Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (731)

plakát

Black Lightning (2018) (seriál) 

Black Lightning teď řadím mezi jeden z nejlepších DC seriálů, co jedou, protože se narozdíl od ostatních dost liší a není tak otřepaný jako třeba Arrow, Supergirl nebo Flash. Musím říct, že to černošství je tu trochu dost přehnaný... celý seriál protíná snad jen jedna znělka nebo hodně "drsnej černošskej rap". A herec hlavního hrdiny mi není tak moc sympatický.. naštěstí, že má alespoň ty dcery a ženu, které to plně vynahrazují.

plakát

Black Lightning - LaWanda: Kniha pohřbů (2018) (epizoda) 

Se to tváří strašně drsňácky, ale já se tu přitom div neválím smíchy, jak seriózně se to snáží tvářit. Jakože ta scéna v kostele je jak vystřižená z nějaké C-éčkové komedie. Jako celkově jsem tomuhle DC hrdinovi nějakej nepřišel na chuť no.

plakát

Black Lightning - Zmrtvýchvstání (2018) (epizoda) 

Tak jsme se ocitli v černošském městečku, kde vede vláda gangů a působí to na mě tak, že je skoro trestné tam být běloch. Strašně mi vadí, jakým stylem se Black Lightning vrátil do "služby". Toho jako zrovna chování dvou policistů namíchlo tolik, aby začal konečně něco dělat s městem, kde si každý dělá co chce? Taky si nemůžu odpustit, ale název Black Lightning na mě působí jak slabý rasistický vtípek a ne jméno pro asi superhrdinu nebo co on je. Začalo to poměrně pomalým rozjezdem, ale pak /spoiler/, když unesli jeho dcery, mě to docela chytlo. Nicméně toto vzrušení opět přestalo, když si pro ně šel v téměř klaunovském obleku a v tu chvíli ignoroval všechny jeho priority, kdy bezdůvodně pustil pár voltů do nevinného chlapíka. A fakt nevěřím tomu, že ho jeho dcerky a ani policisti nepoznali, když je tam poměrně známá osoba. Zakončení 1. dílu dokáže nalákat na další sledování, ale mohlo být mnohem lepší.

plakát

Castle Rock (2018) (seriál) 

Dokud ten mladý policista nevystřílel vězení, tak mě to bavilo, ale pak to přešlo na nějakou zamotanou a nezajímavou vlnu, že mě konec skoro vůbec nezajímal.

plakát

Déšť (2018) (seriál) 

Nápad rozhodně geniální. Provedení o dost horší. Hned v prvním díle, kdy vinou děcek umře jejich máma, tak za minutu se už děti usmívají a chovají se, jakoby se nic nestalo. Dobrý nápad byl to, že strávili v tom bunkru nějakých 5 let, protože jsem si fakt neuměl představit toho mrňousa v post-apo světě. Nicméně seriál vytvářel postupem času spoustu otázek, ale nikdy nedal žádné odpovědi a přitom to bylo potřeba, protože to vytvářelo non-sense. Postavy (asi až na Rasmuse a Patricka) mi přišli poměrně zajímavé. Možná to bylo z důvodu, že byli fakt trochu podivíni už před tou apokalypsou. Vytvořený svět se mi docela líbil a třeba drony a mapa byly skvělé doplňky. Nicméně se mi nechce věřit, že oni 5 let tápou po zemi v zničeném světě a až po setkání Simone a Rasmuse zjistí, že jsou obehnáni zdí. Rozhodně doporučuji vidět v originálním znění, protože anglický dabing je otřesný. Konec celé série mě dost zklamal, tak uvidíme, jestli přijde pokračování. Není to tak, že bych ho vyžadoval, ale kdyby se rozhodlo točit, asi bych se na to časem podíval. 1. série 65%

plakát

Drsná čtrvť (2018) (seriál) 

