Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (731)

plakát

The End of the F***ing World (2017) (seriál) 

The End Of The F***ing World je sakra divný. Ale je to sakra dobře divný. Dvě strašně odlišné osoby, co si k sobě najdou zvláštní poutu ještě zvláštnější cestou. Přijde mi, že Alyssa je takový extrovert, který se s nikým nepáře a řekne na rovinu, co si myslí a proto není oblíbená, ale "adoptovala" si introverta Jamese, který je ještě ujetějí. Kombinace těchto 2 hrdinů pomůže vyřešit jejich problémy na cestě, ale chemie, která mezi nimi působí vydává takovou divnou vibraci. Fakt je to super divný a konec dává spoustu otázek, na který já ani nepotřebuji tolik znát odpověď. Na konec seriálu jsem slyšel spoustu kritik, ale já byl docela spokojený.

plakát

Gilmorova děvčata (2000) (seriál) 

"Mluv rychle, život je krátký." - heslo, kterým se řídí tento ukecaný seriál od začátku do konce. A s Rory a Lorelai si takovouhle ukecanou cestu životem užíváte. Tenhle seriál mě dokázal zabavit na spoustu večerů a do kola opakující se doprovodná hudba "Na na na na na" nebo "La la la la la" dokázala vyjádřit všechny pocity, které během seriálu přišly. A výběr herců byl rozhodně nejlepším krokem, protože ta chemie, která mezi všemi funguje je neskutečná. A člověk si tak oblíbí strašně moc postav. Já osobně zbožňoval všechny až na Christophera. A musím uznat, že ačkoliv spoustu lidí říká, že 7. série strašně poklesla vůči ostatním, mě to ani tak nepřišlo, protože ta jediná série mě dohnala k slzám (když Lorelai zpívala Lukovi "I will always love you". Věřím, že scénář dal opravdu zabrat, protože Gilmorky jen tak neplkají, ale naopak používají geniální hlášky, narážejí a na spoustu filmů, seriálů, knížek. Moc mě zaujalo i, kolikrát se otáčí na ČR a Prahu - třeba Miloš Forman, Milan Kundera etc. Prošli jsme si s nimi radostmi, starostmi, vztahy, rozchody, úspěchy, zklamání a ony si to místo v mém srdci prostě dokázali vybudovat.

plakát

Once Upon a Time in Wonderland (2013) (seriál) 

Začátek mě nalákal na to, abych tomu dal nějakou šanci. Asi v polovině série mě seriál začal strašně unavovat, ale chtěl jsem to dokoukat. Ke konci se to zase docela zlepšilo. Moc mě potěšila role Willa Scarleta, protože jako herec mě zaujal už v původním OUAT. Jak je známo, tak s efekty se tvůrci moc nevytáhli no. Je to takovej střed a musím říct, že jsem docela rád, že už je konec.

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Tento seriál jsem začal sledovat až teď, kdy už je vydaná polovina 7. série. A byl mi jak doporučen, tak jsem se o něm dozvěděl i na internetu. Musím uznat, že seriál mě přilákal svým námětem a nápad, posadit pohádkové postavy do reálného světa, byl hodně zajímavý. 1. série - 80%; rozjelo se to parádně a hltal jsem každý díl. Postavy byly parádní a Storybrook se divákovi zaryl do srdíčka. Líbilo se mi, že Emma měla proti sobě více než jednoho záporáka. 2. série 85%; seriál má parádně našlápnuté a většina věcí funguje. U některých postav se člověk ztrácí, na jakou to teda hrají stranu - jestli to jsou dobráci nebo zlouni. Ale člověk si pořád užívá jak Storybrooku, tak Magického Lesa. Oblíbené postavy - Ruby, Regina, Rampl. 3. série 92%; snad moje nejoblíbenější série ze všech. Petr Pan je parádní a miluju ten jeho arogantní hlas (sleduju v angličtině). Neverland má skvělou atmosféru. 2. část mě trochu naštvala tím, že jediný, co autoři dokáží vymyslet, je další kletba. To už jaksi není nic originálního, ale Zelena je docela vtipný záporák. 4. série 80 %; jsem strašně rád, že si seriál udělal místo i pro novodobé pohádky, jako třeba Ledové Království. Elsa i Anna byly krásné, zajímavé a i vtipné. Ale trochu mě štve, že pokud autoři nevytvoří kletbu, tak tam prostě někde seberou jiné zlé čarodějky - hlavně aby nějak vytvořili problém a mohli ho nějak řešit. Hodně se také začínám ztrácet v historii postav, protože mi občas přijde, že byla nějaká postava v minulosti na dvou místech zároveň. Trochu to začíná postrádat logiku. A začíná se objevovat i docela dost chyb mi přijde. 5. série 50%; zatím nejhorší série! Nejen, že jsem se naprosto ztrácel, kdo kde zrovna je, proč tam je a s kým tam je, ale i ta zápletka byla celá taková divná. Myslím si, že si vzali moc velké sousto, protože rozjeli snad 3 nebo 4 časové osy a v tom se prostě nedalo vyznat. Nevěděl jsem, jestli se děj odehrává ve Storybrooku v Granny's nebo v Kouzelném lese. Chybí mi Ruby a Rampl už mi leze na nervy. Prostě autoři si s postavami hrají jak chtějí, i když je to absolutně nelogický. Vždyť ve spoustu těch zapeklitých situacích můžou použít mobily, teleportaci nebo sebrání předmětu z ruk a oni toho nevyužijou, protože se to autorům nehodí... ale pak, když se jim to hodí, tak si najednou vzpomenou, že to tak může být. Když někoho zabijou, tak mi to vůbec nevadí, protože stejně počítám s tím, že ho zase za chvilku oživí. Už mě to začíná nudit. Uvidíme, jak to dopadne dál. 7. série Když jsem viděl konec 6. série, bál jsem se, že 7. série vlastně začne opakovat 1. sérii. A byl jsem poměrně pozitivně překvapen. Myslím si, že obměnění hlavních postav hodně pomohlo a Regina je opět naprosto skvělá, ale jinak se děj opět točil kolem dokonce i stejné kletby a to už je fakt poměrně otravný. Výsledek lepší 3*

