Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (935)

plakát

Dunkerk (2017) 

Na Dunkerk jsem byl hodně zvědavý. To téma je hodně silné a zásadní, je dobře, že se ho Nolan chopil zpracovat. Bohužel k tomu podle mě nezvolil nejvhodnější pojetí. Respektive nejde až tak o obrázky - ty jsou uchvacující a dechberoucí často, ale mám na mysli spíš tu chladnou bezemoční atmosféru, kterou ve mě film vyvolává. Nolenovou optikou se díváme na operaci Dynamo jako přes silnou skleněnou desku. Tak silnou, že ve mě film nepozvednul jakékoliv emoci. Zřejmě to byl záměr, ale já u téhle válečné tématiky potřebuju vtáhnout do děje, potřebuju cítit emoce, příběhy, živočišnost. Tohle je na mě bohužel příliš sterilní. Vlastně podobné pocity jsem měl i u nedávného sledování opěvovaného Saulova syna. PS: Měl jsem tu čest se osobně účastnit demonstrace na Letné proti Babišovi a tak vím, že 400 000 lidí už je nějaký dav - čili plná Letná například. Tak mi tady těch vojáků na plážích přišlo nějak pomálu trochu - nemělo by jich tam být víc? Už třeba 100 000 je vyprodaný plný Strahov.

plakát

Hra o trůny - Dračí kámen (2017) (epizoda) 

To co tam udělali kadeřníci s vlasama těm klukům - vojákům Lanisterů u ohně s Aryou je na facku - vypadají jak banda buzerantů co se chystá na večírek. Copak takhle vypadají vojáci během tažení, několik týdnů na cestách? A zatímco s rebelujícího chytrého vtipného trpaslíka se pomalu stává nudný, úslužný a hloupý vazal, žezlo krále vtipných hlášek přebýrá definitivně Ohař - a to i přes tu svoji pernamentní nasranost. "To mám fakt kurevský štěstí, že jsem skončil s bandou uctívačů ohně..." Takže za mě velice slušný rozjezd série. Mimochodem vy co dáváte  úvodním epizodám sérií tradičně tři hvězdy max, "protože tu nebyl žádný "epický moment" tak asi nechápete, že epickým momentům musí pžedcházet nějaká příprava. GOT není prostě jen o epických momentech a vy jste prostě rozmlsaní rozmazlenci - měli byste asi koukat raději na něco jiného a epické momenty hledat jinde.

plakát

Hra o trůny - Drak a Vlk (2017) (epizoda) 

Bacha Spoiler!!! Epesní závěr sedmé série pod taktovkou největšího principála seriálu Vládi Furdíka je opravdu rozmrdávací v každém slova smyslu - pecka jak cyp!

plakát

Hra o trůny - Válečná kořist (2017) (epizoda) 

Ten Bran je čím dál divnější a protivnější. Tříokou vránu bych nechal raději dělat Hodora... Jinak trochu nechápu ten rychlý transport z Dračího kamene. Daenerys letěla na drakovi, to chápu... A Tyrion a dotrackové letěli airbusem?  :-))  PS: pane Psychor - já nevím, jestli chtěl Jamie sekat hlavu drakovi - spíš chtěl zabít Daenerys řekl bych  ;)

plakát

Hra o trůny - Za Zdí (2017) (epizoda) 

Geniální epizoda. Ohařovy hlášky posledních sérií z něj dělají nejzábavnější postavu seriálu (přesto, že je furt nasranej). Výměna Tormund -- Ohař patří k těm nejvtipnějším celého GOT.  A Noční král v nejlepší formě.

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) 

Úvodní nástup Konga plus úvodní nástup Konga č. 2 jsou vskutku epesní až geniální. Bohužel to co se děje potom už je lehce slabší - škoda. Nejslabším článkem jsou defuckto lebkouni samotní, poněvadž jsou tak nereální až jsou z toho trapní. Jinak velmi potěl nástup J.C. Reillyho a vlastně celé jeho další fungování. Toho chlapa začínám mít v oblibě čím dál víc. Jako celek rozhodně potěšilo a ukojilo mnohem víc, než téměř nekoukatelná "bombastická" verze pána prstenů...

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) (seriál) 

