Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Akční
  • Krimi

Recenze (49)

plakát

Zákony vlka (2023) (seriál) 

Velké rozpaky a ten konec to nevylepšil... Všechny slabiny byly asi již vypsány níže, od nelogičností přes nějaké díry a nedořešené zápletky v ději po buď příšerně hrající, nebo naprosto nevhodně obsazenou paní či slečnu Švejdovou. Celou dobu si říkáte, jaký žánr to má vlastně být a další. Velká škoda a nevyužitý potenciál.

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Myslím, že tento film dokáží skutečně ocenit jen jedinci, kteří alespoň někdy zkoušeli psát, či běžně píší vlastní příběhy. Spousta ukázaných věcí se psavcům totiž opravdu děje, a to mi přišlo na celém filmu nejvtipnější. To poznání, že jsme na tom stejně, ačkoliv okolní svět jen nechápavě kroutí hlavou. K tomu pár Svěrákovských vtipů ze života a má tvůrčí dušička byla naprosto spokojená. Kdybych chtěla opravdu hledat nedostatky, volila bych asi údernější závěr, ale kritika je podstatně jednodušší, než skutečná tvorba smysluplného vyprávění a ani s ním se nikdy nezavděčíte všem.

plakát

Ponorka - Série 3 (2022) (série) 

Značně rozpačité dojmy. První půlka (možná i větší) se mi vlekla, přišlo mi, že nic nesouvisí s ničím. Ke konci se konečně začalo něco dít a okolnosti dávat trochu širší smysl. Závěr vzali naopak velkým hákem, některé dějové linky byly zakončeny hodně divně, nebo vůbec (zn. domysli si). Za mě nejslabší série - možná jsem se na ni až příliš těšila a očekávání bohužel nenaplnila.

plakát

Ponorka - Série 2 (2020) (série) 

Souhlasím s uživatelem Crocuta, že pokud někdo hledá realistické zpracování životních podmínek na ponorkách, měl by se pravděpodobně obrátit jinam. Co se týče jednání postav, jdou sice dějové linky do značných extrémů, často působících až nevěrohodně, ovšem na druhou stranu nepochybuji, že tehdejší život byl pro mnohé o fanatismu, extrémech a boji o holý život. Kam až by mnozí byli v takových podmínkách ochotni zajít, se většina z nás může naštěstí dnes jen dohadovat. Seriál nabízí pouze možnosti, co idealistické přesvědčení, prostý pud sebezáchovy nebo extrémní situace mohou s člověkem udělat. Když nic jiného, pravděpodobně vás seriál přinutí se nad jednáním postav zamyslet, což neuškodí. Doufám, že nikdo ze sledujících nebude muset řešit podobné dilema v reálu a u televizní obrazovky občas není na škodu uvědomit si, jak snadný život v dnešní době žijeme.

plakát

Špunti na vodě (2017) 

Takové kritiky na docela sympatickou letní komedii. Začínám být alergická na poznámky o vykrádání nápadů a plagiátorství typu: Je to jako S tebou mě baví svět (a to jen proto, že je téma "otcové s dětmi") nebo je to jako Rafťáci (a to jen proto, že se film také odehrává "na vodě")... Zajímalo by mne, jak by tito "posuzovatelé" sami sršeli vtipem a originalitou.To už aby se na to všichni rovnou vyflákli, protože veškerá témata už tu stejně někdy byla ne?!? Zlepšovat je vždycky co, ale v porovnání s trapnými Kameňáky a zoufalýma nevěstama jsou Špunti docela trefa.

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) 

Mohl to být velmi zajímavý a přínosný kinematografický počin, kdyby tvůrci nepředpokládali, že divák buď zná, nebo se dodatečně seznámí s fakty celého příběhu Olgy H. Já viděla nejdříve film a až následně otevřela wikipedii se spoustou dalších odkazů. Teprve poté jsem plně pochopila věci a souvislosti, které mi při sledování filmu bez předchozích znalostí unikaly a nedávaly smysl. Po cca 2hodinovém průzkumu faktů bych si dokázala představit, daleko výstižnější film s ukázkou souvislostí pravděpodobné situace v rodině, psychicky nemocné a přitom inteligentní Hepnarové a tehdejší společenské a politické situace v ČSSR. Skutečně velká škoda. P.S. Šárku Vaculíkovou mám docela ráda, ale tady někdy tak monotóně a rychle "mlela" delší dopisy či monology, že jsem měla co dělat, abych všemu plně porozuměla.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Přišlo mi to hodně zjednodušené, takové odfláknuté z hlediska skutečných událostí a životopisu dost nepřesné. Oproti úvodu nepochopitelně stručný závěr - už aby to bylo za námi... Takový bohatý a kontroverzní příběh by šel určitě zpracovat i mnohem lépe. Toto mi přišlo, jako povinný referát (něco o tom tedy napíšu, ale vlastně mě to nezajímá). Obsazení to trochu zachraňuje, ale z mého hlediska nevyužitý potenciál... Slabé tři.

plakát

Alex & spol. (2015) (seriál) 

S přihlédnutím k cílové skupině, pro kterou je seriál určen to docela jde. Jistě, občas přehnaně naivní a ohledně chování puberťáků k rodičům, obávám se, zcela nepravděpodobné, ale jsou i podstatně horší pořady, u kterých naše děti mohou trávit svůj volný čas.

plakát

Dárek (2015) 

Za sebe taktéž rozhodně doporučuji. Inteligentní snímek nechávající spoustu prostoru k vlastní fantazii a zamyšlení. Rozhodně bych ho neoznačila za mystery, ale to už je nešvar dnešní doby (dáme tam všechny tituly žánrů, tím se nic nezkazí). Kdo mi chce namluvit, že předvídal závěr od začátku, nemusí se snažit - neuvěřím. Možná tak v hodně obecné rovině, ale to už je na jinou diskuzi. Za mě čtyři a půl a klobouk dolů před J. Edgertonem.

plakát

SpongeBob ve filmu: Houba na suchu (2015) 

Za mne těžké zklamání. Zasmála jsem se snad dvakrát. Každý jednotlivý díl je vtipnější než těch 85minut filmu. Místy například za přítomnosti delfína mi to hlava vážně nebrala. Takže mám z celého filmu pocit, že někdo ukradl tajný recept s humorem...