Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (324)

plakát

Slečna Kicki (2009) 

Ta náznakovost, nevyslovenost, ty jsou na tom nejlepší. Plus Tchaj-wan <3 Ideální na cestu letadlem z Asie.

plakát

Přihrávka (2016) 

Souhlasím s tím, že filmově to nijak objevný není, ale ta hra jako taková je výborná. A Russell Tovey jakbysmet.

plakát

Late Night (2019) 

Jak mám Emmu Thompson rád, tak tohle u mě neobstálo ani jako zábava při dvanáctihodinovém letu.

plakát

Dokud se tančí (2019) 

Jeden z mála filmů, o kterým jsem dlouho věděl, chtěl jsem ho vidět, ale nebylo kde. Tak až letošní Mezipatra. Šel jsem na to bez očekávání a - líbilo se mi to hodně. Trochu asi taky pomohlo, že Gruzii mám tuze rád a film ji zachytil (včetně jídla!) pro mě výborně. Neotřelý téma, báječně zahraný (Levan Gelbakhiani!!), skvěle natočený (viz ten dlouhej záběr na svatební párty, jak kamera prochází místnostmi a přitom zabírá Meraba... nebo to rozednívání po jiný oslavě, kde Merab tančí v paruce pro Irakliho, na krásně zakomponovanou pecku Honey od Robyn, jó, to jsem měl úplně husí kůži!). A ten soundtrack! Jako jo, někdo může lamentovat, že scénář se nevyhne pár klišé, některý postavy jsou takový prkenný, ale tenhle film o tomhle tématu a v týhle zemi, to je potřeba hodnotit trochu z větší šířky. Je úžasný, že takovej film vzniknul, i když to neměl lehký (a nemá to lehký, hodně mě mrzí ty násilnosti kolem premiéry filmu v Tbilisi a Batumi v těchto dnech...). A pokud Levan Akin říká, že film začal dělat v reakci na (násilně rozprášenou) první pride v Tbilisi v roce 2013, tak klobouk dolu a držím jim palce. PS: Přesto všechno mě to úplně nalákalo, abych se tam zas vypravil!

plakát

Špindl (2017) 

Disclaimer: pustil jsem si to kvůli Davidovi Gránskému. Netflix moc dobře ví, na co koukám, tak mi to nabídnul :-) A nakonec tam bylo pár vtipnejch momentů. A nebylo to celkově tak příšerný. Když od toho člověk nic nečeká a vidí to po pár pivech...

plakát

Something Like Summer (2017) 

Lepší, než jsem čekal. Jako do topky si to nedám, ale příšerný to v žádným případě není. Neokoukanej cast je easy on the eye a film i přes svou délku celkem šlape, za mě pohodovej podzimní večer. A musím zase opakovat, že považuju za luxus, když si můžu vybírat mezi lepšími a horšími queer filmy, takže jsem rád i za tenhle. A dycky bude někdo, kdo podobnej příběh vidí poprvý, koho to pobaví, osloví... A to u queer filmů pořád není málo. PS: Pokud si nejdřív pustíte trailer, tak se pak budete u filmu asi nudit :-)

plakát

Roky a roky (2019) (seriál) 

Z námětu mrazí, ano, začátek (respektive trailer) člověka naladí, ale pak se to záhy rozplizne, škoda. Očekával jsem politicko -společenskej thriller z budoucnosti, ale vyfasoval jsem soap operu.

plakát

Yesterday (2019) 

Na tohle jít do kina byl omyl. Držela to nad vodou Kate McKinnon, která snad hrála sebe, a sweet Ed Sheeran.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Tak tohle mě minulo jak Thanosova pravačka. Nejsem si jist, zda by pomohlo, kdybych viděl aspoň nějakej film ze série, kterou to završuje.

plakát

Esteros (2016) 

To bylo trochu zklamání, těšil jsem se asi příliš, ale nudilo mě to. Jak tu píšou už jiní, téma neobjevné, stopáž dlouhá, nad vodou to pro mě drží exotická a krásná krajina. (Na druhou stranu je skvělý, že se takhle můžeme přehrabovat tím množstvím filmů s gay tematikou a dovolit si nad některými ohrnovat nos!) Kdybych měl z jihoamerický kinematografie vybírat, rozhodně větší terno pro mě byl skvělej Plan B (2009!), originální Hoje Eu Quero Voltar Sozinho (2014) nebo překvapivě vyspělej debut Contracorriente (2009) a z novějších snad ještě Mi mejor amigo (2018), kterej mi náladou a prostředím připomínal Esteros asi nejvíc.