Jestli tomuhle říkají komedie, tak nevím, na jaké planetě. Charaktery mě absolutně nezaujali. Za celou první sérii jsem si k nim nevytvořil žádný vztah a vlastně si ani nepamatuju jejich jména, když tak nad tím přemýšlím. Během každého dílu jsem se zasmál tak maximálně jednou a to je fakt málo, aby to pro mě byla komedie. A příběh? Dá se vůbec to, co se odehrávalo v tomto seriálu, nazývat příběhem? Nemyslím si. Tohle je fakt hodně špatný. Ta jedna hvězdička je za tu babču.

plakát

Elita (2018) (seriál) 

Naprostý seriálový skvost, který se již od začátku značně liší od všech teenagerových serepatiček. Podívat se mezi španělskou smetánku soukromé školy, který rozhodně nechce mít nic co dočinění s "póvlem" je vynikající výlet. S hereckým obsazením jsem nadmírně spokojený a scénář je tak, ale TAK dokonalý! Tvůrci ukázali, jak zvrhle a bohémsky se dnešní mládež baví, jak lidé zneužívají jeden druhého ke svým vlastním touhám a potřebám. Při dívání na Élite jsem si občas vzpomněl na Skam a jsem rád, že ačkoliv vypadá, že seriál o teenagrech bude na 90% stereotypně nudný a nezajímavý, ukáže se vždycky někdo, kdo dělá rád věci jinak. A rozuzlení celého seriálu je o to víc kouzelné, když zjistíte kdo a proč udělal to, co udělal. amores perros

plakát

Kondor (2018) (seriál) 

Neměl jsem žádné tušení, do čeho se pouštím, protože jsem Tři dny Kondora neviděl. Začátek mě přišel takový akčně utahaný, jelikož v prvních 2 dílech snad byla jen jedna akce. Ale ženské postavy měly tak skvěle vytvořené charaktery, že opravdu ty první díly utáhly. Hlavního protagonistu jsem si za celou dobu úplně neoblíbil. Ne, že by mi vadil, ale nezískal si nějaké extra sympatie. Naproti tomu hlavní antagonistka, Joubert, byla geniální a často jsem si říkal, či ji nenávidím a nebo skrytě miluji. Seriál se pak rozjel a naprosto vymazal jakákoliv hluchá místa. Přišlo spoustu zvratů, které měli logické vysvětlení a prostě to k tomu směřovalo. Vše do sebe zapadalo jako díly skládačky a já se skvěle bavil. Ale ten konec? Ten konec! Ach jo... hned jak tam dali časový skok 1 rok, trošku jsem začal pochybovat. Ale pak to vodítko, co nahodili na další sérii mi celý požitek docela zkazil a prostě mě rozhodnutí autorů zklamalo.

plakát

Lehké jako pírko (2018) (seriál) 

Mně se tento krátky seriál líbil. Díky 20-ti minutovým epizodám, seriál nechodí kolem horké kaše a nesnáší se veřit žádnou bludnou omáčku kolem, ale jde přímo k věci. Ve spoustu směrech připomíná PLL, ale tady je trochu více mysteriózna a nadpřirozena. Hodně se mi líbí, jakým stylem je zde vytvořená záporná postava, protože vlastně nakonci je vše rozuzlené tak, že s ní i místy sympatizujete. Nejoblíbenější postavy: McKenna, Alex, Violet; Hodnocení: 65%

plakát

Lodge 49 (2018) (seriál) 

Seriál se opravdu vláčí slimáčím tempem, ale ono to dává prostor postavám, které se opravdu vyplatí. Nejzajímavější je, jak ty seriálové charaktery vykreslují realitu 21. století. Člověk se vytvoří plány, jak vydělat peníze, jak být spokojený, ale nakonec se nic z toho nestane. A nakonec se s postavami velmi propojíte, protože si často řeknete, že jste to celý vy. Pokud si seriál najde cestu pro 2. sérii, rozhodně by mohl přidat na svižnějším tempu, ale prosím, ať si zachová tu tvář reality!