Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (584)

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

A-team jsou G.I. Joe letošního roku. Digitální bordel, hlášky, perfektní herecké obsazení a svižná akce v dokonalém poměru s debilním dějem se prostě jen tak neomrzí, zvlášť když za vás kope Sharlto Copley.

plakát

Ať vejde ten pravý (2008) 

Celkem povedený film, ale jeden z mála, kde si myslím, že by americký remake mohl dopadnout ještě lépe, kdyby zvýšili věk hlavních hrdinů, ponechali vynikající soundtrack a protáhli to temnějšími filtry.

plakát

Auta (2006) 

Jedna z mých nejoblíbenějších Pixarovek, jejíž počet zhlédnutí se u mě šplhá snad už i k dvojciferným číslům. Film obsahuje neuvěřitelné množství podařených gagů, které by normálně vystačily hned na několik animovaných filmů u jiných studií. Přestože se po příběhové stránce jedná o naprostou klasiku, Pixar si mě i tak omotal kolem prstu a já se zaujetím sledoval klasický přerod Bleska. Všemu tentokrát pomáhá i dokonalý český dabing (hlavně Macháček neskutečně potěšil), který se neskutečně povedl a dokonce mě zaujal více než původní znění. A to už je co říct.

plakát

Až tak moc tě nežere (2009) 

Klasická romantická komedie, která svou předvídatelnost vynahrazuje partou sympatických herců. Ničím jinak se však od současného žánrového standartu neodlišuje.

plakát

Babylon A.D. (2008) 

Škoda šílených producentských tahanic a absolutní nekomplexnosti filmu. Atmosférický "český" úvod vystřídá naprosto béčková prostřední půlka (byť honička na sněžných skůtrech naprosto vede), která po výborné přestřelce na ulici vyvrcholí v rádoby filozofický konec s pokusem o přesah. To vše stále v rámci béčkové sci-fi, která vykrádá většinu lepších sci-fi poslední doby a mixuje je s Dieselovskou poetikou XXX. Diesel hraje přesně to co mu svaly zarostlá mimika dovolí, Mélanie Thierry je potom v roli "vykupitelky" lidstva víc než sympatická, ale na Michelle Yeoh prostě nemá :). Body na víc za smrt Gorského a poslední větu. 60 %

plakát

Baekyahaeng (2009) 

Na režijní debut rozhodně precizní práce a nic moc se nedá vytknout ani hereckým výkonům. White night tak zaostává jedině co se týče scénáře. Celkový příběh je totiž neskutečně překombinovaný a i hodně špatně vystavěný, protože takhle předvídatelný a průhledný film se jen tak nevidí. 70 %

plakát

Banksy: Exit Through the Gift Shop (2010) 

Hodně Opulentní Arogantní Xenocentrismus v podání Thierryho Guetty aneb nejzábavnější a nejlépe provedená filmová hříčka posledních několika let. Banksy obstál jako pouliční umělec, jako filmař i jako loutkař.

plakát

Barbar (2009) 

Odin na počátku konce nebo na konci začátku? Ustoupila doba temna světlu kříže nebo jsme se jen naučili vidět ve tmě? A jaké bohy jsme stvořili silnější? Ty, ve které věříme nebo ty, kterých se bojíme?

plakát

Batman navždy (1995) 

Jim Carrey to ještě tentokrát zachránil... Dalšímu dílu už neměl kdo pomoct.