Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (37)

plakát

American Horror Story - Druhé ráno (2018) (epizoda) 

Předchozí díl mě bavil a navnadil na celou sérii. To se bohužel o 2. díle říct nedá. Nebýt zaměstnaná pytlíkem brambůrků, tak se při sledování seriálu nudím. Nic nepředvídatelného, nic šokojucího. Snad nám to bude v následujících dílech vynahrazeno (pevně v to doufám a přeci jen Cult mě zpočátku také neoslovil a následně začal nabírat na obrátkách).

plakát

Ghost Stories (2017) 

Filmu by vůbec neublížilo, kdyby byl o něco delší a vytvořil by se tak prostor pro dotažení jednotlivých příběhů. Všechny historky byly v podstatě založeny na stoupajícím napětí, které vyústilo v setkání s bubákem a náhle střih! a znenadání jsme se ocitli v úplně novém prostředí. Opravdu mě zklamalo, že chybí detailnější zpracování a celkový dojem z jednotlivých historek jsem měla poněkud pokažený. Ke konci filmu se dočkáme mindfucktwistu, který by málokdo předpokládal a strašně se mi líbila vzpomínka (?) na Goodmanovo dětství, která s nadpřirozenem neměla nic společného, ale dokázala nahnat husí kůži. K závěru už jsem tušila, jak to celé skončí, protože (krom jiného) je to také nejsnazší způsob, jak to všechno vysvětlit a zakončit. Tvůrci se do hororu nebáli zanést i dávku humoru, který mnohdy fungoval a patří mezi faktory, které v mých očích film posunují na vyšší příčku. Celkový pocit jsem po promítání filmu měla rozpačitý a hodnotím 3 a půl hvězdičkami.

plakát

Clona (2008) 

Celkově se mi film po příběhové stránce líbil a kromě ne (až příliš tolik) děsivé expřítelkyně nemám moc co vytknout. Na druhou stranu jsem ale původní japonský snímek neviděla, takže nemohu porovnat, jak si tento remake ve skutečnosti vede oproti originálu (dle odezvy ostatních uživatelů asi bídně). Avšak ze své současné zkušenosti dávám kladné hodnocení, i když je možné, že po shlédnutí originálu svůj názor pozměním.

plakát

Insidious: Poslední klíč (2018) 

Minulost Elise je určitě zajímavým námětem, který se ale nepovedlo vymalovat zrovna těmi správnými barvami. Chyběla pořádná atmosféra, lekačky nefungovaly a velké finále bylo sfouknuté nějak rychle, že jsem to sotva zaznamenala. Jedná se sice o slabší díl, ale pořád patří ke koukatelným duchařinám. Jestli je v plánu pokračováníl, tak prosím o trochu více snahy nebo slavná série Insidious úplně ztratí svou dobrou pověst. Avšak musím vyzdvihnout pěknou provázanost mezi všemi 4 díly, která mě potěšila. Dávám hezké 3 hvězdy.

plakát

Posedlá (2004) 

Nálepka horor tomuto filmu vážně nepřísluší - jde spíše o slabší drama.. Člověk neustále na něco čeká, ale ono se toho moc neděje. Herecký výkon také není nic převratného. Ale z nějakého důvodu jsem se k tlačítku vypnout neměla, tudíž hodnotím slabými 2 hvězdami.

plakát

Channel Zero - Candle Cove (2016) (série) 

Má to vymyšlený zajímavý námět, který diváky jistě navnadí, ale provedení pokulhává. Děj je strašně roztahaný a místy až nudný (stačilo by méně epizod). Většina postav mi je nesympatická (nemluvě o hlavním představiteli) a tudíž nemám chuť někomu fandit či naopak - takže v podstatě mi bylo jedno, jak to skončí. A ani závěr nebyl nijak dechberoucí. Děsivě nepůsobí tupě zírající děti ani příšerky (ačkoliv zuby pokrytá obludka mě zaujala - stále se však snažím přijít na význam těch zubů). Zatím jsem ze seriálu zklamaná, ale ještě dám šanci 2. sérii.

plakát

Amityville: Probuzení (2017) 

Hodně mě mrzí, že spousta scén z traileru se ve filmu vůbec neobjevila. Takhle byla hororová část postavená na pár stínech a skoro mrtvém bratrovi. Ale jinak se na to koukat dalo. Nebýt klamavé reklamy (a objevily se tam ty sakra dobré scény), tak bych možná svolila i k ochlup lepšímu hodnocení.

plakát

Flash - Zachránce Central City (2015) (epizoda) 

Zpočátku jsem byla zmatená, jestli jsem náhodou nějaký díl nepřeskočila a čekala jsem, že vysvětlení událostí, u kterých minulá série skončila, bude trošku zajímavější a rozšířenější. Z tohohle dílu mám akorát pocit, že i když v nějakém boji zvítězíme, tak nás to stojí velkou cenu..

plakát

Nemilovaní (2017) 

Film výborně znázorňuje absenci lásky, nenávist, chlad a bezútěšný života. Avšak při tak vysokém hodnocení jsem čekala něco víc, než jen smutný pocit nad životem, který někteří lidé jistě žijí. Chyběla mi nějaká dynamika příběhu. Zajímavé by bylo nějakou dobu aspoň pozorovat reakce hocha na nespory jeho rodičů. Bohužel mu bylo dáno málo prostoru a já se půl filmu kousala nudou, než jsme se přehoupli k pátrání. Neuzavřený konec je pro mě též neuspokojivý, ale ten ať už si přebere každý jak chce - můžeme se stále držet naděje nebo nad tím zlomit hůl. Příběh ve mě nic nezanechal a jestli je někdo rozhořčen nad mým neuspokojivým hodnocením, ať mi prosím tedy vysvětlí, co mi nejspíš uniklo - nebo prostě tohle jenom není můj šálek kávy, který bych dokázala ocenit.

plakát

Hráči se smrtí (2017) 

Velkou část filmu tvořily hlavně experimenty, což působilo trochu roztahaně, ale z hlediska medicíny to bylo zajímavé. Druhá část s duchy minulosti zaujala, ale že by byl člověk jak na trní, to se říct nedá. Je to škoda. Doporučila bych zkrátit část věnovanou experimentům a více si vyhrát s tou částí strašidelnou - zapracovat na vypjatých situacích a děsivých momentech. Nejvyvedenější scénka podle mě byla smrt Courtney - děsivé holčičky prostě fungují. A povedla se i scéna s Irinou ve výtahu (i když ta by se taky mohla lépe dotáhnout). Ale jinak celkově "strašení" bylo předvídatelné a ničím originální. Čekala bych, že smrt si vybere svou daň na více účastnících a aspoň závěr bude neuspokojivý. Prostě by to chtělo nějakou dynamiku, ale konečný pocit z filmu není zas tak špatný. Se snímkem z roku 1990 nemohu srovnávat, protože jsem ho ještě neviděla. Většina herců mi byla sympatická a s průměrným hodnocením v tomto případě souhlasím - 55%.