Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (86)

plakát

Muž, který věděl příliš mnoho (1956) 

Dobré, ale Hitchcock natočil lepší kousky. Vzhledem k dvouhodinové stopáži a faktu, že se v první půlce filmu vlastně nic moc nestane, to chtělo šlápnout na plyn trochu dříve. Ale poslední půlhodina je, stejně jako herci, brilantní.

plakát

Jíst, meditovat, milovat (2010) 

Tři posvátná slova zredukovaná do “nesleze ze záběru“ Julie Roberts v povrchním filmu o tom, jak se jedna ženská rozhodne na všechno vykašlat a odjede se hledat. Kéž bychom všichni mělo to štěstí a mohli si dopřát tak sebestřednou duševní a tělesnou očistu...

plakát

Jak porodit a nezbláznit se (2012) 

Obávám se, že většina diváků si po shlédnutí filmu jeho název poupraví na “Jak přežít a dokoukat tenhle film a nezbláznit se“...Tahle strašně uměle působící komedie totiž není ani zábavnou a vtipnou mozaikou vztahových trablů, ani návodem, jak ve zdraví přečkat těch zázračných 9 měsíců. Úsměvných momentů je pramálo, otravných bohužel habaděj. Na mě tohle “těhotenství a rodičovství hrou“ dojem neudělalo.

plakát

Miláček (2012) 

Film má skvělou předlohu, takže scénáristicky to snad ani zprznit nešlo. Celkově na mě ale MIláček působil překvapivě mdle a nevýrazně. A hlavní roli bych rozhodně svěřila někomu jinému. A to nejsem vůči “Pattovi“ nijak negativně zaujatá, naopak si myslím, že talent mu nechybi a z upírské škatulky se vymaní raz dva. Ale tady mi prostě nesedl. Velký svůdník? Kdeže. Z Georgese Duroye by měly jít ženské do kolen a jeho charisma sálat na míle daleko. Robert ale působí spíš jako slizký příživník a předvádí křečovité grimasy, u kterých vypadá, jako by potřeboval na záchod. Což je škoda, protože dámské obsazení je špičkové.

plakát

Footloose: Tanec zakázán (2011) 

Možná by mě nový Footloose tak neiritoval, kdyby se pokusil o špetku invence. Protože koukat přes dvě hodiny na partu tančících středoškoláků mi prostě nestačí. A to ani v případě, že se umí na moderní sexy choreografii vlnit sebevíc. Jednak proto, že jde skrz na skrz o kopii originálu a za druhé, to je původní film tak strašně “out“, že se musí točit remake? Jasně, podobné starší kousky možná nejsou tak nablýskané, ale o to tady přece právě jde. Čekám, že je jen otázka času, kdy přijde předělávka Hříšného tance, Flashdance, nedej Bože Pomády...

plakát

Troja (2004) 

Megalomanská a načančaná letní zábava. Což ovšem nemění fakt, že jde o strhující podívanou a opravdovou pastvu pro oči. A to mi v tomhle případě stačí.

plakát

Sladká Irma (1963) 

Láska umí divy... Stejně tak Billy Wilder.

plakát

Válka nevěst (2009) 

Mě vlastně docela bavilo, jak se tam ty dvě holky škorpily...

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Tak tomu říkám "full package". Kéž by takhle vypadaly všechny comicsové adaptace...

plakát

Slečna nebezpečná (2012) 

Katherine Heigl mám ráda, nelze jí upřít komediální talent a svou přítomností dokáže prosvětlit i sebeblbější film. Bohužel v tomhle případě je ve filmu pozitivem jediným. Ve zbytku není dost akce, vtipu ani romantiky, aby to zaujalo.