitel byl pro mě přesvědčivější než Russel. Určitě ale tento film patří mezi to lepší, co jsem v poslední době viděla.
Skagerrak (2003)
Tak tento film mi vyloženě sedl. Sice to tak od začátku nevypadalo, ale od chvíle, kdy Marie dostala tu zvláštní nabídku, se začaly dít věci... Mám ráda filmy, kde není hned jasné, kudy se bude děj vyvíjet a kdy až v poslední třetině začnou do sebe zapadat jednotlivé díly skládačky. Líbily se mi postavy 3 chlapů , kteří se rozhodli před Marií ní zamlčet důležitou skutečnost a líbila se mi postava kluka, který ji má sledovat, ale to není ze začátku hned jasné. Také naprosto s přehledem ztvárněná hlavní role, no prostě samá pozitiva. Silné životní drama v hávu tragikomedie.
Touha po moci (2014)
Nechala jsem si film měsíc uležet, ale moc to nepomohlo. Zůstaly mi v paměti nádherné scény krajiny, lov na pumu, orel a Serena na koni. Film jako celek dost zklamal. Nečetla jsem knihu, ale děj mi připadl natočen prazvláštním způsobem se zaměřením na detaily, které nebyly až tak důležité. Serena mi byla nesympatická už od začátku a nepřekvapilo mě, co vlastně udělala, ale běhal mi z toho mráz po zádech. Možná to bylo špatným načasováním, možná jsem od S. Bier čekala víc, ale pro mě je to její nejslabší film.
McFarland: Útěk před chudobou (2015)
Po shlédnutí filmu Draft Day jsem byla zvědavá na další sportovní film Kevina Costnera. A je fakt, že tato role mu zase sedla. Je to asi duší velký sportovec...Sice měl menší prostor, zdálo se mi, že předchozí film mu víc seděl na tělo, ale i tak se mi líbil. Ale film jako celek se mi líbil ještě víc než jeho výkon. Všichni kluci byli jedineční, atmosféra filmu dokonalá a hudba prostě bez chyby. Příběh trenéra , který stále mění místa, byl ale dost předvídalelný stejně tak jako příběh jeho rodiny, narozeniny jeho dcery včetně vztahu s jedním z kluků atd. Prostě hollywoodský kýč. Na druhou stranu scény z nekonečného pole, kde kluci pracovali za svítání, nebo scéna z autobusu, kde jim kouč vysvětluje, že první závod byla jen a jen jeho chyba, to byla nádhera. Mít to lepší scénář asi dám hvězdy 4.
Já, padouch (2010)
Kdyby existovala škola zlodějů, tak doporuším k výuce, ale toto je film pro děti ? Bohužel, typický hollywoodský výplod. Jediné, co se mi tam líbilo, byli mimoňi. Ale jinak padouchovský příběh s násilnou sentimentalitou neberu. Takový film možná pobaví svými vtípky, které se podle mě hodí spíš pro dospělé.Kam se poděly filmy jako Shrek nebo Jak vycvičit draka ? Jak se budou vyvíjet naše děti, když je budeme krmit takovými filmy ?
Mamma Mia! (2008)
Tak nevím, jestli jsem z jiného světa já nebo všichni ostatní, ale já jsem byla z tohoto filmu doslova unešena. Možná to bylo tím, že jsem kdysi v mládí slyšela ABBU ale nijak zvlášť mě nezaujala, možná je to tím, že Meryl, Pierce a Stellan jsou moji nejoblíbenější herci, ale prostě já ten film miluju.A radši si pustím soundtrack z filmu než originál ABBU protože do příběhu mi zapadají prostě i herci, kteří zpívají s citem a prožívají to. Originál je sice hudebně lepší, ale bez příběhu. Viděla jsem film asi 10x a nikdy jsem se u něj nenudila. Podle mě kraluje jednoznačně Meryl, její Mamma mia je asi nejlepší. Ale užívám si i Piercovo ( ne ) zpívání, protože ne každý to umí jako Pavarotti. zato je to hodně upřímné.Jejich SOS je pěkný zážitek. Docela mě překvapilo tak nízké hodnocení. Ve filmu mi nesedí pouze D. Cooper, ale nevím proč. Samozřejmě je to jen oddychový film bez velkých ambicí, ale i umění pobavit se počítá.
Je prostě báječná (2014)
Bláznivá komedie s celkem nudným začátkem mě teda moc nenadchla.Má sice své vtipné momentky, jako např. odcházející řidič taxíku, ale těch nudných je víc. A pokud se u filmu od začátku do konce nepopadáte za břicho, musíte nutně přemýšlet nad scénářem, a to už není potom ta správná bláznivá komedie. I když si najde jak vidím své příznivce, mně by se víc líbila z pohledu psycholožky, kterou výtečně zahrála Jennifer a víc by jí slušela hlavní role. Imogen mě ani nepřesvědčila ani neoslnila. Z herců byl sympatický tak jediný Rhys. Možná to chce dát si před projekcí panáka, ale já bych to spíš viděla zajít na něco jiného...
Hudson Hawk (1991)
Pokud přimhouřím obě oči a vybavím si Bruce pobrukujícího si písničku při kradení sošky, dávám s klidným svědomím 3 hvězdy. Pokud bych se ovšem soustředila na děj, režii nebo kameru, asi by byla jen 1. K tomuto filmu je třeba mít hodně dobrou náladu nebo určitou hladinu alkoholu v krvi.. Viděla jsem film po 20 letech znovu, a i když některé filmy s Brucem mám časem víc a víc ráda, tak tenhle k nim rozhodně nepatří.
Spisovatelé (2012)
Docela milý film, pokud máte náladu na romantiku s občasným kýčem. Asi do půlky byl film docela originální, ale pak se mi zdálo, že sklouzl někam mezi červenou knihovnu a hollywoodským kýčem. Vzhledem k tomu, že Rusty byl fešák, jsem se dodívala do konce, ale telefonát se S. Kingem mě teda dorazil.
Looper: Nájemný zabiják (2012)
Na první shlédnutí dost originální film se směsicí žánrů. Nepochopila jsem podivný vzhled mladého Joea (Taky vám přišlo že ostatní vypadají normálně a on je nalíčený jako teplouš ?), ale film mě po chvilce vtáhl do děje a nepustil. Rafinovaná hra na city s efektními záběry a výbornými hereckými výkony, možná mohla být o něco lepší hudba. Trošku mi to zkazil zakrvavený Bruce ( přesně jako Die Hard ), ale za to on asi nemůže a stačilo několik chytrých scén a vše bylo odpuštěno...Hodně jsem přemýšlela o závěru filmu, a nemůžu se ubránit dojmu, že z toho kluka stejně vyroste Rainmaker ( měl jsi ho Bruci zastřelit ) a ponaučení je : Ať děláš co děláš osud stejně nezměníš...Asi si nechám pauzu a podívám se ještě jednou, pokud byl záměr hodně přemýšlet, tak to vyšlo...