Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Obsahy (3)

Fullsterkur

Fullsterkur (2018)

Island, situovaný na práh polárního kruhu, je jedinečně obeznámen se vztahem mezi silou a přežitím. Po stovky let byli muži a ženy vyzýváni k překonání drsného počasí a nekonečných zimních nocí rozvojem své vlastní fyzické i duševní síly – předávané z dob Vikingů a reprezentované zvedáním těžkých kamenů. Na ostrově, s něco málo přes 300 000 obyvatel, je i dnes stále vysoký počet největších světových silových sportovců, včetně Magnuse Ver Magnussona, Hafthora Bjornssona a Annie Thorisdottir vystupujících ve filmu. Fullsterkur vrhá světlo na rané kořeny silové kultury v regionu, od tradic Vikingů a ság až po životy současných strongmanů, ale i obyčejných farmářů a rybářů.

Seven Signs: Music, Myth & the American South

Seven Signs: Music, Myth & the American South (2008)

Hudebník J. D. Wilkes vyrazil s kamerou na cestu po mýtickém americkém jihu. Snažil se zde zaznamenat autenticitu, původ a sílu hudby, která odsud vzešla a stále zde má své kořeny - country. Zaznamenal různorodé příběhy a názory obyčejných lidí hrajících ve volném čase pro radost i profesionálních muzikantů. Svérázný dokument, který odhaluje, že na jihu Spojených států amerických se místy zastavil čas, a že nechat skrz sebe promluvit Boha či své vnitřní démony (není radno zaměňovat) může stále získat mýtické rozměry.

Bones Brigade: An Autobiography

Bones Brigade: An Autobiography (2012)

Po první skateboardové vlně z Dogtownu se zdálo, že tenhle sport pomalu ale jistě umírá. Z trosek zničených bazénů a skateparků ale povstala nová generace jezdců, která skateboardingu propůjčila tvář a z odcizených betonových parků ho vtáhla i do ulic a na malé rampy ve dvorcích domů. Stacy Peralta, dokumentarista a jeden z dogtownských Z-Boys, dal dohromady tým mladých talentovaných jezdců, který nezvratně změnil skateboarding, a v roce 2012 se k němu vrátil a věnoval mu celovečerní dokument, který si tahle parta rozhodně zasloužila.

Reklama