Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (346)

plakát

1917 (2019) 

Spectre mě v podání Mendese zklamalo, avšak není pochyb o tom, že je Sam skvělý režisér a 1917 to jedině potvrdilo. Už od samého začátku jsem věděl, že tenhle film je trefa do černého. Málokterý film mi dokazál zprostředkovat takle dobře 1. světovou válku jako právě 1917. Autentičnost prakticky bezchybná, zachycená do posledního detailu. Tvůrci perfektně dokázali dívákovi zprostředkovat bezmocnost vojáků ve válce a naprosto z toho cítíte, jak jeden lidský život vůbec nic neznamenal. Skvělá práce s kulisami, výborná kamera a jednoduše filmařina jakou bych si představoval všude. Ty záběry na otevřené bojiště plné hrůz, které válka přinášela jsou prostě pecka. Celé je to intenzivně napínavé, příběh výborně graduje a je tu plno nervydrásajících, srdcervoucích, ale i emotivně krásných scén. Herecké výkony jsou slušné, hlavní hrdina příjemný a jména jako Firth, Strong nebo Cumberbatch přídávají filmu na velikosti. Tak nějak nevím co bych snímku vytknul. Výborně Same.

plakát

Anna (2019) 

S Bessonem jsem tak trochu na vážkách. Jednou natočí opravdu pecku a jednou to prostě rozhodně není ono. I tak jsem se na tento jeho po dlouhé době větší počin těšil. Anna je pořádná makačka na mozkovnu, hodně zvratů a Besson si hraje s divákem, tak jak to má rád a můžu říct, že tento film se mu konečně po dlouhé době povedl. Sasha Luss, pro kterou to byla vlastně první větší role a hnedka hlavní postava, zvládla vše naprosto na jedničku. Jako zabiják naprosto chladná a jako modelka zatraceně sexy. Samozřejmě i Luke Evans a můj oblíbenec Cillian Murphy zahráli velmi dobře. Bohužel z toho nemám pocit, že by časy starého dobrého Luca byly zpět, každopádně Anna se mu povedla.

plakát

Limit (2010) 

Sakra, tak tohle si nechám líbit. Nadupaná akční podívaná po vzoru 96 hodin. Frantíci tyhle příběhy umí. Není absolutně žádná možnost se při sledování tohoto filmu nudit. Stopáž je zvolená velmi dobře, herci jsou samozřejmě pro průměrného diváka takřka neznámí, ale není zde žádný, který by mi vyloženě vadil. Příběh je hodně kvalitní, zápletka je zajímavá, akce je brutální, adrenalinová a napínavá. Já opravdu nevím, co bych zde vytknul. Bomba.

plakát

Danger Close: The Battle of Long Tan (2019) 

Hodně silné 4*. Dal bych slabších 5, ale takto mi to přijde lepší. Danger Close konečně přináší perfektní zmapování jedné z větších bitev ve Vietnamu. Po akční stránce nemám moc co vytknout, i když by mi asi nevadili trochu brutálnější scény. Příběhově hezky rozebrané. Ačkoliv jsou herci pro mě téměř neznámí, tak všichni zahráli dobře a k postavám si rychlé vytvoříte užší vztah a prožíváte film s nimi. Dlouho jsem neviděl takhle dobrou válečnou řežbu, takže za tento přírůstek jsem určitě rád.

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

John Rambo hlásí návrat po 11 letech a já si dovolím tvrdit, že se povedl. Ještě přidal na brutalitě, až jsem si párkrát za film řekl, že je to trochu za hranicemi, jelikož po vás v pár momentech projede slušná husina. 100 minutová stopáž se pocitově přeměnila tak na 10 minut a snímek opravdu uteče jako voda. Dějová linka hodně připomíná 96 hodin, což mi ale vůbec nevadilo. I když se už Sylvesterových vlasech objevuje hodně šedin, tady je samozřejmě opět výborný a dojemný konec se vzpomínkou na starší díly je taky na místě. 75%

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

V Once Upon a Time in Hollywood se objevuje vše, co má Quentin Tarantino rád. Tohle všechno vám perfektně navodí náladu zlaté éry Hollywoodu. Je to spíše sbírka Tarantinových oblíbených drobností a maličkostí, než sázka na vyladěnou dějovou linku, i když ta se samozřejmě také po celý film krásně vykresluje a na konci nám nabídne dokonalou pointu, ovšem podstatu zde podle mého hledal Tarantino trochu jinde. Hodně sází ne chemii mezi dvojicí hlavních hrdinů, samozřejmě ještě aby nesázel, když Leo s Bradem (zde to u mě vyhrál Brad) hrají naprosto senzačně. Objevují se zde názory, že to není Tarantino, ale za mě je to Quentin v té nejčistší podobě. Tahle směsice černého humoru, skvělých hereckých výkonů s klasicky krvavým Tarantinovským rozuzlením mě rozhodně bavila.

plakát

Král (2019) 

Jeden z filmových šperků z té nejvzácnější pokladnice. Tak syrový, komorní a věrohodný až vám přijde, že Chalamet sedí s vámi v obýváku. Jsem přesvědčen, že právě Chalamet roste těmito výkony k výšinám a troufnu si říct, že ani Edgerton nedostal dlouho lepší roli. Poctivá filmařina, při které jsem se nenudil ani vteřinu. Epická bitva která je vyladěná do posledního detailu a přesně tak věrná, jak si bitvu představuju. Brutální a plná překvapení. V neposlední řadě chci poukázat na dialogy, protože tady musíte přemýšlet o každé druhé větě. Tenhle snímek je střela a Netflix dále překvapuje.

plakát

Roztříštění (2019) 

Netflix se tentokrát opravdu vyšvihl. Mnozí zde píší, že je film po většinu času předvídatelný a chápu, že lidé co mají tyto thrillery nakoukané asi tuší, ale film se opravdu do poslední chvíle snaží veškeré mínění diváka nabourat a poměrně se mu to daří. Je zde plno dějových zákrutů, které s divákem bravůrně manipulují. Krásně to odsýpá a já se bavil opravdu po celou dobu. Uvidíme co nám Netflix nabídne dále.

plakát

Poslední zúčtování (2018) 

V kategorii levných béčkových filmů nadprůměrná věc. Námět už samozřejmě otřepaný, ale mám tento druh příběhu rád a nedělá mi problém vidět ho ve více podáních, navíc některé scény mě příjemně překvapily. Vyzdvihl bych herce, protože jak záporáci (konečně žádní nazdárkové), tak hlavní hrdinové hráli dobře a je to samozřejmě jeden z aspektů, proč se na to dobře dívá. Ano, film je naivní a i když se to v nějakých scénách nedá, je lepší trochu přimhouřit očko, vypnout a užít si tohle kvalitní béčko.

plakát

To Kapitola 2 (2019) 

Slabší 3*, bohužel. It 1 bylo super, zajímavý příběh, krásně odsýpalo a divák si projekci prostě užil. Druhý díl se v takovém duchu nenese. 3 hodiny zapříčinily prakticky jen to, že je To zbytečně zdlouhavé. Nějaké scény mi až trochu nedávaly smysl a ve výsledku jsem si říkal proč tam vůbec byly. Celkově je to proti jedničce takové rozházené, chvilku baví, chvilku ne. Co je na filmu super, tak to jsou postavy, které jsou výborně napsané a i dialogy (hlavně v posledních pasážích) jsou zvládnuté na jedničku. Zbytek je takový zvláštní, škoda.