Nejsledovanější žánry / typy / původy

• Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Poslední skaut (1991)

No já se nestačím divit. Nejsem fanda akčních filmů, ale tenhle mě fakt dostal. Bruce překonává sám sebe, nebo jak to říct...hraje to nebo mu scénář napsali na míru ? Každopádně mix příběhu, vtipu, akce i lásky je tak dokonalý že mu spousta dalších nesahá ani po kotníky. Podle mě byla v době natáčení nějaká zvláštní konstalace hvězd, která se sešla od té doby až při Skále. Kéž by se neplýtvalo filmovým materiálem na spoustu pitomých akčních béček. Co kdyby si filmaři řekli Tak teď si dáme 5 let pauzu a pak natočíme něco co za to fakt stojí!

Mandarinky (2013)

Nemám moc ráda válečné filmy a tento jsem shlédla aniž bych věděla o čem je. Ale jaké bylo moje překvapení ! Jak se dá natočit válečný film se 4 postavami, pokud pominu občasné scény s více vojáky ( maximálně 5 minut )... Myslím, že je to jeden z nejlepších filmů o válce ,co jsem kdy viděla. Silně emotivní příběh, který vás nutí přemýšlet během filmu i po skončení. Jaká hluboká pravda je v něm obsažena a s jakou bravurou odvyprávěna !!! A navíc ten černý humor...

Noc s leguánem (1964)

Ať přemýšlím jak přemýšlím, film jako celek prostě nedrží dohromady. Některé scény jsou úžasné, jiné hluché. Příběh je zajímavý, ale myslím, že celý film tak trochu stojí a padá na Richardovi. Podle mě předvádí lepší výkon jako opilý než jako střízlivý. Scenérie jsou nádherné, ale i když malířka se svým dědečkem má své kouzlo, jako by patřila do jiného filmu. Nevím, je to asi jeden z filmú, které hlodá zub času.

To nejsi Ty (2014)

Až na trochu rozvleklý začátek vynikající film a myslím, že díky Emmy. Trochu mi to připomnělo Nedotknutelné , ale jen než mi došlo, že je to trochu o něčem jiném. Jako by příběh nemocné Kate nebyl to hlavní, co ve filmu sledujeme. Jako by život Bec byl nenápadně a nenásilně měněn vztahem s Kate. Byly to silné emoce, lehce kořeněné jemným humorem. A i když začátek byl jako vystřižený z hollywoodské červené knihovny, i když jsem trochu nevěřila, všemu, co Kate řekla, přesto na mě film zapůsobil hlavně tím, jak skončil. Je to vůbec reálné, že může o životě nebo smrti rozhodnout někdo, kdo není blízký příbuzný ? Jen v Americe nebo i u nás ?

Prodloužený víkend (2013)

Myslím že moc dobře napsaný scénář a výborná režie . I když herci v hlavních rolích mi moc nesedli, teda až na toho kluka, tak je v tom filmu něco, co mě dostalo. Nádherné záběry, které jako by si hlavní hrdiny vychutnávaly, výtečná kamera a ještě něco, co není vidět, ale jen cítit. Bohužel Kate nepatří k mým oblíbeným herečkám, a tak jen 4 hvězdy.

Schůzka naslepo (1987)

Komedie mě sice pobavila, ale nemohla jsem se zbavit pocitu, že toho chlápka přece znám a že se určitě nejmenuje Walter, ale David . Prostě opět úžasně vtipný Bruce. Ale co u mě fungovalo v Moonlightingu, už nefungovalo tady. Jedenkrát stačilo.

