Můj pes Skip (2000)
Přestože mám ráda filmy o dětství a s psím hlavním hrdinou, tento mě moc nezaujal. Možná na tom závisí momentální rozpoložení mysli, možná bych měla film vidět znovu, ale mně to připadlo moc kýčovité a jakoby dělané v Hollywoodu podle receptu vraž do toho malého kluka co nemá kamarády, jeho psa a válku ve Vietnamu...úspěch bude zaručen. Jako příběh ujde, každý si tam jistě najde něco pro sebe.
Bosé nohy v parku (1967)
Přímo vynikající komedie, kterých v Americe natočili zatraceně málo. Z té doby možná Někdo to rád horké. Byla jsem překvapena Redfordem, protože o jeho hereckých kvalitách jsem občas pochybovala. Je pravda, že hraje druhé housle, ale statečně a dobře. Jane je prostě úžasná a to ještě nedokážu ocenit všechny její kvality, jelikož nejsem chlap...
Vražedné spolčení (2014)
Přímo neuvěřitelný film. Tak silně emocionálně napjatý téměř bez přestání, to se hned tak nevidí. Držela jsem holkám palce do poslední minuty, a pořád mi ještě nedochází, jak k tomu došlo. Prostě tomu nemůžu uvěřit, že něco takového se mohlo stát. Stačilo málo a všechno by dopadlo jinak. Obě herečky fascinující výkon !
Hačikó - příběh psa (2009)
Moc pěkný příběh opravdové lásky. Je to k neuvěření, že je dokonce pravdivý. Ale na to, aby Hačiko utáhl celý film, asi neměl. Akita je prostě individualista a moc mu nesedí komunikace s kýmkoliv. Film je podle mě příliš dlouhý , má prázdné pasáže,a občas zbytečné dialogy. Nemůžu si pomoct, ale Bima už asi nikdo nikdy nepřekoná.
Šéfkuchař na grilu (2014)
Tak nevím, dlouho jsem váhala s komentářem, abych si film nechala uzrát, ale nestalo se bohužel vůbec nic, Laciný příběh, který má možná dobrý začátek, ale to je asi tak všechno. Nemám moc ráda filmy o jídle a v tom to asi bude. Radši se dívám na přírodní než talířkové scenérie.A ten zbytek mi připadal dost kýčovitý, nemůžu si pomoct. Bývalá manželka, která se pořád usmívá, syn, který všechno chápe, přítel, který pomáhá...Láska na kari mi připadne mnohem zajímavější.
Válečný kůň (2011)
Pro mě příliš rozvláčné, neosobní. Z herců mě nezaujal nikdo natolik, abych s ním děj prožívala a fandila mu. Některé historky byly příliš infantilní, některé spíš úsměvné...Možná bych i uvěřila tomu, že se nějakému koni podaří přežít čtyři roky útrap. Ale takový kůň by byl kost a kůže, bohužel ve filmu byl pouze zablácený. Scéna se zapletením do ostnatého drátu byla možná povedená, ale proboha proč si maskéři nedali víc práce s tím koněm? Nebyla na něm vidět jediná tržná rána. Doufám, že se pan Spielberg poučí a příště si zvolí téma, které mu sedí víc.
Komisař Moulin - Komisař Moulin: Zakázané město (1996) (epizoda)
Jeden z mých oblíbených dílů, možná že jeden z posledních. Chytrý scénář, kritika policie( jako téměř vždy s Moulinem ),příjemní herci. Myslím, že tento díl patří k nejlepším , které Yves režíroval. Jen věčná škoda, že už se tam neobjevila milá Natacha.
Láska na kari (2014)
Velmi příjemná odpočinková komedie, u které jsem doufala, že bude něco víc. Děj se odvíjel odvážně, neotřele, křehce asi do půlky filmu. Velmi působivé herecké výkony všech čtyř hlavních představitelů, vtipné zápletky a především nádherné francouzské scenérie, už jsem jásala, ale předčasně. Po půlce mi příběh připadal lehce předvídatelný a občas hloupý. Proč by se Hassan toulal po nocích Paříží, když pořád myslel na Margaritu ? Takže pro mě ubrat asi půl hodiny a ozvláštnit něčím překvapivým a byly by hvězdy 4...( i když ne Michelinské ). P.S. Nepatřím k lidem, kteří si fotí hezky naaranžované jídlo v restauraci, takže tyto pasáže mě nebraly.
Zmizelá (2014)
Stále váhám mezi 3 a 4 hvězdami, příběh byl ze začátku rozvláčný, postupně ale začal být víc než zajímavý a vyvrcholení to teda stálo za to. Dost mi vadila kamera, která neustále těkala mezi rozostřením a zaostřením, nepochopila jsem důvod, proč tomu tak bylo, zbytečně mě to odvádělo od příběhu. Podle mě stojí celý film na výjimečném scénáři a výkonu Rosamundy. A závěr, ten teda diváka dostane se vším všudy. Ještě dlouho ve mně zůstal mrazivý pocit z toho, co se vlastně stalo...Určitě to stojí za shlédnutí, ale celkem vzato, Fincher mě trošku zklamal.
Lassie se vrací (1943)
Můj oblíbený "psí" film. Nevím, jestli je to tím, že je mu už přes 70 let nebo je tam něco typicky americky podbízivého pro širokou diváckou obec, ale já mám o trochu radši Bima. Herci jsou výborní, oba Carracloughové asi vyčnívají nad ostatní, ale každá malá rolička je zahrána s citem a precizností. Knižní předloha je vynikající a film opravdu nezůstává pozadu. Popravdě není mnoho filmů tak starých, které přežily až do dnešních dnů a neztratily nic ze své působivosti.