Od dob Akt X mě asi žádný krimi seriál tak nevtáhnul jako tohle. Vlastně jsem to našel hlavně proto, že jsem nedávno viděl Zažít Woodstock, kde byl J.Groff v roli hlavního organizátora festivalu naprosto fascinující. Pravda v roli agenta Forda mě už okouzlil trochu méně, nicméně seriál jako takový nikoliv. Nemá smysl tu hýřit superlativy, tak bych jen vypíchnul drobné vady na kráse. POZOR SPOILERY!!! Především je to občasné přílišné (až zbytečné) soustřeďování se na soukromí agentů, na úkor zkrácení času pro samotné výslechy vrahů, nebo vyšetřování. Což je škoda. Byť samozřejmě chápu snahu tvůrců naznačit divákům, že skloubit práci na kriminálce s rodinným životem není žádná prdel - leč i tak k tomu postačila polovina celkového času. Fordovu partnerku z první série bych vykopnul rovnou - ta namyšlená kráva mi lezla jen na nervy. Psycholožka Wendy mi na nervy až tak nelezla, ale taky nijak neoslnila. Ženský element je sice v ústředním trojúhelníku přínosný, nicméně Anna Torv není ani Jodie Foster, ani Gillian Anderson. Přijde mi, že má nulové charisma na rozdíl od jejích mužských protějšků. Ta role mohla být obsazena někým zajímavějším. A lesbí románek sice její chladnou postavu trochu polidšťuje - ale koho to vlastně zajímá? Tenhle seriál je o něčem jiném. Jinak jen nadšení a radost. Vrahouni jsou vypiplaní téměř k dokonalé podobě a zahraní famózně. Nejvíc Kemper, Manson, Berkowitz, Speck, Brudos... Bohužel podle nejnovějších informací se třetí série nedočkáme - údajně pro malou sledovanost?!? Což opravdu nechápu. No přesto budu tajně doufat, že by snad přeci jen...

plakát

Myšlenky zločince - Hell's Kitchen (2017) (epizoda) 

No jasně - tým se dozví, kde se asi skrývá předpokládaný vrah až dvaceti lidí a na místo dojede jen jedno auto behaviorálů = 4 lidi. Do té doby po vrahovi pátralo celý město. Nikde žádný komando těžkooděnců, zásahovka, nic. Objeví poklop - vstup do podzemí - co napadne chytrou Prentisovou? "Rozdělme se!"   :-))  Takže do podzemí lezou dva lidi - jeden chlap a 40ti kilová baba. Slezou dolů a zase:  "rozdělme se!"   Ty vole!!! Unesenou najde baba, chlap jde sám jedinej prozkoumávat podzemí, kde se skrývá nebezpečný sériový vrah. Hmmmmm... Samozřejmě si s sebou nevezmou ani pořádný světlo, ani kameru, nebo brýle na noční vidění, cokoliv. To jako fakt? Podobná scéna v kultovním Mlčení jehňátek ovšem dávala smysl - Starlingová pachatele objevila náhodně sama a šlo o čas. Tady ale věděli přesně do čeho jdou už předem. Takže zásah tímhle způsobem tu vyznívá tak naivně a debilně, jako by scénář psalo desetileté dítě, které nemá o práci policie vůbec žádnou představu. Ale dobrá, stane se, jedeme dál.

plakát

Myšlenky zločince - Spencer (2017) (epizoda) 

Nápad s Reidem je celkem kongeniální tah scénáristů. Seriál to hodilo na chvíli někam  trochu jinam. Byť mi toho chudáka začíná bejt už i líto, pořád vychytává nějaký poděly.

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Tak přátelé já to mám zas trochu naopak všechno. Když se v roce 2003 kolem prvního dílu strhla slušná pirátská mánie, tohle všechno šlo nějak kolem (mimo)mě. Nadšení jsem tehdy nesdílel. Dvojka mě zaujala už trochu víc, ale pořád nic moc. Série mě začala skutečně bavit asi až od trojky. Čtverka bez Legolase a jeho blond pipiny potěšila neméně a po pětce mě to teprve chytlo dokonale. Po maratonu celé série v roce 2020 beru na milost i první dva díly. Ale abych se vrátil k Salazarovi. Film obsahuje hned několik scén, které jsou vskutku nazapomenutelné. Hned úvodní scéna s bankou je solidní nářez.Milé překvapení je role starosty, v níž jsem správně identifikoval Bruce Spenceho, známého z Návratu krále jako Sauronova ústa ;) Dále gilotina, Salazarovy "plovoucí" vlasy, omlazený Jack a jeho geniální vyjebávka se Salazarem obratem lodi v pekelném trojúhelníku a samozřejmě velké finále s rozevřeným mořem a jízdou na kotvě. Co se týká závěru (v podstatě v tomto případě uzavření jednoho velkého sériového příběhu, ať už bude další pokračování či nikoliv), tak je to asi nejromantičtější závěr velké dobrodružné série co jsem viděl a přesto jsem naprosto spokojen - srovnáno třeba s koncem Pána prstenu, Hobbita, Game of Thrones, tady je ten závěr relativně krátký, nenucený spíš jen tak jakoby mimochodem, ač v podstatě šťastný, není plačtivý, srdcebolný ani přeslazený (jako v LOTR) ani překombinovaný a problematicky přijmutelný (GOT). Je tak prostě akorát. Těžko nepochválit vynikající hudbu, která sice často variuje původní téma, leč zároveň přináší i spoustu nových zajímavých témat. Nevýrazné duo mladých a nesnesitelnou drzou emancipovanost přechytralé hvězdářky, která je občas na facku, (bohužel častý nešvar současných mladých hrdinek) jsem ochoten vůči těmto převažujícím drtivým kladům odpustit.