Až vyjde měsíc (2012)

Byl to první film od Adersona, který jsem viděla a zanechal ve mně rozporuplné pocity. Příběh se mi líbil, zpracování už méně. Jelkož jsem to viděla v originále s anglickými titulkami, myslela jsem si, že mi třeba něco uniklo. Tak jsem si film pustila znovu abych si byla jistá. Některé scény neměly chybu a taky výkony obou hlavních herců byly nadprůměrné. Vadil mi ten pán, co dokumentoval počasí ( zbytečný ), Suzyini bratři ( nic neříkající, bez výrazu ), podivný vztah Suzyiných rodičů (ten jsem teda vůbec nepochopila ) a skauti, to je teda kapitola sama pro sebe. Beru to,že to byla komedie, ale až taková karikatura mi připadala přehnaná. Nevím, možná čerpal autor z vlastních zkušeností, možná to tak v Anglii bylo, ale já si skauty představuju jinak. Na druhé straně, Sam byl asi výtečným představitelem opravdového skauta... Některé scény jsou nezapomenutelné, např. rozhovor šerifa se Samem, kdy mu nalévá pivo. nebo nádherné náušnice, které Sam pro Suzy vyrobil. Ale jako celek mi film připadá nedotažený. Hezký zážitek byl pro mě vidět Bruce s vlasama !

plakát

Měsíční svit (1985) (seriál)

Už před 20 lety mě Bruce Willis uchvátil svým komediálním uměním, určitě bych mu tenkrát nehádala budoucnost drsňáka. Asi to mezi ním a Cybill jiskřilo i mimo film, jinak si nedokážu vysvětlit ten super pocit při pohledu na ty dva. Po letech jsem seriál shlédla znovu a opět nezklamal. Je pravda, že některé scény ( rádoby akční ) musíme brát s nadhledem, ale i tak je to jeden z mála amerických dobrých seriálů, které vyčnívají z průměru. Bruce je v některých dílech prostě neodolatelný...Sice není sexy na první pohled, ale tím vodopádem vtipných narážek si myslím získá srdce každé ženy. Mé si získal hned prvním dílem.Jen by mě zajímalo, jestli scénář pečlivě dodržoval nebo si sem tam něco přidal. Skoro se mi chce věřit, že se na scénáři i podílel. Je pravda, že ne všechny díly jsou podařené, ale v každé řadě mám 2-3 oblíbené. Myslím, že míra úspěšnosti je přímo úměrná času hlavních hrdinů stráveném v určitém dílu. Díly, kde vystupují jako hlavní hrdinové Viola a Di Pesto, velmi silně pokulhávají a pro mě jsou bezcenné. Je vidět, že se tvůrci snažili seriál jaksepatří natáhnout, ale možná by bylo lepší, kdyby natočili o 10 dílů méně. Na druhé straně třeba poslední díl byl opravdu pecka tím, jak vlastně skončil. Klobouk dolů za elegantní vyhazov seriálu z televize....Jako třešinka na dortu jsou pro mě díly, kde Bruce zpívá ( a že jich je...) Jednoznačně nejlepší díly jsou My fair David, 3 díly se Samem, a ten inspirovaný Shakespearem. Mladší generaci možná překvapí 1 díl vysílaný ve 3D.

Neznámý svůdce (2007)

Váhala jsem mezi 2 a 3 hvězdami. Ale i když miluju Bruce skoro ve všech filmech a Halle mám taky ráda, jenom oni dva to nemají šanci utáhnout. Slabý scénář i režie, nebo prostě všechno dohromady...nevím. Některé scény jsou nádherné, jiné vtipné, Bruce je neodolatelný, ale to je hodně málo na dobrý film. Jako celek působí rozvláčně, děj se odvíjí podivně ,až moc pomalu, stačí vidět jednou...

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014)

Film mě úplně dostal a ani nevím čím. Zdálo se, že to bude slaďák a on to vlastně i je, i když se tváří jinak, ale po shlédnutí jsem měla pocit, že to bylo doopravdy. Představitelka Hazel byla neskutečně výborná a asi o ní ještě uslyšíme.. Gus byl tak jemný, chytrý, vtipný ,krásný, až možná příliš.Podobných filmů o rakovině bylo natočeno spousta, ale tento se mi zdál něčím výjímečný. Možná to bude přístupem hlavních hrdinů k okolí, hodně se mi líbila postava Isaaca a taky rodiče byli sympatičtí. Taky oceňuju nápad se spisovatelem, dost originální.Je fakt, že je to hodně emocionální, probrečela jsem půlku filmu, ale určitě stojí za to film vidět !