Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (943)

plakát

Síla vítězit (2015) 

Full Out, je označení posledního doskoku, při kterém gymnastky musí svůj doskok perfektně ustát. Tento příběh je možná trošku náctiletě natočený, nicméně je to opravdový příběh velké olympijské naděje Ariany Berlinové, která se po vážné nehodě, tvrdě a pracně propracovala znova na gymnastický olymp. Další věc která mne opravdu bavila, byl samotný závěr, až tam teprve zjistíte, jak si s vámi scénáristi pohráli a jak mistrně do filmu obsadili mnoho gymnastických star i hlavních aktérů příběhu. Všechny ovšem v úplně jiných rolích. Další z řady velmi povedených sportovních snímků! Spokojenost. A tady trochu faktů http://aplus.com/a/ariana-berlin-overcomes-accident-to-become-dancer-movie

plakát

Boogie Boy (1998) 

Cesta za lepším životem, je vystavena komplikací v podobě věrného přítele, který se nedokáže vymanit s démona drog. Velmi solidně natočený film, který je sice celkem předvídatelný, přesto je vcelku dobře koukatelný! Drogy a peníze, podrazy při kšeftech a nekompromisní cesta mafie za pomstou, to je asi ústřední motiv filmu, který je určitě dobrou volbou na zhlédnutí.

plakát

Tank (1984) 

Úsměvná dobrodružná komedie, která se trošku v nadsázce snaží zobrazit boj dobra se zlem. Šerif magor, si ve finále tím tankem zasloužil přejet, ale bohužel jde spíše o komedii, takže je to spíše taková zábava. Každopádně je to hezká podívaná na to, jak dokázal jeden muž natrhnout zadky všem zkorumpovaným strážcům zákona a jejich pomahačům.

plakát

Archa neviňátek (1993) 

Byla doba, kdy jsem tenhle film opravdu hodně sháněl. Dokonce jsem měl možnost hledat originální videokazetu v archivu Intersonicu, které sídlil v multikině Ládví. Prostě film nešlo sehnat a já tam tu vhs našel a i když šlo o jejich archiv a kopii měli mít, tak jsem ji z nich za nemalou sumičku dostal. Sláva Intersonicu byla pryč a tak na nějaké kazetě už asi nesešlo. Za 1500 korun jsem zaplatil převod z vhs na dvd a to jsem potom zapomněl v taxíku :-) A to už je tak 10-15 let :-) Naštěstí mne zachránila Prima Cool, která film uvedla ve svém programu a tak si ho dnes, po letech můžu úplně běžně stáhnout na netu :-) A navíc, po těch letech, to zase taková bomb nebyla.

plakát

Sonny Liston: Těžká váha (2008) 

Nebudete se nudit, ale nebudete ani jásat. Filmů o boxu v mnohem lepší kvalitě, je určitě mnohem víc a těch životopisných rozhodně taky. Přesto jsem byl s filmem vcelku spokojený, herecky to totiž bylo zahrané fakt dobře. Takže kdo box může, nebo sport obecně, tak jen vzhůru do toho, budete spokojení.

plakát

Rocky Marciano (1999) (TV film) 

Rocky Marciano byl ten pravý Rocky. Stallone a jeho filmový Rocky, byl jenom kopie tohoto šampióna. Filmová kopie, která byla sice dobrej biják, nicméně životopisný Rocky Marciano je film, který by měl každý fanoušek sportu a zejména boxu vidět.

plakát

Madison (2001) 

Budu trošku schovívavější a dám slabší tři. Je ale pravdou, že mne film zrovna moc neoslnil a to mám sportovní filmy rád. I to prostředí závodů motorových člunů bylo fajn, ale prostě to bylo natočené nezáživně a chvílemi dost nudně. Hudba taky nic moc, ty trubky jsou občas fakt děsné. Všimnul si někdo toho, že ten kluk měl celý film jedno triko? :-) Teda kromě závodů, tam měl žlutou košili.

plakát

Bota jménem Melichar (1983) 

Jedna z prvních Troškovin, které jsem v dětství viděl. Kauza "kozačky" byla ústředním motivem, tohoto předrevolučního filmečku, který si i teď po letech rád pustím.

plakát

Ve jménu otce (1993) 

No co k tomuhle říct. Filmařsky zvládnuté bravurně, herecky taky, nicméně dějově to byl humus. Člověk může chápat obavy z terorismu, může chápat všechny ty opatření a prevenci. Může odsoudit všechny ty ohavnosti a nevinné oběti, zároveň bych ale nakopal všechny anglány do prdele! Podobné věci se dějí stále a pořád, člověk by ale nečekal, že je mají na svědomí i ti, co si hrdě říkají světová velmoc. Ti kteří strkají společně s amíkama pracky do problémů celého světa, přitom je to banda zaslepených magorů, jako všichni ostatní. Takže ano, možná tady sledujeme plně jednostraný pohled na věc, ale přesto to byla síla. Přesně ve stylu "když se kácí les, lítají třísky" je tenhle film důkazem toho, jakej bordel mají ve své historii i ti, kteří se prsí titulem civilizovaná světová velmoc! Až jsem si odplivnul!

plakát

Ďáblové na kolech (1990) 

Guild home video a jejich motorkářská komedie, která mi velmi osvěžila nedělní vstávání. Podobně bláznivé komedie, se tehdy vyskytovali vlastně dostatečně, dnes už na ně narazit není úplně jednoduché. Komedie plná povedených vtipů, motorkářských tahů a mluvících medvědů. Hláška "Už tolik nepij" s odpovědí "Dopiju si jen tohle pivo" zatímco si dotyčný leje pivo z bečky přímo do pusy :-) tak ta mne hodně pobavila. A ve stejném duchu, je laděný celý, vcelku příjemný film.