Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (499)

plakát

Vedlejší účinky (2013) 

Soderbergh mě dostal, už to vypadalo, že se z filmu stane velká kritika "bezohledných" farmaceutickým firem, ale Side Effects se začali stáčet jiným směrem a doručili výborný překvapující příběh. Vedení herců a režie jsou opět perfektní, Soderbergh dokázal už po několikáté se vyjádřit k důležitému problému v srozumitelném a přijatelném hávu.

plakát

Pod kupolí (2013) (seriál) 

Sice to sám Stephen King posvětil, ale to nezmění nic na tom, že je to další bezkrevná adaptace dobré knihy, další seriál, jehož největší ambicí je "neurazit", všechny zajímavé věci okleštit a na televizi vypustit ty nejschématičtější postavy, které si dokáže divák představit. Nestojí vůbec za shlédnutí.

plakát

Pomsta mrtvého muže (2013) 

Plýtvání režisérského a hereckého talentu na nezajímavou zápletku, nic víc nic míň. Koukat na Colina Farrella se neomrzí, ale obsadit ho do role člověka s inženýrským titulem je myslím stupidní už od prvního pohledu, stejně tak Terrence Howard tam dle mého nezapadl uplně dobře. Rapace potrvzuje herecký talent, její hollywoodská transformace myslím proběhla obstojně a opět potěšila výrazným výkonem. ....jméno té úžasné francouzské písničky je ZAZ - Eblouie Par La Nuit.

plakát

Zlomené město (2013) 

Broken City není špatné, je to relativně komornější a osobnější, ale zápletka je opravdu ta nejneoriginálnější, která může být. Tenhle film měl být natočen bez kompromisů, z filmu je cítit, že kompromisy tam jsou. Kdyby to bylo temnější a brutálnější, fungovalo by to úplně parádně, takhle je to jenom průměr.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Hlava nebere jak se do takového filmu mohlo dostat tolik hvězd, aspoň od Seana Penna by divák očekával, že si scénář přečte před tím než svolí hrát v takové blbosti. Emoce Fleischer cpe do míst kde vůbec nefungují, přestřelky se "snaží" být efektivní, všichni herci jsou předabovaní a Gosling má skoro až "plyšový" hlas s prominutím. Penn se do své role pořádně položil, to určitě ano, ale jeho digitální obličej vypadá opravdu hrozně. Celý film je prostě sterilní až to bolí.

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Nebýt Bosse asi by to bylo považováno za revoluční projekt, jenže Boss byl jenom takový "lokální" politik, tady Kevin Spacey intrikuje a manipuluje v největším powerhouse světa jménem Washington. Na House of Cards je vidět ta finanční i tvůrčí svoboda, co by sofistikovaný divák více chtěl než úžasné tvůrce, kterým nebrání cestu všechny ty stupidní překážky jako u celonárodních TV, tam se nic kloudného už momentálně nevytvoří. Ta kamera je prostě parádní, Fincherův minimalismus se táhne celou sérií a Spacey nemůže mít jakoukoli konkurenci na TV obrazovkách, je to přece jen oscarový herec. Začátek roku začal nadpozemsky, potěší zpráva, že Netflix opravdu nechá natočit druhou řadu.

plakát

Kličko (2011) 

Jak už tady někdo poznamenal, dokument se hodně zaobírá těmi několika málo porážkami, které Kličkovi pocítili, zapomíná na to nepřeberné množství jejich vítězství. Takže divák by si měl připomnět i jejich nejslavnější okamžiky, třeba na wikipedii. Dokument jde jinak dostatečně do hloubky, ukazuje jejich vývoj, tréninky a psychologii. Ukazuje se že jsou to lidé s velkou disciplínou a lidé chytří, už dlouho je známo že Vitalij se angažuje politicky a celkem mu to jde, ale jak sám poznamenal, hodně ho to stresuje. Oba se jsou velice sympatičtí.

plakát

Argo (2012) 

Argo je natočené s přehledem, nepouští se do žádných kontroverzí a zákonitě je univerzálně oblíbeno, což je jedna z věcí, kterou nemám rád, je z toho cítit snaha natočit něco "nezávadného". Argo je prostě výborně zrežírované, avšak s ne tak silným emocionálním dopadem jako Zero Dark Thirty. Affleck pojímá filmy jinak, víc diplomaticky, méně sugestivně, než Kathryn Bigelow. Tady už více či méně záleží jenom na vkusu samotného diváka, mě je přístup Bigelow ale mnohem blíže, protože to pro mne má větší hodnotu.

plakát

Chladnokrevný (2012) 

Natočené je to více než slušně, Ruzowitzky umí vyprávět a Deadfall dokáže vtáhnout spolehlivě, veškeré dění je zahalené sněhem a pořádnou chumelenicí. Samozřejmě scénář není nic světoborného, ale samotné charaktery jsou dobře prokreslené a Bana, Wilde, Spacek je výborná herecká trojice.

plakát

Země naděje (2012) 

Relativně dobrý zvrat v ději nezachrání ten fakt, že charakterová proměna Matta Damona je prosté ne-uvěřitelná, možná už tím, že Damon prostě nedokáže hrát "zlého" kapitalistu, takže nebylo ani co měnit. Van Sant je dobrý režisér, takže tam je pár nuancí, které zaujmou, ale film sám o sobě toho prostě nemá moc co říct, až na lacinější emocionální hru. Aspoň teďka už vím od Damona, co přesně znamenají "FUCK-YOU MONEY".