plakát

Fakjů pane učiteli 2 (2015) 

Tohle bylo utrpení jenom se dívat. Vše, co se na prvním díle dalo vyzdvihnout jako velké plus, dvojka absolutně pohřbila. Studenti i drsňáček Zaki nechali humor v Německu a odjeli do Thajska jak tlupa německých šniclů. Děj byl absolutně nesmyslný a ve většině scének se divák za herce i styděl. Skupina studentů se chovali jak nadržené zhulené opice, kdy jste nevěděli, kdo to teda s kým dělá nebo by chtěl dělat a možná se kolikrát chovají i hůř, než ty opice. Ředitelka zachránila alespoň tu jednu hvězdičku.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Povedeně napsaná komedie z německého soudku. Je skvělý jak Zeki vyjebává se všema studentama a je mu to úplně jedno, co se jim stane. Jeho ego a sex appeal tomu dává docela velkou třešničku na závěr, protože ne každý by se na takovou roli hodil. Druhou nejoblíbenější herečkou byla pro mě ředitelka školy, která byla snad i ze všech nejvtipnějších.

plakát

Tammy (2014) 

Jak se geniální a vtipná Sookie z Gilmorových Děvčat mohla dostat k něčemu tak otřesnému?! Tenhle film mě v 3/4 pouze odrazuje... ale překonal jsem to. Postavy absolutně bez charakteru a dokonce mě bylo i několikrát trapně za tu herečku... takže hodnocení fakt nemohlo dopadnout dobře. Jako chápu, proč si mohli dovolit něco takového. Přeci jenom dosadili do hl. role Melissu McCarthy, ale asi si ten film na sebe nevydělal.. Ale hudební znělka, která diváka celým filmem doprovází, se mi docela líbila.

plakát

Orphan Black (2013) (seriál) 

Musím uznat, že takhle dobrý seriál, který dokáže mít celých 5 sérií dost silný příběh, jsem už dlouho neviděl. Nejenže výkony herců (a především teda Tatiany Maslany) jsou skvělé. A Tatiana je fakt úžasná! Prostě každá její postava je fakt, jakoby to byl absolutně odlišný člověk. K tomu jsem měl to štěstí se s ní vidět i osobně a ona je strašně příjemný člověk! Je pravda, že chvilku jsem se bál, že ten seriál bude založen na tom, že když zabijou jejicho hlavního nepřítele, objeví se vždycky někdo s vyšším postavením. Do jisté míry to tak bylo, ale ono to mělo všechno logické odůvodnění! A to je docela i ten důvod, proč jsem se rozhodl pro 5*!

plakát

Angel (1999) (seriál) 

Jsem trochu zklamaný tím, jak konečně rozjeli 5. sérii a pak nám nedali už nikdy další. Ano, vím, že jsou komiksy (které začnu co nevidět čist), ale prostě raději bych se kouknul na další sérii. K tomu mě strašně rozčilovalo, že se režie nebo scénáři zaměřovali strašně moc na ty vedlejší příběhy, než aby se věnovali vztahům a příběhu hlavních postav, což bylo pro mě velmi rušivým elementem. A taky musím říct, že některé díly byly tak strašně hloupé... a to bych teda chybu připsal scénáristům, neboť tak hloupé scénáře jsem dlouho neviděl - byly to asi 3 - 4 díly. Ale jinak zase musím ocenit některé hlavní hrdiny - Spike, Fred byli podle mého nejlépe vytvořené postavy. Často mě i strašně zmátlo, že na konci dílu se něco rozehrálo, ale v dalším se už na to ani nevzpomnělo..

plakát

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál) 

Myslím si, že tento seriál je českým publikem docela nedoceněný, protože ho považují za něco dětského. I když, co jsem tak zjistil, české publikum je celkově zaujaté proti upírům, vlkodlakům atd. (jako např. v Upířích Denících nebo Twilight sáze). Mě osobně se seriál líbil. Je pravda, že se rozjížděl poměrně pomalu (asi první dvě série), ale třeba poslední dvě série byli něco skvělého a provázané parádním příběhem. Trochu mi vadilo, že se neustále objevovalo to, že najednou přijde na začátku dílu démon/upír a oni ho nakonci dílu zlikvidují. Dával jsem přednost problémům, které provazovali celou sérii a které značně zamotali i osudy jednotlivých hlavních hrdinů.