Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (584)

plakát

Interstellar (2014) 

Ještě dva dny zpátky bych nevěřil, že Zimmer ještě dokáže složit tak strhující a perfektní soundtrack. Ještě dva dny zpátky bych ale taky nevěřil, že Nolan zvládne natočit zbytečný a průměrný film. No a vida.

plakát

Ten třetí (2013) 

Těžko vysvětlit krásu a krutou upřímnost zdánlivě neupřímného filmu někomu, kdo se nikdy neschoval za nějakou svoji postavu.

plakát

Celeste a Jesse navždy (2012) 

Sympatičtí herci táhnou celkem zajímavý indie film, jehož hlavní a bohužel dost zásadní chybou je fakt, že se nedokáže rozhodnout, jestli chce být spíš komedií, romantikou nebo dramatem. Výsledný mix je tak od všeho trochu, ale jako celek moc nefunguje. Což je škoda, protože potenciál to má ve všech rovinách, ale snaha svézt se po módní vlně podobně laděných filmů v tomhle případě vyzněla spíš do prázdna.

plakát

Adult World (2013) 

Skoro všechny ty postavičky jsou papírově strašně fajn, co na tom, když nejotravnější je ta hlavní, která je v podstatě v každé scéně. A že to chce hodně úsilí, aby mi něco otrávilo Emmu Roberts. Jinak fajn oddechovka, která se ale chvílemi bere až moc vážně, dost často šustí papírem a je až moc "vychtěná" a natahovaná na to, aby byla třeba dalším Přízračným světem. Obsazení je ale v rámci možností daných scénářem příjemné a některé situace sympaticky bizarní.

plakát

Salinger (2013) 

Síla Salingerovi osobnosti utáhne i většinu těch zbytečných hraných pasáží a fakt, že je to místy stejně (a v případě dokumentu i nepatřičně) citově vyděračský jako některé "oscarovky" ze stáje Weinsteinovic sourozenců. I tak ale díky tématu prominete často velmi nekošer servírování faktů a celkovou roztříštěnost a nesoudržnost.

plakát

In Your Eyes (2014) 

Skvěle vybraní herci utopení ve scenáristické i režisérské průměrnosti. Z takhle zajímavého nápadu se určitě dalo vytřískat mnohem víc.

plakát

Osm a půl (1963) 

Rozhodně jeden z nejvíce "sexy" filmů. Ať už mistrovskou režií, krásnou kamerou či hereckým obsazením. Naproti tomu ale disponuje řadou zdlouhavých pasáží, kterými kromě všudypřítomného sexappealu začíná místy prosakovat i natahovaná nuda. Jako celek to ale, i díky těm několika scénám, které tnou do živého, stále funguje.

plakát

Dorian Gray (2009) 

Naprosto zbytečná adaptace, která je kupodivu tím zbytečnější, čím víc původní předlohu mění a (dez)interpretuje.

plakát

Fish Story (2009) 

Největší bizár co jsem poslední dobou viděl. No, možná nejen poslední dobou... Film, který se neustále vrství do sebe a který se samovolně rozvrství až finální montáží.

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Po výborné jedničce ani ne tak krok směrem vzad jako prostě jiným směrem. Po vzoru dvojek je to výpravnější a rádoby bombastičtější, ale ani přes vypiplanější trikovou stránku a množství davových "opičích" scén to více méně ve všech důležitých ohledech zůstává za jedničkou. Je to škoda, ale nutno podotknout, že celá úvodní "nákazová" sekvence má větší potenciál než film, který Úsvit planety opic provází, nehledě na to že by jí víc slušel i ten název.