Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Western

Oblíbené filmy (10)

Život Briana

Život Briana (1979)

Srdcovka a na ty co nechápou jeden špičák a dva placáky, ať pěkně začnou brát ten život z lepší stránky. Nemusí si vybrat ani tykev ani sandál, stačí se jen začít se smát a nebrat se vážně...... Geniální dílo, ve Švédsku uváděné jako - Tak vtipné, že ho v Norsku museli zakázat :)

Samsara

Samsara (2011)

Audiovizuální skvost, který v člověku probouzí touhu dozvědět se jaký je smysl lidského bytí a jak to jednou vlastně zkončí, bude-li to takhle dál pokračovat. Různorodost kultur, lidí, mechanismy, pohyb v kontrastu s přírodou - samsára - utrpení. Film pro všechny, kteří se umí podívat dovnitř sebe sama a nevidí jen iluze a pozlátka okolo sebe.

Ranhojič

Ranhojič (2013)

Výborný kousek, ani jsem nemohl uvěřit že původu německého. Ben Kingsley je King. Jeho Avicena skutečně působí jako osvícený člověk. Až mě to přimnělo zeptat se strejdy Googla, jak to s ním bylo doopravdy, aspoň podle toho co víme. Jako film velice koukatelné a příjemné. Jen houšť a větší kapky. Na rozdíl od historických filmů amerických, kde postavy mluví dnešním jazykem a používají stejná slovní spojení a výrazy a řeší tytéž problémy jako v kterémkoliv seriálu na Nově, jsou postavy v tomhle dílku uvěřitelné a vše plyne dobrým tempem do příjemného závěru. Jen scénu se sebeobřezáním jsem doslova přetrpěl, držíc se za nádobíčko - inu jak praví klasik : vzdělání znamená zruinovat se. Ještě že dnes stačí zaplatit školné. Otázka víry a tolerance ve filmu ukazuje, že v principu se zas tak nic moc nezměnilo. Ještě že Turci už nemají ty dobyvačné chuti a Židé u nás nevykonávají trestné právo. Za nevěru kamenovat, bylo by nás asi pomálu nebo by došly kameny.

Něžný barbar

Něžný barbar (1989)

Klasika - Polívka je silný jak noha u boku, jak hrachová polívka jak se píše v Pábitelých, Menzel je Menzel a Goldflam je k zulíbání i s botičkama. Výborná scéna když to na pana Vaništu přijde....

Pět vlků

Pět vlků (1974)

Báječná kamera a patrně nejlepší bojové scény, co jsem měl možnost vidět. Navíc téma Shinsengumi. Nemohl jsem uvěřit že film je z roku 1974. Výborná i hudba. Ať žije živé ostří.

Harakiri

Harakiri (1962)

Naprostá klasika - shlédnuto jedním dechem kdysi na druhém programu ve filmovém klubu. Dramatické čekání na bojovou scénu na konci je vygradované tragickým příběhem a cynismem a chladnokrevností samurajů. Paráda.